REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Plastiko atliekos (nuotr. stop kadras)

Bendrovė „Countryplast“ Vilniaus rajone be leidimo laiko 400 tonų plastiko atliekų, nustatė Aplinkos apsaugos departamentas.

4

Bendrovė „Countryplast“ Vilniaus rajone be leidimo laiko 400 tonų plastiko atliekų, nustatė Aplinkos apsaugos departamentas.

REKLAMA

Kaip BNS trečiadienį informavo departamento atstovė Ieva Krikštopaitytė, dėl pažeidimų bendrovės atstovui surašyti administracinių nusižengimų protokolai.

Departamento duomenimis, Rudausių kaime Vilniaus rajone esančiame pastate, neatlikus atrankos dėl poveikio aplinkai vertinimo bei neturėdama taršos leidimo, bendrovė sandėliuoja 783 kubinius metrus arba 274 tonas nepavojingų mišraus plastiko atliekų. 

Taip pat nustatyta, kad ši bendrovė Čekiškių kaime Vilniaus rajone esančiame pastate taip pat be leidimo laiko 450 kubinių metrų arba 129 tonas nepavojingų mišraus plastiko atliekų.  

„Atsižvelgiant į šiuos tyrimo rezultatus, ,,Countryplast“ atsakingam asmeniui surašyti administracinių nusižengimų protokolai už: ūkinės ar kitokios veiklos vykdymą, objektų naudojimą neturint taršos leidimo, kai pagal teisės aktus toks leidimas yra reikalingas ir didesnio nei 5 kubiniai metrai nepavojingų atliekų kiekio laikinąjį laikymą, pažeidžiant atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimus“, – BNS informavo aplinkosaugininkų atstovė. 

REKLAMA
REKLAMA

Administracinių teisės pažeidimų protokolai perduoti nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės tesimo Vilniaus rajono rūmams.

Taip pat juridiniam asmeniui surašyti gamtos išteklių naudojimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų protokolai už ūkinės ar kitokios veiklos vykdymą neturint taršos leidimo, kai jis yra reikalingas ir nepavojingųjų atliekų laikymą, kai neturint tam teisės laikoma iki 25 tonų ir didesnis nepavojingųjų atliekų kiekis.

REKLAMA

Sprendimą dėl nuobaudos juridiniam asmeniui priims Aplinkos apsaugos departamento Teisės departamentas.

Pranešimai apie galimus „Countryplast“ pažeidimus gauti pernai gruodžio 3 ir šių metų sausio 28 dienomis.

Sausio pabaigoje apie apleistoje fermoje Čekiškių kaime rastą plastiką pranešė konservatoriai Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas ir parlamentarė Aistė Gedvilienė.

Seimo narė teigė turinti informaciją, jog plastiko atliekos iš Vilniaus mechaninio biologinio apdorojimo gamyklos buvo perduotos kitai bendrovei, o ši bendrovė perdavė plastiko atliekas tvarkymui bendrovei „Countryplast“.

„Countryplast“ atstovai BNS anksčiau teigė situacijos, kol vyksta tyrimas, nekomentuosiantys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų