REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Kęstutis Bartkevičius paliko valdančiojoje koalicijoje esančią frakciją „Lietuvos gerovei“, ir ši grupė parlamente iširo. Apie tai pranešta pirmadienį per Seimo posėdį.

Seimo narys Kęstutis Bartkevičius paliko valdančiojoje koalicijoje esančią frakciją „Lietuvos gerovei“, ir ši grupė parlamente iširo. Apie tai pranešta pirmadienį per Seimo posėdį.

REKLAMA

Frakcija sudaroma mūsų statuto pagrindu iš septynių narių, nelikus septynių narių, frakcija neegzistuoja ir visi nariai tampa Seimo narių Mišrios grupės nariais, kol nebus sukurta kita frakcija“, – paskelbė Seimo pirmininko pavaduotoja R. Baškienė.

Su K. Bartkevičiumi BNS kol kas nepavyko susisiekti.

K. Bartkevičius palikęs valdančiąją frakciją „Lietuvos gerovei“ tapo Seimo narių Mišrios grupės nariu.

Šios grupės atstovais automatiškai tapo ir visi griuvusios „Lietuvos gerovei“ nariai.

Ši frakcija turėjo septynis atstovus – minimalų narių skaičių frakcijai sudaryti.

Buvusios frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius sakė, jog K. Bartkevičiaus sprendimas jam buvo staigmena – sužinojo prieš pat posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tik dabar sužinojau, aš nebesuprantu, kas pas mane tie per vyrai. Daro pareiškimus, bet manęs neinformuoja. Gerbiamas Kęstutis galėjo pas mane ateit prieš kelias dienas ir sakyt – aš išeinu iš frakcijos. Jis man šiandien atėjo prieš pat, sako, man liepė Žemaitaitis jau šiandien atiduot“, – BNS sakė V. Kamblevičius.

REKLAMA

V. Kamblevičius svarstė, kad K. Bartkevičius pasitraukė, nes „užstrigo visos tos problemos dėl ministro posto, jis labai norėjo būti tuo ministru“.

Parlamentaras taip pat sakė tikintis, jog pavyks suburti frakciją iš naujo. „Nežinau, ką darysim, viskas bus gerai, tikimės (suburti frakcija iš naujo – BNS), rasim (atstovų – BNS), nėra problemų“, – kalbėjo V. Kamblevičius.

R. Karbauskis: koalicija sumažėjo, bet balsų prasme niekas nepasikeitė

Žlugus frakcijai „Lietuvos gerovei“ valdantieji formaliai nebeturi daugumos, tačiau „balsų prasme niekas nepasikeitė“, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai reiškia, kad koalicija dabar sumažėjo tiek žmonių, kiek buvo jų frakcijoj, koks bus sprendimas frakcijos, ar ji atsikurs, aš nežinau, bet balsų prasme jokio skirtumo neatsitiko, tie žmonės nepakeitė savo nuomonės“, – BNS pirmadienį sakė R. Karbauskis.

„Vienas žmogus, kuris išėjo, net ir tas balsuoja su valdančiąją dauguma, dėl to nemanau, kad čia problema“, – pridūrė valdančiųjų „valstiečių“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų