REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijoje vykstančiame pasaulio krepšinio čempionate nugriaudėjo dar viena H grupės, kurioje varžosi ir Lietuva, dvikova. Antrąją pergalę ir tuo pačiu kelialapį į tolimesnį etapą iškovojo Australijos rinktinė.

Kinijoje vykstančiame pasaulio krepšinio čempionate nugriaudėjo dar viena H grupės, kurioje varžosi ir Lietuva, dvikova. Antrąją pergalę ir tuo pačiu kelialapį į tolimesnį etapą iškovojo Australijos rinktinė.

REKLAMA

Australai antradienį priešpiet 81:68 (18:16, 18:17, 24:17, 21:18) įveikė Senegalo krepšinikus.

Akivaizdžia rungtynių favorite laikyta Australijos rinktinė pergalę užsitikrino tik antroje rungtynių pusėje, kuomet taikliais tritaškiais prabilo komandos lyderis Patty Millsas.

Viso australų NBA žvaigždė pelnė 22 taškus, bet atliko tik vieną rezultatyvų perdavimą. Jam puikiai talkino 17 taškų pridėjęs ir 9 perdavimus atlikęs Joe Inglesas.

Žalgirietis Jockas Landale‘as per 15 minučių nepelnė nei taško. Jis prametė abu metimus, atkovojo tris kamuolius ir padarė keturias klaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Per pirmus du kėlinius australai susikūrė vos 3 taškų (36:33) pranašumą, tačiau prasidėjus trečiajam ketvirčiui iškart perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ir nutolo dviženkliu skirtumu (51:41).

REKLAMA

Nuo tos akimirkos australų pranašumas buvo ir dar išaugęs, tačiau pagrindinė intriga dėl rungtynių nugalėtojo persikėlė į lemiamą ketvirtį.

Likus 5 minutėms Australijos krepšininkai jau turėjo tik 5 taškų pranašumą (64:59).

Vis tik, kai jau atrodė, kad Senegalo rinktinė yra arti rimtos sensacijos, puikiai „sužaidė“ šalti australų nervai. Baudų metimus sėkmingai realizavę ir kelias senegaliečių atakas iš eilės nutraukę vieni pirmenybių favoritų tiksint paskutinėms sekundėms nebeturėjo ko nerimauti.

Pergalę iškovoję australai jau turi vietą kitame etape.

papildysime.

Australija: Patty Millsas 22, Joe Inglesas 17 (10 atk. kam., 9 rez. perd., 32 n.b.), Aronas Baynesas 12, Nicas Kay’us 8, Andrew Bogutas, Matthew Dellavedova (8 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Chrisas Gouldingas – po 6.

REKLAMA
REKLAMA

Senegalas: Xane’as Dalmeida 14, Maurice’as Ndouras ir Youssoupha Ndoye (10 atk. kam.) – po 13, Mouhammadas Faye 12, Babacaras Toure 9.

Primename, kad H grupėje taip pat varžosi ir Lietuvos bei Kanados nacionalinės komandos. Jos tarpusavyje kausis 14:30 val. mūsų laiku. Tiesioginę transliaciją kviečiame stebėti portale tv3.lt!

Pirmose rungtynėse lietuviai 101:47 sutriuškino Senegalą, o kanadiečiai 92:108 nusileido australams.

RUNGTYNIŲ EIGA: 

Startinės sudėtys:

Australija: Patty Millsas, Mathew Dellavedova, Jockas Landale'as, Aronas Baynesas, Joe Inglesas

Senegalas: Xane Dalmeida, Mouhammedas Faye, Maurice Ndouras, Yousoupha Ndoye, Lamine Sambe

KETVIRTAS KĖLINYS: (81:68)

Garbingą pasirodymą sukūrę Senegalo krepšininkai pripažįsta australų pranašumą. Australai jau kitame etape (81:68).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Likus dviems minutėms tampa panašu, kad Australija iškovos antrąją pergalę (74:64).

Lieka penkios minutės, o australai ir toliau nėra garntuoti dėl pergalės. Komandas skiria penki taškai (64:59).

Lemiamame ketvirtyje komandų puolimas stringa, tačiau bėgantis rungtynių laikas tenkina priekyje esančius australus.

TREČIAS KĖLINYS: (60:50)

Prieš lemiamą ketvirtį Australijos rinktinė skaičiuoja dešimties taškų pranašumą (60:50). Senegalo krepšininkai toliau maloniai stebina konkurencinga kova.

P. Millsas įsisiautėja ir komandas jau skiria trylika taškų (54:41).

Greita australų ataka baigiasi P. Millso tritaškiu (49:39).

Skrajojantis A. Baynesas pelno aštuntą savo tašką ir australai po truputį tolsta.

ANTRAS KĖLINYS: (36:33)

Per pirmą rungtynių pusę Australijos žvaigždynas toli gražu nespėjo įrodyti ryškaus savo pranašumo. Intriga keliasi į antrą pusę.

REKLAMA

Dvi sėkmingos Senegalo rinktinės atakos priverčia australų trenerį prašyti minutės pertraukėlės (31:32).

P. Millsas klysta, tačiau jau kitoje atakoje pelno dvitaškį ir australai toliau priekyje. Tiesa, jie pirmauja vos vieno metimo skirtumu (31:28).

Vienas pavojingiausių senegaliečių Y. Ndoye smeigia tritaškį ir rungtynės toliau vyksta taškas į tašką (24:23).

J. Inglesas kabina kamuolį virš varžovų galvų ir ataką žemė-oras baigia A. Baynesas.

PIRMAS KĖLINYS: (18:16)

Tik pačioje kėlinio pabaigoje Australijos rinktinė pirmą kartą išsiveržia į priekį (18:16). Rezultatyviausias žaidėjas po pirmos atkarpos yra M. Dellavedova.

Australų atakos neįprastai dažnai baigiasi klaidomis. Panašu, kad iš NBA ir kitų aukščiausio lygio pirmenybių žaidėjų sudarytai komandai reikia laiko įsivažiuoti.

Donguano arenoje susirinkę žiūrovai kol kas stebi tikrai įspūdingą reginį. Senegalo centras dar kartą atlieka galingą dėjimą.

Senegalo krepšininkai dvikovą pradeda aktyviau ir netgi susikuria penkių taškų pranašumą. Afrikos komandos centrai jau dukart sudrebino lanką galingais dėjimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų