REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio krepšinio klubo „Lietkabelis“ prezidentui Alvydui Bieliauskui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu, BNS antradienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė spaudai Renata Keblienė. 

Panevėžio krepšinio klubo „Lietkabelis“ prezidentui Alvydui Bieliauskui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu, BNS antradienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė spaudai Renata Keblienė. 

REKLAMA

„Paskirta  kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti“, – teigė STT atstovė. 

Prokuratūra ir STT pirmadienį paskelbė vykdančios naują tyrimą dėl galimos prekybos poveikiu Panevėžio miesto savivaldybėje, merui pateikti įtarimai.

„Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai šiandien pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą ir šiandien Panevėžio miesto savivaldybės merui Ryčiui Mykolui Račkauskui pateikė įtarimus dėl prekybos poveikiu“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Nida Grunskienė.

Meras buvo sulaikytas, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant lankytis tam tikrose vietose, tarp jų ir savivaldybėje. Po apklausos pirmadienio vakarą R. M. Račkauskas paleistas į laisvę, jis neigia prekiavęs poveikiu.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį taip pat kreiptasi į teismą prašant merą trims mėnesiams nušalinti nuo pareigų. 

„Šios priemonės prašoma, kad greičiau ir nešališkiau būtų ištirta nusikalstama veika bei užkirsta įtariamojo galimybė daryti naujas nusikalstamas veikas“, – teigė prokurorė.

REKLAMA

Pasak Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos viršininko Žydrūno Krampalco, turima duomenų, kad meras pernai susitarė priimti 3 tūkst. eurų kyšį. Už tai krepšinio klubui „Lietkabelis“, iš kurio vadovo paimtas kyšis, turėjo būti skirta finansinė parama.

Naujienų portalui tv3.lt pirmadienį susisiekus su „Lietkabelio“ atstovais, jie teigė, kad kol kas komentarų šia tema neteiks.

„Pareigūnai turi duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad Panevėžio miesto savivaldybės meras R. M. Račkauskas 2019 metų pavasarį susitarė su Panevėžio miesto vieno iš sporto klubų prezidentu iš jo priimti ne mažesnį nei kelių tūkstančių eurų kyšį. Už šį kyšį meras, pasinaudodamas savo įgaliojimais ir kita įtaka, kaip įtariama, pažadėjo klubo prezidentui paveikti Panevėžio miesto savivaldybės darbuotojus, savivaldybės kontroliuojamų įmonių vadovus, kad sporto klubui būtų paskirta finansinė parama“, – sakė Ž. Krampalcas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis neatskleidė, kokio dydžio parama turėjo būti skirta klubui. 

Teisėsaugos atstovai nenurodė, ar įtarimai pateikti ir krepšinio klubo vadovui.

„Dar kol kas atliekami veiksmai ir negalėtume atsakyti į šį klausimą“, – sakė prokurorė N. Grunskienė.

Panevėžio miesto savivaldybėje pirmadienį atliktos kratos, jos taip pat buvo atliekamos asmenų darbo vietose ir namuose.

Nei su meru R. Račkausku, nei su „Lietkabelio“ prezidentu Alvydu Bieliausku pirmadienį BNS susisiekti nepavyko, jų mobilieji telefonai išjungti.

Tai yra antras tyrimas pastaraisiais metais, susijęs su korupcija Panevėžyje.

Teismas pernai birželį atvertė bylą, kurioje Panevėžio meras R. Račkauskas kaltinamas per patarėją davęs neteisėtų nurodymų savivaldybės tarnautojams, taip siekiant, kad savivaldybės organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų laimėtoja taptų su Mariumi Vaupšu susijusi įmonė „Lukrecijos reklama“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sausį M. Vaupšas mirė. Paprastai tokiais atvejais baudžiamasis procesas mirusio asmens atžvilgiu nutraukiamas, BNS sakė Panevėžio prokuratūros atstovė spaudai Rasa Stundžienė.

Prokuratūra taip pat įtaria, kad su M. Vaupšu iš anksto suderintos paslaugų kainos, perkamų paslaugų apimtys, kitos detalės. Įtariama, jog susitarta ir dėl tolesnio bendradarbiavimo, kad konsultacines paslaugas Panevėžio miesto savivaldybė ir ateityje pirks iš „Lukrecijos reklamos“.

Bylos duomenimis, naudingų konsultacijų R. Račkauskui galėjo būti suteikta ir asmeniškai, kaip politikui.

Ši byla išskirta iš dar vieno didesnio tyrimo dėl galimos korupcijos Panevėžio savivaldybėje, ikiteisminis tyrimas pradėtas 2018-ųjų birželį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų