REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
(nuotr. TV3/Bronius Jablonskas)

Vilniaus apylinkės teismas penktadienį dviem mėnesiams leido suimti kyšininkavimu įtariamą advokatą.

19

Vilniaus apylinkės teismas penktadienį dviem mėnesiams leido suimti kyšininkavimu įtariamą advokatą.

REKLAMA

Apie tai TV3 žurnalistui pranešė iš salės išvedamas pats įtariamasis advokatas. Advokatas Artur Jušinski neigia bet kokią nusikaltamą veiką, atmeta įtarimus korupcija.

Apie pora metų advokatu dirbantis Artur Jušinski sako, kad apie kyšį, su kuriuo įkliuvo kitas įtariamasis, jis nieko nežino. Vilniaus policijos vyrensysis patrulis Arnold Voinov buvo sulaikytas, kai bandė papirkti tyrėjus ir jiems atnešė dalį sutarto kyšio: 8 tūkst. eurų.

Vakar mėnesiui suimtas Arnold Voinov yra advokato Artur Jušinski svainis. Tai patvirtino pats dviem mėnesiams suimtas advokatas.

Prokuroras TV3 Žinioms sakė advokatą prašęs suimti ilgiau – maksimaliam trims mėnesiams.

Policija skelbė, kad atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus byloje dėl neteisėto disponavimo labai dideliais kiekiais narkotinių ir psichotropinių medžiagų, buvo gauta duomenų apie advokato ir patrulio bandymus daryti įtaką ikiteisminiam tyrimui ir papirkti ikiteisminį tyrimą atliekančius pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Surinkus pakankamai duomenų apie galimą nusikalstamą veiką, policijos operacijos metu vasario 18-19 dienomis minėti asmenys buvo sulaikyti.

Sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir papirkimo. 

Įtariamųjų darbovietėse ir gyvenamosiose vietose atliktos kratos, kurių metu paimta tyrimui reikšminga medžiaga. Ikiteisminio tyrimo veiksmai tęsiami.

Maksimali bausmė gresianti už sulaikytiesiems inkriminuojamas veikas siekia iki septynerių metų laisvės atėmimo.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų