REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar atstumtos moters kerštas gali būti toks negailestingas, kad sugriautų visą vyro gyvenimą: jo karjerą, ateities planus, svajones ir reputaciją? Garsus boksininkas Evaldas Petrauskas prieš porą metų būtų sakęs, kad jo gyvenimo planų niekas nebūtų sugriovęs, tačiau po dramatiškos pažinties su mergina vardu Laura jis išgirdo kaltinimus smurtu, nors, jo teigimu, jokio smurtu niekada nebuvo. Apie tai jis prabilo laidoje „Prieš srovę“.

Ar atstumtos moters kerštas gali būti toks negailestingas, kad sugriautų visą vyro gyvenimą: jo karjerą, ateities planus, svajones ir reputaciją? Garsus boksininkas Evaldas Petrauskas prieš porą metų būtų sakęs, kad jo gyvenimo planų niekas nebūtų sugriovęs, tačiau po dramatiškos pažinties su mergina vardu Laura jis išgirdo kaltinimus smurtu, nors, jo teigimu, jokio smurtu niekada nebuvo. Apie tai jis prabilo laidoje „Prieš srovę“.

REKLAMA

„Noriu Lietuvos žmonėms pasakyti – nesusidurkite su tokiomis moterimis, su kuriomis susidūriau aš. Ji suėdė visą mano gyvenimą, visas mano svajones, visas viltis. Noriu tau, Laura, palinkėti, kad gyvenimas tave nubaustų už visas melagystes, apgaules, žodžius, kad vos ne tėvai miršta, tu vėžiu sergi. Norėčiau, kad gyvenimas tave nubaustų tam, kad tu taip daugiau nebedarytum ir nebekenktum žmonėms“, – laidoje „Prieš srovę“ į lietuvius ir jį smurtu apkaltinusią Laurą kreipėsi boksininkas Evaldas Petrauskas.

Tačiau laidos „Prieš srovę“ žurnalistų dar praėjusių metų vasarį kalbinta buvusi Evaldo mergina Laura laikėsi kitos nuomonės – esą jis tikrai prieš ją smurtavo.

REKLAMA
REKLAMA

„Seksas yra normalus tarp dviejų žmonių, kurie myli vienas kitą, bet jis tą vakarą pririšo mane su savo sporto bintais, kur apsivynioja rankas. Pririšo rankas ir kojas prie lovos. Jam tai atrodė normalu ir jis norėjo išbandyti. Nesakyčiau, kad tai buvo prievartavimas, čia gal buvo jo fantazijos įgyvendinimas. <...> Aš negalėdavau susitikti su drauge, aš net pas mamą negalėdavau grįžti. Jisai sakė, kad pas mamą tu gali grįžti į mėnesį kartą. Aš klausiau, kodėl. Jis ant lovos mane sviedė ir už plaukų buvo pagriebęs, ir spardė, nežmonišką buvo, bet aš iš šoko fizinio skausmo nejaučiau, man širdį skaudėjo“, – laidoje „Prieš srovę“ kalbėjo Evaldą smurtu apkaltinusi Laura.

REKLAMA

„Aš nesuprantu, kaip galima taip ėsti žmogų ir visus iš eilės. Tą patį sakyti ir gaudyti silpnesnius žmones, jais naudotis. Tikiuosi, kad atsiimsi už visas savo melagystes, už visus savo melus, už visas skriaudas žmonėms ir visiems vaikinams, kurie pasimovė ant to paties tavo kablio. Tikiuosi, kad atsakysi savo“, – toliau gynėsi Evaldas Petrauskas.

Ir štai teisėsaugos pareigūnai nustatė, kad Lauros kaip įrodymas pateikta mėlynėmis nusėtų kojų nuotrauka yra visai ne jos, o iš interneto platybių ištraukta klastotė. Sportininkui atrodė, kad išaiškėjus tiesai jis pagaliau galės atsikvėpti nuo išgalvotų kaltinimų. Tačiau boksininkas sulaukė antro smūgio. Sporto garsenybė savo kailiu patyrė, kad moterys gali būti labai klastingos.

REKLAMA
REKLAMA

„27 metų vaikinas baigė sportininko karjerą. Žlugo visos mano svajonės, troškimai, siekiai. Svajojau dalyvauti Tokijo olimpiadoje, iškovoti profesionalų diržą, iš sporte uždirbtų pinigų nusipirkti ne butą, o pasistatyti namus. Bet dabar viskas žlugo – reikia ieškotis naujos veiklos, ką veikti vietoj sporto. Aišku, dėl savęs sportuosiu visą gyvenimą, bet negalėsiu pasirodyti savo šaliai. Aš tokių gražių pergalių Lietuvai esu atnešęs. Bet viskas baigėsi per tris mėnesius draugystės su viena moterimi. Viską sugriovė“, – pasakojo Evaldas Petrauskas.

Bet prieš tai susipažinkite su Laura. Laidos „Prieš srovę“ žurnalistai ją kalbino dar praėjusių metų vasarį, o tada jos kaltinimai Evaldui Petrauskui krito kaip nesustabdoma sniego lavina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Į rytines treniruotes jis nebūtų ėjęs, jeigu būčiau jo nežadinusi ir nesakiusi, kad rengiuosi į tavo treniruotę. Tada jis neturėdavo, kur dėtis, ir eidavo paskui mane. <...> Jis pakvietė mane atvažiuoti į Vilnių. Nuvažiavau vienai dienai, pasilikau. Tą naktį, kai pasilikau, jis man pradėjo kalbėti apie vaikus, kad jis nori su manimi turėti vaiką, kad nori šeimos, kad jis man pasipirš, kad aš būsiu jo žmona. Žodžiu, viskas nesveikai greitai. Čia nenormalu – pirma bendra naktis ir jau man apie vaiką kalba“, – kalbėjo Laura.

„O, sakykite, nesakytų jis šiandien, kad jūs tyčia taip kalbate, kad jūs viską išsigalvojate ir norite jam atkeršyti už tai, kad jus paliko? Jis nesakytų tokių žodžių?“, – Lauros tąkart klausė žurnalistė.

REKLAMA

„Tą kitą moterį jis susirado visai neseniai, tai už tai man keršyti nėra jokio tikslo. Apskritai, gyvenimas tęsiasi toliau, kiekvienas turime eiti į priekį. Tai yra mano skaudulio paviešinimas, nes noriu, kad žinotų, jog taip buvo. Bijojau, buvau palūžusi ir kiek gydžiausi po visų šitų įvykių... Tai dabar aš esu stipri ir nebebijau kalbėti“, – tvirtino Laura.

Evaldą Petrauską – olimpinį bronzos medalį Lietuvai parvežusį boksininką – laidos „Prieš srovę“ žurnalistai sutiko liejantį prakaitą sporto salėje. Tik būsimų jo pergalių laukiančius žmones Evaldas turi nuvilti – jis nebedalyvaus nei Tokijo olimpiadoje, nei kuriame kitame svarbiame sporto renginyje, nes dėl sugadintos reputacijos „Ringo dievu“ tituluotas boksininkas buvo išmestas iš sporto bendruomenės ir šiandien kartu su mėgėjais boksuojasi tik savo malonumui.

REKLAMA

„Mano visas gyvenimas, visos svajonės, sudužo dėl kelių mėnesių draugystės su moterimi, kuri prisiekė man atkeršyti ir savo pažadą vykdo su kaupu – dabar sulaukiau ne tik naujų kaltinimų, bet ir suklaidinto teismo nuosprendžio,“ – sakė bokso žvaigždė Evaldas Petrauskas.

Kaip jau minėta anksčiau, išgalvotus Lauros kaltinimus smurtu teisėsauga atmetė, pareigūnai netrukus perprato klastingus merginos planus. Tačiau nelauktai ir netikėtai teisme atsidūrė byla, kurioje smurtu Evaldą Petrauską kaltina jau ne Laura, o jos draugas. Neva prie Dailidės ežero Alytuje, nežinia kaip čia iš Vilniaus atsidūręs boksininkas užpuolė protiškai neįgalų vaikiną ir jį žiauriai sumušė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ji kitą žmogų įvėlė į savo aferas. Jis nerašė pareiškimo. Į ligoninę atėjo policija ir jis patikino, kad jį sumušė keturi nepažįstami vaikinai. Telefono ar cigarečių norėjo ir jį užpuolė. O po metų laiko tvirtino, kad jau aš jį užpuoliau, neva Laura sakė nerašyti pareiškimo, o dabar liepė rašyti“, – tikino boksininkas, nuo kurio dėl šios istorijos nusisuko visas sporto pasaulis.

Kai praėjusį kartą laidos „Prieš srovę“ žurnalistai lankėsi Evaldo Petrausko namuose, jo mylima žmona Goda dar tik laukėsi vaikelio. Šiandien Evaldo ir Godos šeimoje jau krykštauja kūdikis. O Goda, tarsi nė nebūtų dviejų vaikų mama, kaip visuomet graži, liekna ir elegantiška, randa laiko užsiimti ir širdžiai miela veikla – kol jos vyras Evaldas boksuojasi sporto salėje, jauna moteris piešia paveikslus.

REKLAMA

„Paskutiniai posėdžiai jau atrodo geriau. Labiau Evaldą išgista ir labiau nusiteikę prieš tą Laurą. Jau kitaip į viską žiūri, bet žiūrėsime, kaip viskas bus. Dabar dėl tos Lauros pasikeitė visi mūsų planai. Aš labai ant jos pykstu, nors nepažįstu. Galima sakyti, kad jos nekenčiu. Negalima taip elgtis. Mes vaikų turime, mes šeimą turime, mes jai nieko blogo nepadarėme“, – laidoje kalbėjo Evaldo mylimoji Goda.

Vis tik šeimos džiaugsmus temdo praeities šešėliai.

„Ta mergina, Laura, su kuria Evaldas anksčiau turėjo nelaimės draugauti, iš keršto ir pavydo melagingai apskundė sportininką teisėsaugai ne tik, kad jis ją sumušė, bet neva ir jos draugą“, – teigė Goda.

REKLAMA

O štai Laura 2019-ųjų vasarį pasakojo, kad jos draugas tikrai buvo sumuštas.

„Jam lūžo tas žandikaulis, jam dėjo tas kabes ar ką ten, nežinau. Po to išėjęs iš ligoninės dar dvi savaites jis turėjo vaikščioti sukabintas visas. Jis valgyti negalėjo, per šiaudelį tik sultinį kažkokį ir viskas“, – teigė Laura.

Tačiau Evaldo Petrausko žmona pasakoja, kad Laura apsimetinėja serganti vėžiu, meluoja, kad yra nėščia arba patyrė persileidimą. Pasak jos, viskas tik tam, kad ši pasipelnytų.

„Daug informacijos rinkau iš žmonių apie tą Laurą, galvojau, kad tai gal padės teisme. Iki šiol bendrauju su visais jos nukentėjusiais vaikinais, kad tik greičiau viskas pasibaigtų. Visi jie liudija tą patį, ką Evaldas pasakojo. Tie vyrai tą patį sako. Pavyzdžiui, apie vėžį. Ji Evaldui sakydavo, kad jos tėvas serga, po to sakė, kad pati vėžiu susirgo. Ją Evaldas net pas gydytojus vežiodavo, bet jis kaip vyras nelabai gilindavosi – popierių atnešti neprašė. Aš kiek girdėjau ji iš to gyvena, čia yra jos pagrindinis pajamų šaltinis – vyrai. Man pasakojo, kad ji ieško vedusių vyrų, su kuriais permiega. Tada, kol vyras miega, susiranda jo telefone žmonos numerį, o vėliau jį šantažuoja. Man taip sakė kiti. <...> Aš nesuprantu, ko jai trūko, jeigu Evaldas jai davė butą, pinigų. Ko dar gali reikėti?“, – nukentėjusių vyrų liudijimus papasakojo Evaldo žmona Goda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet Laura sėdėdama prieš televizijos kameras liejo ašaras ir pasakojo graudžią istoriją, kaip Evaldas Petrauskas – buvęs jos vaikinas – sudaužė ją it bokso kriaušę.

Graudžius moters liudijimus galite išgirsti šiame vaizdo siužete:

Ir daug kam norisi tuo patikėti. Tačiau dabar yla išlindo iš maišo – paaiškėjo, kad mergina viską melavo. Ir kaip kulminaciją Laura visai Lietuvai pateikė nuotrauką, kurioje matyti didžiulėmis mėlynėmis išmargintos moteriškos kojos.

Dabar jau žinoma, kad Laura tuomet įžūliai melavo. Mat teisėsauga netruko išsiaiškinti, kad čia visai ne jos kojos, o nuotrauka paimta tiesiog iš interneto platybių. Tuomet ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas net nepasiekęs teismo.

REKLAMA

Ir štai Evaldo Petrausko advokatas Edgaras Dereškevičius tikina, kad Laura yra teista už įvairiausius nusikaltimus – sukčiavimą, turto išviliojimą apgaulės būdu jau penkis ar šešis kartus.

„Laura mums yra pažįstama, kaip moteris, kuri jau pagal objektyvius į bylą patekusius duomenis yra penkis ar šešis kartus pripažinta įvairių teismų kalta. Ji nuteista dėl turtinės žalos padarymo apgaulės būdu, dėl sukčiavimo – apgaulės naudojimo asmenų atžvilgiu siekiant turtinės naudos, dėl poveikio liudytojui, taip pat dėl įvairių machinacijų. Žodžiu, teistumų skaičius aiškiai apibūdina asmenį kaip linkusį meluoti“, – teigė sportininko advokatas.

REKLAMA

„Tai galima sakyti, kad ji ieško vyrų, kuriuos galėtų išnaudoti finansiškai, suteikdama jiems intymias paslaugas?“, – klausė žurnalistė.

„Panašu, kad taip. Bet aš kalbėčiau apie Evaldo Petrausko atvejį, šiuo atveju jau galėčiau konstatuoti ir naudoti savo kliento man pateiktus duomenis. Tai iš tikrųjų, taip. Iš esmės vien tik dėl to, kad buvo susidarytas vaizdas, kad Evaldas Petrauskas kaip olimpinis prizininkas galės užtikrinti labai sočią jos ateitį, prabangų gyvenimą. Galbūt tai vienas iš variantų“, – atsakė advokatas.

Panašu, kad ir dabar Laura naudotųsi Evaldo pinigais, aplinkinių dėmesiu, bet jis ieškojo rimtų santykių. Esą kai jis pasakė, kad nori turėti vaikų, Laura net supyko. Taigi supratusi, kad vaidindama meilę ji negalės ilgai sportininko melžti, moteris nusprendė jį šantažuoti – suradusi internete kitos sumuštos moters kojų nuotrauką Evaldą apkaltino smurtu.

REKLAMA
REKLAMA

„Pačią paskutinę mūsų išsiskyrimo dieną ji žiauriai elgėsi. Tikrai, matyt, kaimynai pagalvojo, kad kažkas įvyko. Ji šaukė, cypė, klykė ir pabėgo iš namų. Be priežasties, neliečiama. Ji turi psichologinę apgaulės schemą ir veikia visus. Mes su advokatu bandėme paprašyti tyrimo jai, kad nustatytume, ar ji nėra patologinė melagė, nes jei taip žmogus elgiasi, tai vadinasi, kad kažkas yra negerai. Negali žmogus ant kiekvieno žodžio eiti ir meluoti“, – pasakojo Evaldas.

Vyras tikino, kad jis tikrai nėra vienintelė auka. Aukų tarpe yra ir vyrai, ir grožio salonai.

„Man dabar parašė. Ji su vaikinu yra dabar kartu. Ji sako jam, kad vėžiu susirgo. Visąlaik ta pati schema, kad ji turėtų iš ko gyventi be darbo“, – teigė Evaldas.

Buvusiai garsaus boksininko draugei Laurai visi melai kol kas, panašu, baigiasi laimingai. Nors mergina už sukčiavimus ir apgaules teista mažiausiai penkis kartus, realios laisvės atėmimo bausmės ji kol kas išvengia. Ir laiko, panašu, veltui neleidžia.

Evaldo advokatas socialiniuose tinkluose rado dešimtis komentarų, kur žmonės įspėja vieni kitus būti atsargiais, nepasimauti ant apgavikės kabliuko. Viename iš komentarų rašoma: „Dėmesio, ši mergina aferistė. Jau į kelintą saloną ateina, pasidaro procedūrą už kelis šimtus eurų ir nesumoka. Neva eina į mašiną piniginės ir pabėga. Rašo nesuprantamas žinutes, vilkina laiką, kad neįduotume policijai. Nereikia laukti, reikia iškart pranešti. Nukentėjau ir aš.“

REKLAMA

Štai tokiomis ir panašiomis žinutėmis dalijasi Kauno ir Alytaus gyventojai.

O laidos „Prieš srovę“ žurnalistai dabar dar kartą pabandė pasikalbėti su Laura. Tačiau paaiškėjus jos melams, mergina telefono ragelio nebekelia.

Kai Lauros kaltinimai sportininkui nepasitvirtino ir buvo pripažinti melagingais, Lietuvos bokso žvaigždė gavo naują pranešimą apie įtarimus smurtu. Evaldas buvo kviečiamas prisistatyti į Alytaus policijos komisariatą už tai, kad prieš metus prie ežero Alytuje neva žiauriai sumušė neįgalų vaikiną.

Ir paaiškėjo, kad tas neįgalus vaikinas prieš metus iš tiesų buvo sumuštas, bet tuomet policijai jis sakė, kad jį užpuolė keturi nepažįstami chuliganai dėl cigarečių. Po metų tarsi burtų lazdele mostelėjus nukentėjusysis staiga persigalvojo ir pareiškė, kad jam žandikaulį sulaužė visai ne keturi chuliganai, o garsus boksininkas – Evaldas Petrauskas.

„Man buvo žiaurus šokas. Mano vaikai tai sužinojo, jie viską mato. Dukra paklausė manęs, ar aš sumušiau kažkokį vaikiną. Patikinau, kad jo nesumušiau. Bet gavau šaukimą, kad esu kaltinamas tokiu įvykiu, neva sumušęs prie Dailidės ežerėlio vaikiną. Pirmuose parodymuose jis aiškiai buvo pasakęs, kad jį sumušė keturi vaikinai ir nurodė net jų ūgį. Bet po metų paėmė ir pakeitė. Atsiradau aš, neva aš jį spardžiau, daužiau, 30 smūgių sudaviau. <...> Prokuroras iškart į mane bedė pirštu ir sakė, kad aš tai padariau. Jie rėmėsi tuo, kad aš boksininkas. Gi žmonių akivaizdoje mes neadekvatūs žmonės, bet yra visai atvirkščiai. Aš sportininkas“, – kalbėjo Evaldas Petrauskas.

REKLAMA

O dabar įdomiausia šio pasakojimo dalis. Kaip jau minėta anksčiau, Evaldą Petrauską smurtu apkaltinęs protinę negalią turintis vaikinas yra tos pačios Lauros draugas. Vaikinas iškart po įvykio prieš metus pareigūnams papasakojo, kad jį užpuolė ir sumušė nepažįstamų chuliganų gauja. Ir tik policijos komisariate praėjus metams atsiradęs naujas pareiškimas parašytas net ne vaikino ranka. Jį savo ranka parašė ta pati Laura.

„Būtent tą dieną aš nebuvau Alytuje. Galėjo teismas paimti mano numerio lokaciją ir pamatyti, kur mano telefonas buvo tuo metu. Jie niekuo nepasidomėjo. Jie sako, kad aš 30 smūgių į galvą sudaviau, permečiau kaip imtynininkas. Klausiausi ir galvojau, kokias nesąmones čia šneka. Nuo 30 smūgių pas žmogų kvadratinė galva turėtų būti“, – teigė Evaldas.

Vis tik, kad ir kokiais nepatikimais ir skylėtais įrodymais remdamasis, pirmos instancijos teismas nuteisė garsų boksininką. Teismui užteko vadinamo nukentėjusiojo ir Evaldui kerštaujančios merginos Lauros pasakojimų. Ir tik apeliaciniame teisme yla ėmė lįsti iš maišo – priremtas prie sienos nukentėjusysis ėmė ir prisipažino, kad kaltinti Evaldą Petrauską jo paprašė Laura – mainais už seksualines paslaugas.

„Teisėjas užklausė to Aliaus, kodėl rašei pareiškimą, kodėl ji būtent parašė pareiškimą, o tu pasirašei? Jis atsakė, kad ji jam sakė, kad duos, atsiprašant, p****. Taip teisme ir pasakė, tokiais žodžiais. Tada teisėjas užklausė, ar gavo jis. Vaikinas atsakė, kad ne. Apgavo. Čia rimtai, teisme taip buvo. Gal ji turėjo omeny, kad nuolat jam duos. Aš nežinau, bet ji kažkaip manipuliavo“, – šokiruojantį faktą papasakojo sportininkas.

REKLAMA

Evaldas Petrauskas šiandien tiki, kad jį apeliacinis teismas išteisins, nes jis to vaikino net pirštu nelietė, o pirmą kartą pamatė teismo salėje. Tik ar kada nors Evaldui pavyks nusiplauti bjaurias smurto skandalo paliktas dėmes?

„Mano sportininko karjera nepataisomai sužlugdyta visiems laikams. Nors man tik dvidešimt septyneri, per savo sportininko karjerą esu laimėjęs daugiau apdovanojimų negu visi likę Lietuvos boksininkai kartu sudėjus. Kiek dar būčiau galėjęs laimėti apdovanojimų, kiek dar būčiau galėjęs garsinti Lietuvos vardą pasaulyje, jei ne šios moters melas?“, – retoriškai klausė Evaldas Petrauskas.

Visą pokalbį su Evaldu Petrausku, jo žmona Goda, advokatu ir senąjį pokalbį su Laura žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Prieš srovę“ žiūrėkite kiekvieną antradienį 19:30 per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

O štai, ką kalbėjo buvusi E. Petrausko mergina laidoje „Prieš srovę“ 2019-ųjų vasarį, žiūrėkite čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų