REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
„X faktorius“ (nuotr. Organizatorių)

Rudenį prie televizijos ekranų pakvies TV3 projektas „X faktorius“. Jame pasirodys apie šlovę, žinomumą ir populiarumą svajojantys dalyviai. Pirmą kartą projekto istorijoje pildyti anketą buvo galima nuo 12 metų, rašoma pranešime spaudai.

6

Rudenį prie televizijos ekranų pakvies TV3 projektas „X faktorius“. Jame pasirodys apie šlovę, žinomumą ir populiarumą svajojantys dalyviai. Pirmą kartą projekto istorijoje pildyti anketą buvo galima nuo 12 metų, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Atrankos jau baigtos, o jas stebėję „X faktoriaus“ teisėjai ir organizatoriai teigia, kad šis sezonas bus ypatingas, jaunųjų dainininkų karta atneš naujų spalvų projektui.

Jaunas dalyvių amžius tapo iššūkiu ir patiems teisėjams. Jauniems, jautriems ir itin pažeidžiamiems dalyviams reikėjo rasti jautrų žodį, mokėti pasakyti tiesą. Taip pat pamokyti, patarti, taip, kad būsimų talentų ambicijos nebūtų užgautos. „Teisėjai su šia užduotimi susitvarkė puikiai. Tikėkimės jaunuosius talentus palaikys ir žiūrovai. Jų nuomonė yra itin svarbi“, – tikina projekto režisierius Mindaugas Meškauskas.

Net atrankos nepraėjusiems dalyviams verta buvo sudalyvauti – pasisemti sceninės patirties, išgirsti tikrų profesionalų patarimų. Jau ne vieną dešimtmetį patys koncertuojantys ir ne vieną žvaigždę išugdę Samas, Saulius Prūsaitis, Jazzu, Marijonas Mikutavičius tikrai turi kuo pasidalinti su jaunaisiais atlikėjais.

REKLAMA
REKLAMA

M. Meškauskas neslepia, kad anksčiau pasitaikydavo atvejų, kai atrankose vyraudavo „vienos dainos kultas“. Ta daina būdavo itin grojama radijo stotyse ir ją pasirinkdavo nemažai dalyvių. Taip buvo nutikę su Adele hitais. Daug dalyvių, pasirinkę vieną garsiosios britų atlikėjos kūrinį, tikėjosi pelnyti teisėjų meile. Pasiteiravus apie šio sezono „X faktoriaus“ tendencijas, režisierius teigė, kad šių metų tendencija yra tai, kad nėra jokios tendencijos. Dalyvių įvairumas, originalumas, savitumas stebina.

REKLAMA

Prieš atrankas M. Meškauskas kalbasi su dalyviais, primena jiems, kad „X faktorius“ nėra tik vokalo konkursas. Svarbu yra stebuklas, vykstantis ant scenos, sugebėjimas užburti publiką. Pasak režisieriaus, „X faktorius“ yra visuma savybių, kurių neįmanoma įvardyti. Jos pasimato iš karto, kai tik žmogus atsiranda scenoje.

„Labai džiaugiuosi kiekvienu atvykusiu, kiekvienu išdrįsusiu. Mes ieškome tokių dainininkų, kurie „pakels minias ant kojų“, privers šiurpus lakstyti po nugarą. Ar radome tokių šiemet? Tikrai taip. Mane tai labai džiugina, atėjo tokių dalyvių, kad jau dabar nerimauju. Žinau, kad yra dešimtys, kuriuos noriu matyti finaluose, nuoširdžiai noriu, kad jiems sektųsi. Sergu už juos, nes jie labai įdomūs žmonės, talentingi, charizmatiški, ypatingų spalvų balsais. Tačiau jau dabar matau padėtį be išeities – ne visiems bus vietos finaluose“, – sako režisierius.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjai atrankose suteikia galimybę atvykti į kitą etapą dešimtims dalyvių, o tiesioginiams eteriams į savo komandą turi priimti vos po kelis. Sprendimai, kai reikia atsisveikinti su ryškiais dalyviais, drasko širdį. Dėl dalyvių likimo jaudinasi visa komanda, nerimauja, kai jie palieka projektą.

„Tikrai ambicingi, užsispyrę, tikintys savo talentu sugrįžta po metų, po dviejų, kartais net po kelių. I projektą jie žengia sustiprėję, su nauja jėga. Visada žaviuosi savo svajonės siekiančiais žmonėmis, žavėsis jais ir televizijos žiūrovai. Laukti liko visai nedaug. Atvės orai, ateis ruduo ir „X faktorius“ sugrįš“, – sako M. Meškauskas.

„X faktorius“ – TV3 ekranuose jau rudenį!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų