REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno policija atsisakė pradėti tyrimą dėl galimo parlamentaro Petro Gražulio sekimo.

Kauno policija atsisakė pradėti tyrimą dėl galimo parlamentaro Petro Gražulio sekimo.

REKLAMA

„Tikslinant įvykio aplinkybes, nenustačius nusikalstamos veikos požymių, už kuriuos taikoma baudžiamoji atsakomybė, nuspręsta atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą“, – penktadienį BNS pranešė Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė.

Parlamentaras P. Gražulis teigė žinantis, jog policija tyrimo nepradeda, nes jį seka specialiosios tarnybos. 

„Keista labai, numerius nufotografavau, daviau žmogaus nuotraukas ir jie nepradeda tyrimo, kas tokie persekioja mane. Nu tai ką gali eilinis žmogus šitoj valstybėj, kokią teisybę surast?“ – BNS teigė P. Gražulis.

„Automobilis, aišku, yra iš specialiųjų tarnybų, todėl jie ir nedavė atsakymo“, – pridūrė jis.

Seimo narys savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje dalijosi dviejų, pasak jo, jį sekusių vyrų nuotraukomis, prašė padėti juos atpažinti.

REKLAMA
REKLAMA

P. Gražulis teigė pasitarsiantis su teisininkais, ką daryti toliau, tačiau žiūri į tai pesimistiškai.

„Nu ką tu toliau padarysi? Nieko nepadarysi, bejėgis esi. Užmuštų tave, čia niekas netirtų, nusispjaut čia“, – sakė jis.

REKLAMA

Seimo narys praėjusią savaitę per spaudos konferenciją teigė, kad buvo sekamas, o sprukdami persekiotojai jį sužalojo, parlamentaras teigė, kad yra sekamas specialiųjų tarnybų.

P. Gražulio teigimu, draugai, pažįstami, kaimynai jį nuolat įspėdavo, kad jo automobilis sekamas, filmuojamas, o vieną dieną jis priėjęs prie „Volkswagen“ automobilio, kurio numeriai yra „GOT 632“ ir paklausęs, kas tokie yra jame buvę žmonės, kodėl jis yra sekamas.

„Jie bandė jėga uždaryti duris. Aš neleidau uždaryti durų, reikalavau prisistatyti. Tada mane pradėjo vairuotojas spardyti kojomis, išlupti duris. Aš, deja, nepasidaviau ir kviečiau policiją“, – pasakojo parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko teigimu, išgirdę minint policiją persekiotojai pradėjo važiuoti kelkraščiu. 

„Jie davė ant gazo per tą kelkraštį, man trenkė kažkokiu aštriu daiktu per rankas, truputėlį sužalojo pirštą. Kai jie pagazavo, aš kritau ant asfalto, kelnes suplėšė. Ir jie pabėgo“, – dėstė P. Gražulis.

Jis įtarė, kad tai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, nes būtent ši institucija yra mėginusi kelti jam baudžiamąją bylą, bet Seimas nepanaikino jo imuniteto.

Parlamentaras per spaudos konferenciją teigė, kad savo kanalais sužinojo, jog minėtas valstybinis numeris „užregistruotas kaip slaptas“.

Po Seimo nario spaudos konferencijos STT pranešė, kad „nėra susijusi su šia situacija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų