REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
237
Vilniaus Kalėdų eglė 2017 m.

Miestų aikštėse jau greit prasidės pagrindinių kalėdinių eglučių įžiebimo ceremonijos. Miesto savivaldybės šventiniam laikotarpiui negaili lėšų – vienos planuoja išleisti dešimtis, kitos net šimtus tūkstančių eurų.

237

Miestų aikštėse jau greit prasidės pagrindinių kalėdinių eglučių įžiebimo ceremonijos. Miesto savivaldybės šventiniam laikotarpiui negaili lėšų – vienos planuoja išleisti dešimtis, kitos net šimtus tūkstančių eurų.

REKLAMA

Vilnius – vienas iš devynių magiškiausių Europos miestų. Tokiu amerikiečių leidinio „New York Post“ įvertinimu džiaugiasi sostinės vadovai. Įvairiausiomis kalėdinėmis pramogomis garsėjantis Vilnius miestiečius ir miesto svečius tikisi nustebinti ir šiemet.

Be tradicinių renginių ir vietų, atsiras ir naujų. Alternatyvus Kalėdų miestelis įsikurs Stoties rajone, Lukiškių aikštėje bus čiuožykla, o fontanas nušvis naujomis spalvomis – jame žėrės šviesų instaliacija.

Vilnius šiemet padidino ir Kalėdoms sostinėje skirtą biudžetą, kuris sieks 300 tūkst. eurų. Praeitais metais jis buvo kiek kuklesnis – 200 tūkst. eurų. Dalį lėšų skirs rėmėjai. Savivaldybės teigimu, pagrindinės eglės pastatymas kainuos 11,2 tūkst. eurų (be PVM).

REKLAMA
REKLAMA

Kaunas ruošiasi originaliai

Įspūdingomis ir originaliomis eglutėmis kasmet nustebinti bando Kaunas. Rotušės aikštę puošė ir iš plastikinių butelių pastatyta eglutė, ir debesų pilį primenanti instaliacija. Praėjusiais metais Kauno žaliaskarė sulaukė nemažai kritikos, tad miesto savivaldybė nusprendė eglutę perpuošti.

REKLAMA

Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Albino Vilčinsko tv3.lt sakė, kad Kalėdų eglutės, 10 medžių ir 12 namelių rotušės aikštėje papuošimo paslauga miestui kainuos 80 tūkst. eurų. Naujų dekoracijų įsigijimui planuojama skirti iki 100 tūkst. eurų.

Klaipėdoje – šimtas žaliaskarių

Uostamiestis šiais metais planuoja nustebinti ir vietoje dviejų eglučių, kvies miestiečius ir miesto svečius pasigrožėti šimtu žaliaskarių.

Kaip tv3.lt teigė Klaipėdos savivaldybės viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas, Atgimimo aikštės puošybai buvo numatyta skirti 51 tūkst. eurų, kitiems papuošimams dar 92,4 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nė vienas pasiūlytas verslininkų sprendimas savivaldybei neįtiko, tad valdžios atstovai priėmė netradicinį sprendimą. Į aikštę bus atgabenta šimtas natūralių kalėdinių medelių, kuriuos papuoš mokyklų, darželių bendruomenės.

Iš viso papuošimams buvo planuojama skirti 200 tūkst. eurų, tačiau sprendimas puošti 100 eglių sutaupys savivaldybei pinigų, tad bendra suma sieks apie 160 tūkst. eurų.

Mažesni miestai ruošėsi atsakingai

Anksčiau daug kritikos dėl pagrindinės miesto eglės sulaukęs Panevėžys pastaraisiais metais miestiečius džiugino estetiškomis ir stilingomis žaliaskarėmis. Šiais metais Kalėdinės eglės pastatymas su puošyba kainuos šiek tiek daugiau nei 64 tūkst. eurų, o įžiebimo šventei ketinama išleisti 15 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saulės miestas taip pat jau numatęs, kiek skirs kalėdiniams papuošimams. Šiaulių kultūros centro duomenimis, Kalėdų eglės vizualiniam sprendimui ir kultūrinei programai įgyvendinti planuojama išleisti apie 75 tūkst. eurų, iš jų beveik 38 tūkst. eurų skiriami eglės konstrukcijos nuomai, eglišakiams, eglės puošybai bei šviečiančių dekoracijų su architektūriniais elementais gamybai.

Alytus šiais metais, kaip ir praėjusiais, pagrindinės miesto eglės puošybą patikėjo Jolantos Šmidtienės vadovaujamiems „Tekstilininkų ir dailininkų gildijos“ meistrams. Savivaldybė tv3.lt teigė, kad šiemet eglutė pasipuoš angelo sparnais. Eglutei papuošti miesto valdžia šiemet skyrė 30 tūkst. eurų, dar 24 tūkst. eurų skirta miesto puošybai, o 14 tūkst. eurų – šventiniams renginiams organizuoti.

Kiek Kalėdoms išleis Marijampolė, savivaldybė dar tiksliai pasakyti negali. Marijampolės savivaldybės administracija yra numačiusi Kalėdų eglei ir kalėdinei programai šiemet skirti nuo 80 tūkst. iki 100 tūkst. eurų. Į šią sumą įskaičiuojamos ir privačių rėmėjų labdaros būdu gaunamos lėšos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų