REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Goda Alijeva prasitarė apie gerbėjų antplūdį: „Sulaukiu begales komplimentų, žinučių“

Vienos gražiausių Lietuvos moterų atlikėjos Godos Alijevos ši vasara – kaip niekad darbinga. Intensyvūs koncertai su grupėmis „69 danguje“, „YVA“, „Pop Ladies“, sėkmingai vystomas moterims skirtų rūbų „by Goda Alijeva“ gamybos verslas, rašoma pranešime spaudai.

23

Vienos gražiausių Lietuvos moterų atlikėjos Godos Alijevos ši vasara – kaip niekad darbinga. Intensyvūs koncertai su grupėmis „69 danguje“, „YVA“, „Pop Ladies“, sėkmingai vystomas moterims skirtų rūbų „by Goda Alijeva“ gamybos verslas, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Tačiau kone labiausiai Goda džiaugiasi nauju iššūkiu, kurio įgyvendinimo ėmėsi su garsia didžiųjų TV projektų bei koncertų režisiere Rasa Micachiene.

„Rasa tiek mane asmeniškai, tiek su grupės merginomis nuolat įtraukia į įvairiausius projektus, ne kartą teko rūpintis atlikėjų kostiumais, tačiau šįkart manęs laukia nemenkas darbas – sukurti sceninius kostiumus akrobatams, kurių pasirodymas vyks tarptautiniame cirko festivalyje „4 stichijos“ Šakiuose jau šį penktadienį“, – pasakojo G. Alijeva.

Festivalio režisierė intriguoja, kad bendras jos ir Godos darbas žiūrovams užgniauš kvapą. Būsimą numerį ji vadina eksperimentu, kuris negali nepavykti ir gailisi, kad tokio aukšto lygio pasirodymus galės išvysti tik Šakiuose apsilankę žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pirmo žvilgsnio Godai Alijevai iškelta užduotis gali pasirodyti paprasta, tačiau rengiame numerį, neturintį analogų Lietuvoje, kuriame reikia ypatingo tikslumo ne tik atliekant akrobatinius judesius, bet ir altikėjų aprangoje. Sumanymas toks: interaktyvi scena, kurioje – muzikos penklinė. Akrobatai – gyvos natos, kurių neturi matytis scenoje tol, kol nesuskambą jų nata. Vadinasi, penklinės linijos turi būti taip nupieštos ant kostiumų, kad bet kuriuo kampu pažvelgus į sceną akrobatai darniai susilietų su dekoracijomis“, – sumanymą atskleidė festivalio režisierė Rasa Micachienė.

REKLAMA

Goda Alijeva atvira – išgirdusi režisierės sumanymą liko sužavėta, tačiau ėmusis realių darbų ėmė nerimauti.

„Pasirodo, viskas yra kur kas sudėtingiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Atrodo, reikia ant kostiumų nubrėžti tik paprasčiausias linijas, bet atsokomybė milžiniška: jei darbas nebus atliktas milimetrų tikslumu, akrobatai pasimatys scenoje ir visas numerio žavesys ir efektas bus sugadintas. Prisipažinsiu – net dreba rankos apie tai pagalvojus“, –sakė G.Alijeva.

Sceninių kostiumų kūrimas tampa vis dažnesniu Godos Alijevos užsiėmimu. Scenos kolegės ne kartą puošėsi jos kurtais rūbais ir tai moteris vadina vienu didžiausių džiaugsmų.

„Dievinu tas akimirkas, kai galvoje kirba daugybė minčių ir jos pamažu virsta kažkuo realiu. Kūryba mane veža. Negaliu pakęsti monotonijos ir gyvenimo be iššūkių. Prieš kelis mėnesius vienam renginiui teko siūti septyniasdešimt kostiumų. Paprasta nebuvo, bet su užduotimi susidorojau. Mes, moterys, viską galime, kai jaučiame aistrą tam, ką darome“, – prisipažįsta G. Alijeva ir kviečia visus atvykti į Šakius ir gyvai įvertinti bendrą jos bei režisierės Rasos Micachienės darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų