REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad kritikos sulaukęs susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius apskritai neturėjo būti paskirtas Vyriausybės nariu.

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad kritikos sulaukęs susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius apskritai neturėjo būti paskirtas Vyriausybės nariu.

REKLAMA

„Labai blogai atrodo situacija. Aš manau, kad tokio ministro apskritai neturėjo būti, jis neturėjo būti paskirtas pirmoje vietoje. Todėl visos batalijos dabar tikrai tragikomiškai atrodo“, – žurnalistams pirmadienį Seime sakė D. Grybauskaitė.

D. Grybauskaitė teigė dar prieš dvejus metus turėjusi apie J. Narkevičių informacijos, kuri būtų užkirtusi galimybę svarstyti jo kandidatūrą į ministrus.

„Diskutuojant prieš gerus porą metų apie galimas koalicijas, aš turėjau pakankamai informacijos, kad galėjau tuo metu indikuoti, kad ponas Jaroslavas (Narkevičius – BNS) nebus skiriamas. Tiesiog reikėjo geriau patikrinti apie šį žmogų informaciją ir tokio sprendimo nebūtų buvę“, – teigė kadenciją baigusi šalies vadovė.

Premjeras Saulius Skvernelis tvirtino, kad prieš porą metų apie J. Narkevičių jokios informacijos nebuvo ir negalėjo būti, nes Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos dalyvavimas koalicijoje nebuvo svarstomas.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš dvejus metus mes tokios informacijos negalėjom turėti, nes prieš dvejus metus tokių galimybių lenkams ateiti į koaliciją nebuvo. Prieš skyrimą buvo patikrinta, kaip privaloma pagal Korupcijos prevencijos įstatymą“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

REKLAMA

Ministras pirmininkas teigė, kad J. Narkevičiaus dalykinės savybės jam kol kas nekelia abejonių.

„Aš vertinu žmogų, kuris dirba nuo rugpjūčio mėnesio, ir aš negaliu pasakyti, kad tai būtų nedirbantis ar nekompetentingas ministras“, – sakė S. Skvernelis.

Premjero Sauliaus Skvernelio teikimu J. Narkevičių susisiekimo ministru paskyrė prezidentas Gitanas Nausėda praeitą vasarą po prezidento rinkimų performavus Vyriausybę.

Lapkričio pabaigoje G. Nausėda pareiškė nepasitikėjimą ministru ir paragino jį trauktis iš pareigų, tačiau jis dirba iki šiol. 

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras sako, kad sprendimą dėl ministro valdančioji koalicija priims antradienį.

Žurnalistų paklausta, ar prezidentui netrūksta galių, D. Grybauskaitė atsakė, kad viskas priklauso nuo to, kiek šalies vadovas naudojasi Konstitucijoje numatytais įgaliojimais.

„Viską gali prezidentas. Konstituciškai mes esame mišri, pusiau parlamentinė valstybė, prezidento galios yra labai aiškiai konstituciškai apibrėžtos ir viskas priklauso tik nuo paties prezidento, kiek jis tomis galiomis naudojasi“, – sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų