REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
60
Rolandas Alijevas (nuotr. Fotodiena.lt)

Kauno apylinkės teismas penktadienį krepšininką Rolandą Alijevą išteisino dėl jungimosi prie buvusios žmonos Godos Alijevos socialinių tinklų paskyrų.

60

Kauno apylinkės teismas penktadienį krepšininką Rolandą Alijevą išteisino dėl jungimosi prie buvusios žmonos Godos Alijevos socialinių tinklų paskyrų.

REKLAMA

„Teismas, išnagrinėjęs bylą, (...) nusprendžia R. Alijevą (...) išteisinti, nes neįrodyta, kad jis dalyvavo padarant šią nusikalstamą veiką“, – paskelbė teisėja Jolanta Ramonienė.

R. Alijevas teistas dėl neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo, įtariant, kad jis jungėsi prie buvusios žmonos G. Alijevos socialinių tinklų paskyrų.

Teigta, kad pernai rugpjūčio pradžioje R. Alijevas pasinaudojo buvusios žmonos prisijungimo duomenimis ir, jai nežinant, be jos leidimo, neteisėtai prisijungė prie jos feisbuko paskyros, o vėliau – prie elektroninio pašto.

Vyras kaltinimus neigė. Nė vienas iš bylos dalyvių penktadienį teismo sprendimo išklausyti neatvyko. R. Alijevo ir G. Alijevos santuoka Kauno apylinkės teisme nutraukta pernai liepą.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad Kauno apylinkės teismas prieš mėnesį nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą krepšininko Rolando Alijevo byloje.

Nors planuota paskelbti sprendimą šioje baudžiamojoje byloje, teisėja Jolanta Ramonienė pranešė, jog „teismui kilo abejonių ir neaiškumų“, kurių neišsiaiškinus nėra galimybės padaryti pagrįstų išvadų.

REKLAMA

„Tai trukdo priimti teisėtą ir pagrįstą procesinį sprendimą, todėl siekiant išsiaiškinti aplinkybes, būtina atnaujinti įrodymų tyrimą“, – sakė teisėja.

Pasak teisėjos, būtina nustatyti, kokiam vartotojui buvo suteiktas IP adresas. Kitą posėdį byloje teismas paskyrė lapkričio 12 dieną, į jį bus kviečiami bendrovės „Tele 2“ atstovai.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą elektroninių duomenų perėmimą ir panaudojimą numato baudą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Garsi atlikėja Goda Alijeva dar praėjusiais metais nukentėjo nuo sukčių, kurie pasinaudojo moters socialiniais tinklai bei elektroniniu paštu. Tiesa, garsi moteris visos šios situacijos paprastai nepaliko ir kreipėsi į pareigūnus, o kiek vėliau paaiškėjo, kad į jos paskyrą įsilaužė ne sukčiai, o buvęs sutuoktinis Rolandas Alijevas.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris dar praėjusių metų rugpjūtį socialiniuose tinkluose pranešė, kad buvo įsibrauta į jos asmenines anketas ir ji negali jomis naudotis – netinka jokie prisijungimo duomenys.

Jam buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo.

Buvo nustatyta, kad prisijungimai vykdyti iš Kauno, netoli tos vietos, kur gyvena krepšininkas. Visgi pats R. Alijevas, prokuroro duomenimis, kaltės nepripažįsta.

H. Mulevičius nedetalizavo, kiek kartų buvo prisijungta prie paskyros ir ar kaltinamasis prisijungęs atliko kokius nors veiksmus.

Tiesa, pora pavyzdingu lankomumu negalėjo pasigirti: į pirmąjį posėdį neatvyko nei kaltinamasis, nei nukentėjusioji, nei jų gynėjai, todėl byloje padaryta pertrauka iki rugpjūčio 21 dienos.

R. Alijevas apie posėdį buvo informuotas telefonu jo išvakarėse, jis šaukimo teigė negavęs ir teismui pranešė, kad yra išvykęs.

Ar apie posėdžio datą buvo informuota nukentėjusioji G. Alijeva, teismas duomenų apie jos neatvykimą neturėjo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų