REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pritarė didesniam kelių finansavimui

Vyriausybė trečiadienį pritarė atnaujintai Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) sąmatai. Į ją įtraukta 65,3 mln. eurų 2019 metais nepanaudotų lėšų – todėl sąmata padidėjo iki beveik 590 mln. eurų.

Vyriausybė trečiadienį pritarė atnaujintai Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) sąmatai. Į ją įtraukta 65,3 mln. eurų 2019 metais nepanaudotų lėšų – todėl sąmata padidėjo iki beveik 590 mln. eurų.

REKLAMA

Ankstesnė programos apimtis, kurią Vyriausybė apsvarstė pasitarime praėjusį trečiadienį, siekė 524,4 mln. eurų.

Be to, 30,8 mln. eurų įšaldytų lėšų, anksčiau priskirtų vietinės reikšmės keliams, Susisiekimo ministerija dabar siūlo perkelti tiksliniams projektams finansuoti – jiems numatoma 154,8 mln. eurų (anksčiau – 145 mln. eurų).

Tokiu būdu savivaldybių vietinės reikšmės keliams skiriamos lėšos padidėja iki 114,4 mln. eurų (anksčiau buvo numatyta 64,1 mln. eurų). 2019 metais iš KPPP programos šiems keliams buvo skirta 112,7 mln. eurų.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis posėdyje pasiūlė skaičiuoti kitaip – prie 114 mln. eurų pridėti 20 mln. eurų, vietinės reikšmės žvyrkeliams skirtų iš tikslinių projektų finansavimo priemonės, todėl lėšų savivaldybėms suma, anot jo, šiemet didėja apie 11,5 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

J. Narkevičius pridūrė, kad vietinių žvyrkelių asfaltavimui skirtos lėšos iš tikslinių projektų finansavimo priemonės auga dukart. 

„Savivaldybėms pernai buvo skiriama 10 mln. eurų, šiemet – dar 10 mln. eurų, tai yra 50 proc. didėjimas“, – Vyriausybės posėdyje sakė J. Narkevičius.

REKLAMA

Antradienį jis sakė, kad išanalizavus gebėjimus atlikti darbus ir poreikį, savivaldybėms šiemet bus skirta 2 mln. eurų didesnė suma, nes jos gali lėšas įsisavinti ir įgyvendinti žmonėms svarbius projektus. 

J. Narkevičiaus teigimu, padidėjimą pajus visos savivaldybės, tačiau dėl papildomų 2 mln. eurų galės konkuruoti tautinių mažumų, žiedinės savivaldybės – ne tik Vilniaus ir Trakų rajonai, bet ir kiti. 

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius antradienį „kukliai“ džiaugėsi tokiu sprendimu. 

REKLAMA
REKLAMA

Dėl per mažo finansavimo keliams anksčiau piktinosi ne tik Savivaldybių asociacija, bet ir Šiaulių regiono plėtros taryba ir Ukmergės savivaldybė. 

2020 metų Kelių programoje lieka įšaldyta 142 mln. eurų lėšų – šie pinigai galės būti panaudojami vėliau, jeigu bus finansinių galimybių ir leis Finansų ministerija.

Lėšos įšaldytos Seimo sprendimu, šiuos pinigus skyrus vaiko pinigų ir kitų socialinių išmokų didinimui. Kelių direkcija anksčiau teigė, jog dėl to bus išasfaltuota apie 230 kilometrų žvyrkelių mažiau nei planuota.

Tarp tikslinių projektų yra valstybinės ir vietinės reikšmės kelių asfaltavimas, automagistralės Vilnius-Klaipėda ruožo prie Kauno „Megos“, Baltijos prospekto Klaipėdoje ir Liepkalnio sankryžos Vilniuje rekonstravimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų