REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Greitoji (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Šiandien prieš pietus prie Rokiškyje esančio „Pagundos“ viešbučio atvyko greitoji, medikai su specialia apranga. Į Respublikinę Panevėžio ligoninę jie išvežė čia apsistojusį vilnietį, skelbia „Gimtasis Rokiškis“.

669

Šiandien prieš pietus prie Rokiškyje esančio „Pagundos“ viešbučio atvyko greitoji, medikai su specialia apranga. Į Respublikinę Panevėžio ligoninę jie išvežė čia apsistojusį vilnietį, skelbia „Gimtasis Rokiškis“.

REKLAMA

Viešbučio „Pagundos“ savininkas Pranas Blažys laikraščiui „Gimtasis Rokiškis“ sakė, kad svečias atvyko į Rokiškį pirmadienį ir su dar keliais žmonėmis atlieka auditą „Rokiškio sūryje“.

„Dabar laukiu nurodymų iš medikų. Klausiau, jis pats sakė, kad tai peršalimas“, – sakė P. Blažys.

Jis taip pat teigė, kad kavinėje „Pagunda“ svečias nesilankė, ir kambarys, kuriame jis gyveno, izoliuotas.

„Jis bendravo su atvykusiais medikais, šie sakė, kad simptomai yra peršalimo, tačiau greitoji vykdė visus nurodymus“, – sakė P. Blažys.

REKLAMA
REKLAMA

Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Danguolė Kondratenkienė sakė, kad svečias iš Vilniaus prieš 19 dienų lankėsi Milane. Vyras pats išsikvietė greitąją pagalbą.

REKLAMA

Diagnozė bus aiški rytoj. O ar tai ne gripas – šiandien.

Respublikinės Panevėžio ligoninės Infekcinės klinikos vedėjas Eugenijus Preidis naujienų portalui JP patvirtino, kad iš Rokiškio atvežtas sunegalavęs vyras.

E. Preidis teigė, jog daugiau informacijos apie šį atvejį pateiks netrukus.

Pagrindinės rekomendacijos

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kaip elgtis siekiant sumažinti užsikrėtimo riziką.

Jei 14 dienų laikotarpiu keliavę į Šiaurės Italijos regionus ar Kiniją arba turėję artimą kontaktą su ten buvusiais asmenimis, pajutote minėtuosius panašius į gripo simptomus, kreipkitės į Bendrąjį pagalbos centrą, telefonu 112.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat prašoma registruotis užpildant Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje pateikiamą anketą bei dvi savaites vengti artimų socialinių kontaktų.

Esant galimybei reikėtų dirbti iš namų, šiam laikotarpiui gali būti išduodamas ir nedarbingumas. Daugiau informacijos apie tai galima rasti NVSC puslapyje; nesilankyti dideliuose renginiuose, nesinaudoti viešuoju transportu ir pan.

Taip pat – stebėti savo sveikatos būklę (matuoti kūno temperatūrą, stebėti, ar nepasireiškia kvėpavimo takų infekcijoms būdingi simptomai – kosėjimas, dusulys ir kt.).

Jei kitaip sunegalavote, bet nesilankėte minėtose šalyse, dėl sveikatos būklės reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specifinio gydymo nuo naujojo koronaviruso sukeltos infekcijos nėra, taikomas tik simptominis gydymas. Susirgusieji gali būti visiškai išgydyti, priklausomai nuo jų sveikatos būklės bei nuo to, kada pradedamas taikyti gydymas.

Norint išvengti koronaviruso patariama laikytis bendrųjų higienos taisyklių: plauti, dezinfekuoti rankas, laikytis čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų