REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pranešė apie itin skaudžius smurto artimoje aplinkoje atvejus.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pranešė apie itin skaudžius smurto artimoje aplinkoje atvejus.

REKLAMA

Vienas jų užregistruotas Utenos mieste, kitas – Utenos rajone. Abi šeimos Utenos apskrities vaiko teisių atstovams jau buvo žinomos.

Mušė 4-metį

Sausio 20 d., apie 16.31 val., Utenos policijos pareigūnai sulaukė 1985 m. gimusios moters pareiškimo.

Moteris teigė, kad laikotarpiu nuo 2020 sausio 6 d. iki 2020 sausio 17 d., Utenoje, vyras (g. 1979 m.) smurtavo prieš savo sūnų (g. 2015 m.).

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vaiko teisių apsaugos specialistai (VTAS) tv3.lt patvirtino, kad minėtu laikotarpiu pranešimų dėl galimo smurto apie šią šeimą jie negavo: „Tai informacija, kurią pateikė pareiškėja. Pranešimas gautas šiandien ryte ir į jį nedelsiant reaguota: VTAS specialistai vaiko gyvenamojoje vietoje bendravo su vaiku ir su šeimos nariais. Šiuo metu vertinama situacija šeimoje. Vaikų saugumą užtikrina motina, su kuria nustatyta vaikų gyvenamoji vieta po ištuokos. Šeima VTAS yra žinoma nuo 2015 m. Šiuo metu šeimai teikiama pagalba, socialinės paslaugos.“

Skriaudė podukrą?

Kitas pranešimas apie galimą smurto artimoje aplinkoje atvejį gautas ne iš šeimos narių, o iš Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos.

REKLAMA
REKLAMA

Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai pranešė, kad Anykščių r., Troškūnų sen., Vašuokėnų k., Ąžuolų g. prieš mažametę (g. 2013 m.) galimai smurtavo jos patėvis (g. 1994 m.).

REKLAMA

Paaiškėjo, kad sausio 16 d. VTAS gavo švietimo įstaigos pranešimą, kad ant vaiko kūno galimai pastebėtos kraujosruvos. VTAS specialistai nedelsiant nuvyko ir pabendravo su vaiku. Vaikas nuvežtas į gydymo įstaigą.

Apie smurto faktą informuota policija. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vaikas šiuo metu gyvena savo namuose, jos saugumą užtikrina motina. Šeimai teikiama pagalba, socialinės paslaugos. 

VTAS šeima yra žinoma dėl ankščiau kildavusių konfliktinių situacijų, tačiau vaiko teisių pažeidimo faktų šeimoje nebuvo fiksuota. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų