REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl koronaviruso į karantiną uždarytame Tenerifės viešbutyje yra trys Lietuvos piliečiai, patvirtino Užsienio reikalų ministerija.

Dėl koronaviruso į karantiną uždarytame Tenerifės viešbutyje yra trys Lietuvos piliečiai, patvirtino Užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA

„Vasario 24 dieną pietinėje Tenerifės dalyje esančiame viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“ buvo aktyvuotas koronaviruso protokolas ir paskelbtas karantinas. Lietuvos ambasados Madride žiniomis, šiuo metu žinoma apie tris Lietuvos piliečius, esančius karantinui uždarytame viešbutyje Tenerifėje“, – antradienį pranešė URM.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigė, kad šiuo metu su lietuviais yra palaikomas ryšys.

„Mes su jais palaikome ryšį, jie tiesiog karantine, viskas kaip ir vyksta nustatyta tvarka. Matyt, sužinojome paskutiniu metu. Sužinojome ir informavome. Nerimui kažkokių priežasčių nėra, tiesiog visi jie bus atitinkamai, matyt, patikrinti ir lauksime žinių. Kol kas tikrai nėra reikalo imtis (papildomų priemonių – red. past.). Tiesiog jie yra viešbutyje, yra tam tikras rėžimas, instruktuoti, kaip elgtis“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Pasak ministerijos, jie į Tenerifę atvyko iš Didžiosios Britanijos. Jie patys susisiekė su ambasada. Ambasada palaiko su jais ryšį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbta anksčiau, viešbutyje karantinas paskelbtas dėl koronavirusu užsikrėtusio vyro, čia izoliuoti liko maždaug tūkstantis žmonių.

Ministerija artimiausiu metu pataria nevykti į pietinėje Tenerifės salos dalyje esantį Adechės miestą ir jo apylinkes.

REKLAMA

URM rekomenduoja į Ispaniją vykstantiems ar jau šioje šalyje esantiems Lietuvos piliečiams išlikti budriems, su savimi visuomet turėti galiojančius asmens dokumentus. Taip pat siūloma vengti protestų ar demonstracijų požymių turinčių susibūrimų.

Visame pasaulyje, naujausiais duomenimis, iš viso patvirtinta jau daugiau nei 80 tūkst. koronaviruso atvejų, taip pat registruota ir 2,7 tūkst. mirčių.

Naujienų portalas tv3.lt anksčiau rašė, kad viename iš Tenerifės viešbučių nustačius koronaviruso atvejį paskelbtas karantinas ir apie tūkstantis žmonių negali palikti viešbučio kambarių. Šalia šio viešbučio gyvenantys lietuviai teigė, kad tikrinami visi viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“ įsikūrę žmonės, policija niekam neleidžia išeiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų