REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos policija trečiadienį ryte surado banko „Danske“ vietos padalinio buvusio vadovo Aivaro Rehe, paskutinį kartą matyto Taline pirmadienio rytą, palaikus.

Estijos policija trečiadienį ryte surado banko „Danske“ vietos padalinio buvusio vadovo Aivaro Rehe, paskutinį kartą matyto Taline pirmadienio rytą, palaikus.

REKLAMA

Palaikai surasti Piritoje Taline, A. Rehe namų sode, naujienų agentūrai BNS sakė policijos atstovas Kristjanas Lukkas.

Policijos pranešime spaudai sakoma kad vieta, kur buvo rastas kūnas, anksčiau buvo patikrinta A. Rehe artimųjų. 

„Ant kūno nėra smurto žymių, taip pat nėra jokių nelaimingo atsitikimo požymių, – nurodė policija. – Kad apsaugotų artimuosius, Policijos ir sienos apsaugos tarnyba išsamesnių detalių neskelbs. Taip pat nebus pradėtas tyrimas. Ačiū visiems, per paieškas teikusiems pagalbą policijai, ir reiškiame užuojautą vyro artimiesiems.“ 

A. Rehe pirmadienį 10 val. vietos laiku išėjo iš namų Talino šiaurės rytiniame Piritos rajone ir dingo. Jis išėjo be šuns, su kuriuo paprastai vaikštinėdavo po mišką netoliese, ir be savo telefono. 

REKLAMA
REKLAMA

Buvusio bankininko dvi dienas buvo ieškoma miške netoli jo namų. Paieškose dalyvavo apie 40 žmonių, iš jų apie pusė – savanoriai, bet aktyvioji operacijos fazė vėlai antradienį buvo sustabdyta, kol prašvis. Pareigūnai buvo pasitelkę dresuotą šunį ir bepilotes skraidykles.

REKLAMA

Kaip pranešė portalas ERR, A. Rehe kūnas buvo surastas jo sode, o visi požymiai rodo, kad įvyko savižudybė.

A. Rehe, vadovavęs „Danske Bank“ Estijos padaliniui, kai jame, kaip įtariama, per neskaidrias operacijas 2007–2015 metais buvo išplauta apie 200 mlrd. eurų, šių metų kovą interviu dienraščiui „Postimees“ sakė, kad jaučiasi esąs atsakingas, bet taip pat įsitikinęs, kad banko priemonės prieš pinigų plovimą tuo metu buvo pakankamos.

2017 metų lapkritį dėl „Danske“ Estijos padalinio veiklos buvo iškelta baudžiamoji byla. Estijos generalinė prokuratūra patvirtino „Postimees“, kad A. Rehe nebuvo pareikšta jokių įtarimų ir kad jis nėra niekaip siejamas su baudžiamuoju tyrimu dėl šio banko veiklos.

Iki šiol įtarimai dėl didelio masto pinigų plovimo yra pareikšti apie 10 buvusių „Danske“ darbuotojų. Vienas asmuo yra įtariamas paėmęs kyšį, o dar vienas – padėjęs perduoti kyšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų