REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Mango, Sati, Simona Jakubėnaitė (tv3.lt fotomontažas)

Daugelis gerai prisimena merginų grupes „Mango“, „Yva“, „69 danguje“ ar „Mokinukės“. Būtent jos į viešumą iškilo dar praėjusiame dešimtmetyje, o kartu su grupėmis išgarsėjo ir ne viena šalies mergina. Visgi ne visos jos liko muzikoje – vienos pasuko į kitas sferas, išvyko gyventi į užsienį, o kitos susikoncentravo į šeimos laimę. 

55

Daugelis gerai prisimena merginų grupes „Mango“, „Yva“, „69 danguje“ ar „Mokinukės“. Būtent jos į viešumą iškilo dar praėjusiame dešimtmetyje, o kartu su grupėmis išgarsėjo ir ne viena šalies mergina. Visgi ne visos jos liko muzikoje – vienos pasuko į kitas sferas, išvyko gyventi į užsienį, o kitos susikoncentravo į šeimos laimę. 

REKLAMA

Tarp garsių moterų, kurios šiek tiek atsitraukė nuo muzikos ir dingo iš viešumos – Rima Petrauskytė, Viktorija Perminaitė, Sati bei daugelis kitų.

Anksčiau labai garsios klaipėdiečių grupės „Mango“ narė Viktorija Perminaitė-Emanuel buvo viena ryškiausių grupės narių. Visuomet besišypsanti ir optimistiškai nusiteikusi Viktorija nuo scenos kalbindavo daugiatūkstantines minias. Visgi mergina savo muzikinę karjerą nutraukė ir išvyko iš Lietuvos, kurioje dabar ji – itin retas svečias. 

Viktorija prieš devynerius metus emigravo iš Lietuvos į Londoną, o ten surado ir savo gyvenimo meilę – septyneriais metais jaunesnį Paulą Edwardą Emanuelį. 

REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt primena, kad anksčiau V. Emanuel yra pasakojusi, kodėl paliko labai populiarią ir garsią grupę. 

„Tiesiog labai pavargau“, – atvirai prisipažino Viktorija, prisiminusi dešimtmetį šlovės ir po jo užplūdusius jausmus. „Jaučiau, kad mano gyvenimas sustojo vietoje, nėra jokio progreso, todėl vieną dieną atėjau pas prodiuserius ir pasakiau nebenorinti dainuoti. O po kurio laiko išvažiavau į... niekur. Be jokio plano, gyvenamos vietos, darbo ir su labai minimaliais pinigais, tiesiog bėgau nuo buvusio gyvenimo“, – laidoje „Gyvenimas“ yra sakiusi buvusi scenos žvaigždė.

REKLAMA

Nesusitvarkė su užgriuvusia šlove

Grupės „Mango“ lyderė Rima Petrauskytė-Paulauskienė nuo muzikos atitolo, tačiau labai trumpam. Šių metų sausio mėnesį garsi moteris antrąkart tapo mama. 

Atlikėja 2017-ųjų rugsėjį sumainė aukso žiedus su mylimuoju Rolandu, o vos po mėnesio jie susilaukė dukros. 

Kiek anksčiau Rima sakė, jog užgriuvęs gerbėjų dėmesys, su kuriuo ji nebesugebėjo susidoroti, paskatino trauktis iš pramogų pasaulio. Tačiau du aukštojo mokslo diplomus turinti atlikėja susidūrė su skaudžia realybe, mat darbą susirasti buvo sunku, niekas išskėstomis rankomis nelaukė, o tai, kad ji buvusi populiarios grupės narė, tik kišo koją.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tiesiog peržiūrinėjau skelbimus ir pradėjau siuntinėti gyvenimo aprašymus. Kiti galvoja, kad šou versle dirbantys žmonės neturi atsakomybės, neturi pareigos jausmo, kad jie yra palaida bala. Kaip jie sako: „Jūs galite tik šokti ir dainuoti.“ Aš labai skaudžiai tai išgyvenau, nes labai savimi pasitikėjau, negalvojau, kad esu kvaila, tinginė. Man tai labai numušė pasitikėjimą savimi, mano savivertė buvo lygi nuliui“, – laikus iširus grupei „Mango“ prisiminė dainininkė.

Patogų žvaigždės gyvenimą į įprastą kasdienybę iškeitusi Rima atvirame interviu laidai „Raudonas kilimas“ prisipažins, kad palikti grupę ją paskatino ne tik per didelis aplinkinių dėmesys, bet ir noras atsiduoti šeimai. Rima planavo vestuves ir šeimos pagausėjimą, tačiau po aštuonerių metų draugystės santykiai subyrėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šalia manęs buvo mylimas žmogus, kuris mane palaikė dėl išėjimo, bet kai grupė „Mango“ baigėsi, jis mane metė. Gal žmogus mylėjo žvaigždę... Turėjau tekėti ir turėjo būti vaikai“, – apie iširusius santykius prabilo moteris.

Po nesėkmingai susiklosčiusios draugystės, Rima netrukus įsimylėjo dar kartą, ištekėjo, iš Klaipėdos persikraustė į Kauną ir susilaukė dukters. Deja, ir šie santykiai nesusiklostė. Po dvejų bendro gyvenimo metu pora išsiskyrė. 

Šiandien – sunkiai atpažįstama

2004-aisiais lietuviai sulaikę kvėpavimą prie televizijos ekranų stebėjo „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalį. Čia su daina „What’s Happened To Your Love“ pasirodė Linas Adomaitis ir Simona Jakubėnaitė. Tiesa, šiandien Simona iš žiniasklaidos akiračio pasitraukusi, priešingai, nei sėkmingus koncertinius turus rengiantis buvęs jos partneris.

REKLAMA

Garsi moteris šiandien taip pat sunkiai atpažįstama  ilgų garbanotų tamsių plaukų savininkė juos beveik nusiskuto ir džiaugiasi trumpų plaukų šukuosena.

Be to, Simona šiuo metu moko kitus dainuoti, o su keturkojais bičiuliais sėkmingai dalyvauja šunų parodose, kur iškovoja aukščiausias vietas.

Po studijų Amerikoje į Lietuvą grįžusi praeityje žinoma dainininkė Simona greta muzikos atrado vietos naujai aistrai – sveikai gyvensenai.

„Pokyčiai į mano gyvenimą atėjo gana natūraliai. Ne paslaptis, kad grįžus iš studijų Jungtinėse Valstijose, mano kūno formos buvo kiek pakitusios. Nusprendžiau pradėti gyventi sveikiau, – apie savo užmojus pasakojo S. Jakubėnaitė. – Tai tapo mano tikslu. Dabar kiekviena diena prasideda sportu.“

REKLAMA

Penkerius metus JAV gyvenusi, prestižiniame Berklio muzikos koledže džiazo vokalo studijas baigusi panevėžietė pasakojo pradėjusi domėtis kaip gauti organizmui reikalingų vitaminų nevartojant sintetinių preparatų, o tiesiog valgant naudingomis medžiagomis praturtintą maistą. Jai knietėjo atrasti natūralius produktus, kurie atstotų vis labiau populiarėjančius maisto papildus prieš treniruotes ir po jų. Ilgainiui šis pomėgis virto jos kasdiene veikla ir net gyvenimo būdu.

Iš pradžių Simona savo gamintų valgių nuotraukomis dalinosi socialiniame tinkle „Facebook“. Pamačiusi, kad iniciatyva sulaukė didelio susidomėjimo, netrukus ji pradėjo rašyti tinklaraštį internete, kurį pavadino „SimSim.fit“. Motyvuodama sportuoti kitus, S. Jakubėnaitė ir pati džiaugėsi savo pasiekimais. Nepraėjus nė metams po studijų už Atlanto, jai pavyko sėkmingai atsikratyti ten priaugtų dešimties kilogramų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsiskyrė keliai

2003 metais įkurta legendinė grupė „Mokinukės“ kelis metus iš eilės daugybę lietuvių džiugino savo dainomis. Vėliau grupė persivadino į „Studentes“, o dar po kiek laiko, deja, išsiskyrė.

Grupėje iš Marijampolės dainavo šešios merginos – Irūna Puzaraitė-Čeponienė, Ineta Puzaraitė-Žvagulienė, Simona Nainė, Kristina Lepšytė-Šerkšnienė, Rūta Žilionytė ir Ieva Vaitiekūnienė. 

Tiesa, ne visos jos liko muzikoje – Irūna tęsė aktyvią dainavimo karjerą su M. Jampolskiu, Ineta pasuko į prodiusavimą bei darbą su kitais kūrėjais, Simona dainavo grupėje „Pinup girls“, tačiau kitos narės iš viešumos pasitraukė. 

REKLAMA

Po tylos bandė sėkmę „X faktoriaus“ atrankoje

Anksčiau garsi atlikėja Sati savo dainomis žavėjo tūkstančius, tačiau moteris ilgus metus praleido tyloje. 2016-aisiais ji ne vieną nustebino, kai pasirodė „X faktoriaus“ atrankoje. 

Nuo mažumės muzikuojanti moteris dėl savo įspūdingo balso sulaukė populiarumo visoje šalyje, tačiau pastaruosius metus nuo scenos buvo pasitraukusi. Sutikta projekto atrankose Sati tik tv3.lt naujienų ir pramogų portalui atskleidė, kad dalyvauti nusprendė dėl įdomaus šou.

„Man labai patinka „X faktorius“, linksma komisija. Senai nedainavau, tad pagalvojau, kodėl nesudalyvavus. Žinoma, buvo draugų, kurie sakė: „Ką tu, tarp vaikų, jaunimo dalyvausi, kaip jie į tave žiūrės?“. Bet, manau, jaunimas net nežino, kas aš esu, nėra manęs girdėję. Manau, todėl turime visi vienodas teises“, - teigia dainininkė, patvirtinusi, kad dėl dalyvavimo jaučiasi labai gerai.  

Visgi Sati atskleidė, kad nors jos nebuvo matyti ant scenos, tačiau nuo muzikos toli nepabėgo. Ji kūrė dainas, dalyvavo skirtingose praktikose ir rūpinosi savo šeima. Dainininkę pažįstantys melomanai sutiks, kad ji turi labai gerą kozirį – stiprų balsą bei platų diapazoną. Žymi moteris yra tapusi net akcijos „Gerklė 2000“, kurios tikslas buvo išrinkti stipriausią balsą, nugalėtoja. „Dabar viskas priklauso ne nuo manęs. Čia yra taisyklės, prie kurių reikia prisitaikyti, tad belieka plaukti pasroviui. Ar jaudinuosi? Nežinau. Gal šiek tiek trūksta miego, bet smagu čia būti, bendrauti su kitais dalyviais“, - tąkart sakė atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų