REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus sukrėtė dar neregėtas skandalas. Už seksualinę prievartą prieš nepilnamečius nuteistas vyras kurį laiką buvo kalinamas kartu su paaugliais. Buvusio policininko Leono Žuko kriminalinė biografija sukrečia – nuo šio pedofilo nukentėjo daug berniukų.

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus sukrėtė dar neregėtas skandalas. Už seksualinę prievartą prieš nepilnamečius nuteistas vyras kurį laiką buvo kalinamas kartu su paaugliais. Buvusio policininko Leono Žuko kriminalinė biografija sukrečia – nuo šio pedofilo nukentėjo daug berniukų.

REKLAMA

Dėl tokio aplaidumo įkalinimo įstaigoje pradėtas tarnybinis patikrinimas, taip pat nušalintas laikinasis įstaigos vadovas Vilmantas Dambrauskas. Kalėjimo departamento atstovai pabrėžia, kad nuteistojo už pedofiliją perkėlimo ir laikymo aplinkybes aiškinasi, o tada jau bus priimti griežti sprendimai.

Šiuo metu L. Žukas jau perkeltas į kitas patalpas atskirai nuo nepilnamečių nuteistųjų. Aiškėja, kad dėl remonto darbų Vilniaus pataisos namuose, laikinai iš jų į Kauno tardymo izoliatorių-pataisos namus buvo perkelti 32 nuteistieji – buvę pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Jie, pasak departamento, buvo izoliuoti nuo įstaigoje laikomų nepilnamečių, laikant juos atskirame aukšte. Sunkiai suvokiama, kodėl tokią biografiją turintis L. Žukas net kelias dienas turėjo galimybę vaikščioti tarp nepilnamečių.

REKLAMA

Viskas prasidėjo dar 1993-siais

Kriminaliniuose archyvuose galima surasti informacijos, kad vilioti vaikus L. Žukas pradėjo vos sulaukęs pilnametystės. Už nepilnamečio tvirkinimą L. Žukas dar 1993 metais Šiauliuose buvo nuteistas kalėti 2 metus. Po to pedofilas tapo atsargesnis.

Kai 2000-siais jis vėl buvo apkaltintas mažamečio berniuko tvirkinimu, pareigūnai pritrūko įrodymų. Nuo tos dienos L. Žukas nutarė aukas medžioti ne tik Šiauliuose, bet ir visoje šalyje.

Tais pačiais 2000-siais L. Žukas buvo policijos tampomas dėl oraliniu būdu išžaginto vaiko Kretingoje, tačiau ir vėl išsisuko.

REKLAMA
REKLAMA

2002 metais pedofilui uodegą vis dėlto prignybo Šilalės rajono teismas. Už lytinius santykius su nesubrendusiu nepilnamečiu L. Žukas buvo nuteistas kalėti 5 metus, tačiau, likimo ironija, sulaukė amnestijos ir 2003-iųjų spalį vėl vaikščiojo laisvas.

2004-ųjų rugpjūtį Leonas dar kartą buvo sulaikytas Šiauliuose, bet ir vėl išsisuko. Iš pradžių dvylikametis policijai parašė, kad L. Žukas jį buvo jėga nusitempęs į savo butą, bet vėliau parodymus atsiėmė.

2005 metais L. Žukas buvo teisiamas dėl dvylikamečio išžaginimo Vilniaus apskrityje, tačiau pareigūnai prastai surinko įrodymus, pažeidė įtariamojo teises ir Vilniaus apygardos teismas L. Žuką išteisino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet ir tai dar nebuvo pabaiga. 2008 metais teismas už dvylikamečio nugirdymą ir išžaginimą L. Žukui skyrė 8 su puse metų nelaisvės. Iki tol berniukus išnaudodavęs pedofilas kaskart išsisukdavo arba sulaukdavo tik simbolinės bausmės.

Auką susirado prie mokyklos

Kaip rašoma kriminalinių naujienų laikraščio „Akistata“ archyvuose, 2007-ųjų pavasarį L. Žukas berniukų tykojo prie vienos Šiaulių pagalbinės mokyklos stadiono. Tokia vieta pasirinkta neatsitiktinai, nes tokiose mokykloje besimokantys vaikai įprastai yra patiklesni, lengviau apgaunami ir suvedžiojami. Be to, jie gyvena mokyklos bendrabutyje, tad nėra kasdien tėvų prižiūrimi.

REKLAMA

L. Žukas užkalbino kelis vyresniųjų klasių moksleivius, pavaišino juos cigaretėmis, šnekino. Kai šiaulietis įgijo nepilnamečių pasitikėjimą, juos pakvietė užeiti pas jį į namus. Keli mokiniai neatsisakė ir vizitu pas Leoną liko labai patenkinti – naujas pažįstamas su jais elgėsi kaip su tikrais vyrais: davė rūkalų, vaišino alumi, įjungė vaizdo magnetofoną ir rodė įdomius filmus.

2007 metų birželio 1-ąją L. Žukas vėl sukiojosi prie pagalbinės mokyklos. Jis nusižiūrėjo vieną dvylikametį ir savo naujųjų draugų – dviejų vyresniųjų klasių moksleivių pasiteiravo, kas tas jaunesnis vaikas. Moksleiviai Leonui paaiškino, kad tai jų mokslų draugas.

REKLAMA

L. Žukas mokinius pakvietė kitą dieną pas jį užeiti ir būtinai atsivesti tą draugą. Neįtardami tikrųjų L. Žuko troškimų moksleiviai sutiko. Susiruošę į svečius paaugliai nesunkiai prikalbimo klasės draugą aplankyti ir susipažinti su, anot jų, „kietu seniu“, duodančiu parūkyti ir išgerti. Birželio 2-ąją du šešiolikmečiai, septyniolikmetis ir L. Žuko nusižiūrėta auka, nieko nepasakę pedagogams, patraukė į pedofilo butą.

Čia jie buvo girdomi įvairiais alkoholiniais gėrimais. Vėliau L. Žukas su vieno nepilnamečio pagalba pasinaudojo bejėgiška nepilnamečio būkle. Kitą dieną paaugliai sugrįžo į bendrabutį, kur jų laukė sunerimę pedagogais. Šie iškvietė policiją, o pareigūnams vaikai papasakojo, kas vyko tą naktį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagaliau pelnyta bausmė

2008 metais L. Žuko laukė dar vienas smūgis. Jis buvo teisiamas dar už trijų nepilnamečių berniukų seksualinį išnaudojimą.

Teisėsaugininkų duomenimis, buto šeimininkas su mažaisiais svečiais lytiškai santykiavo pasinaudodamas jų bejėgiška būkle. Nusižiūrėtas potencialias aukas niekdarys iš pradžių pavaišindavo alkoholiniais gėrimais.

Tuo metu jau atliekantis 8 su puse metų bausmę, L. Žukas 2008-ųjų pabaigoje buvo nuteistas 20 metų už grotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų