REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
D. Adomaitis (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Vilniaus „Rytas“ sezoną Europos taurėje pradėjo kiek netikėta ir saldžiais akcentais pažymėta pergale. Lietuvos vicečempionai namie 92:86 palaužė Krasnodaro „Lokomotiv“ su Mantu Kalniečiu ir atsidarė laimėjimų sąskaitą B grupėje, kurios favoritais laikomi rusai.

25

Vilniaus „Rytas“ sezoną Europos taurėje pradėjo kiek netikėta ir saldžiais akcentais pažymėta pergale. Lietuvos vicečempionai namie 92:86 palaužė Krasnodaro „Lokomotiv“ su Mantu Kalniečiu ir atsidarė laimėjimų sąskaitą B grupėje, kurios favoritais laikomi rusai.

REKLAMA

„Ačiū žaidėjams, kurie buvo susikaupę puolime. Akcentavome, kad vienas svarbiausių dalykų bus atkovoti kamuoliai, nes jie turi ūgio, atletiškumo ir draugiškose varžybose dažnai dominavo po krepšiu. Kažkiek pavyko tą padaryti, perimetro žaidėjai padarė gerą darbą.

Visą rungtynių įrašą žiūrėkite:

Puolime gerai įgyvendinome kai kurias idėjas ir tas man patinka. Tai geriausios mūsų rungtynės iki šiol, kas liečia klaidas ir banguotą žaidimą.

Kaip ir kalbėjome, kad turime su dideliu pasitikėjimu bausti už jų klaidas. Mūsų gynyba buvo nebloga, buvome perdavimų linijose, spaudėme“, – po mačo sakė Dainius Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Rytas“ antrame kėlinyje atsiliko dešimties taškų skirtumu, bet pakilo į šturmą, kurį vainikavo 40 pelnytų taškų per ketvirtį.

„Su tokiu pataikymu nepamenu tokio kėlinio. Būna, kad išmeti daug metimų ar baudų, bet, kad tokiu aukštu procentu – galbūt pirmą kartą. Paco Cruzas ir Eimantas antrame kėlinyje baudė kiekvieną jų klaidą ir idealiai išspręsdavo situacijas“, – galingą kėlinį apibūdino treneris.

REKLAMA

Vilniečius į pergalę vedė puikią sportinę formą sezono pradžioje demonstruojantis Eimantas Bendžius, pelnęs 27 taškus ir pataikęs 6/11 tritaškių.

„Su juo norėjome atakuoti puolime, nes kitoje pusėje jie mus atakavo su Johny O’Bryantu. Jis buvo vienas iš taikinių, kurį norėjome atakuoti, ypač su Eimantu“, – aktyviu ir sėkmingu auklėtinio pasirodymu džiaugėsi D. Adomaitis.

Puikiai Europos taurėje debiutavo Dovis Bičkauskis, kuris pelnė tik 4 taškus (2/3 dvit., 0/1 trit.), bet atliko 8 rezultatyvius perdavimus, perėmė tris kamuolius ir pavertė tai 15 naudingumo balų. Tai trečias geriausias rodiklis komandoje.

REKLAMA
REKLAMA

Du kartus iš eilės nuo kibių gynėjo rankų kentėjo ir M. Kalnietis, kai D. Bičkauskis jį „apšvarino“ ties vidurio aikšte ir leido „Rytui“ atsitiesti po prasto starto.

„Jis davė solidumą. Išėjo užtikrintai, visą laiką žaidė nuo gynybos. Tokius įžaidėjus kiekvienas treneris norėtų matyti. Jam debiutas fantastinis abejose aikštės pusėse“, – gynėjo žaidimą įvertino treneris.

Mažai rungtyniavęs Cameronas Bairstow mačo pradžioje pasitempė raumenį ir galėjo negrįžti į aikštę, bet veržėsi į ją ir D. Adomaitis auklėtinį panaudojo trečio ketvirčio pabaigoje.

Po kiek „neplanuotos“ pergalės D. Adomaitis skaičiavo, kad „Rytui“ namie privalu ir toliau skinti pergales.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra vienos rungtynės. Kaip bebūtų, yra svarbu susikoncentruoti rungtynėms namuose ir turi laimėti visas rungtynes. Suprantame, kad norėdami išeiti į kitą etapą, turime laimėti viską namuose“, – sakė jis.

Treneris išreiškė ir vieną viltį, kad namų sienos būtų dar geresnis pagalbininkas. Šį kartą į rungtynes susirinko beveik 4 tūkstančiai žmonių.

„Ačiū sirgaliams ir tikimės, kad jų bus daugiau“, – šyptelėjo D. Adomaitis.

„Lokomotiv“ komandai tai buvo pirmosios oficialios sezono rungtynės, kai vilniečiai jų jau sužaidė trejas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

„Rytas“ žaidė su didele enegija. Mes turime gailėtis dėl to, kaip sužaidėme antrą kėlinį, kas ir lėmė galutinį rezultatą. Tai mums buvo pirmosios oficialios rungtynės ir susidūrėme su bėdomis, kurių neišsprendėme. Praleisti keturiasdešimt taškų yra neatleistina, o mūsų puolimas taip pat buvo prastas.

Antroje pusėje jau į viską žiūrėjome kitaip, bet nebuvome tokie aštrūs, kad pasinaudotume visomis galimybėmis išlyginti rezultatą“, – po mačo pripažino „Lokomotiv“ treneris Luca Banchi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų