REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Ryto“ (0/1) komanda Europos taurės „Top 16“ etape sieks pirmosios pergalės. Sostinės klubo išvykoje laukia Stambulo „Galatasaray“ (1/0) iššūkis, o prieš jį treneris Dainius Adomaitis sako žinantis, ko kuo skubiau reikia jo komandai.

Vilniaus „Ryto“ (0/1) komanda Europos taurės „Top 16“ etape sieks pirmosios pergalės. Sostinės klubo išvykoje laukia Stambulo „Galatasaray“ (1/0) iššūkis, o prieš jį treneris Dainius Adomaitis sako žinantis, ko kuo skubiau reikia jo komandai.

REKLAMA

„Rytas“ išgyvena prastoką laikotarpį. Pralaimėję Kazanės UNIKS, vilniečiai dukart krito ir prieš Utenos „Juventus“ komandą.

Po pastarojo pralaimėjimo Utenoje, „Ryto“ vadovas Rolandas Jarutis sukėlė nemenką diskusiją. Pasak komandos vadovo, „Rytas“ prieš tokio kalibro komandas neturi turėti absoliučiai jokių vargų.

Sostinės klubo treneris paskutinės treniruotės prieš Europos taurės dvikovą metu patikino, kad jo auklėtiniai į pastabas reaguoja puikiai, bet rimtų korekcijų daryti dar tikrai nereikia. Viskas, ko reikia komandai, pasak trenerio, yra susikaupimas.

„Matau žaidėjus kiekvieną dieną, matau, kaip jie išgyvena ir su kokiu užsidegimu ateina kitą dieną po pralaimėjimų. Man patinka dėl to. Jų reakcijos geros (...) Nemanau, kad mums reikia kažką koreguoti. Mums paprasčiausiai reikia susikaupti ties keliais dalykais, kuriuos privalome daryti gerai. Gynyboje paskutinės trys rungtynės praleisti 85, 83 ir 91 taškas. Faktas, kad šitie skaičiai turi būti mažesni. Kalba eina apie tris-penkias situacijas, kurias turime padaryti gerai“, – kalbėjo D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent klaidos gynyboje, kaip sako „Ryto“ treneris, jau ne kartą šį sezoną nulėmė skaudų komandos pralaimėjimą. Vis dėlto, šiuo atveju specialistas gan akivaizdžiai pažeria kritikos savo auklėtinių individualiems veiksmams.

REKLAMA

„Rungtynes pralaiminėjame ne dėl sistemos, o dėl individualios gynybos. Su Utena pralaimėjome dėl per daug pražangų, kitose rungtynėse su Kazane turime stabdyti septynis kartus pražangomis, bet to nepadarome. Akcentuojame, kalbame... Žaidėjų darbu, jų reakcija aš esu patenkintas, bet mes nuo vieno kraštutinumo nuėjome prie kito kraštutinumo iškart per vienerias rungtynes“, – kraipė galvą treneris.

„Galatasaray“ – karšta komanda?

Labai atletiška komanda, kuri žaidžia agresyvų krepšinį, pradedant nuo gynybos. Daug agresijos iš mažų žaidėjų perimetre, spaudžiant kamuolį. Turi 8,5 perimto kamuolio vidurkį, iš to susirenka daug taškų. Stengsimės tai kontroliuoti. Atletiškumas daro skirtumą, tiek puolime tik gynyboje. Turime būti susikaupę.

REKLAMA
REKLAMA

„Galatasaray“ daug perima, bet daug ir klysta. Iš kur tos klaidos?

Jie rizikuoja. Yra situacijų, kur jie pelno efektingų taškų, bet kartais norėdami sužaisti efektingai daro tas klaidas. Jei galime išprovokuoti jų klaidas, turime tai išnaudoti kitoje pusėje.

Ko reikės kovojant po krepšiais?

Nenusileisti fiziškumu. Jie yra tikrai atletiški. Atletiškumas ketvirtoje penktoje pozicijoje tikrai daro įspūdį (...) Individualiai gynyboje turime padaryti labai gerą darbą. Jie nori gauti kamuolį kuo arčiau krepšio, turime to neleisti.

Pirmas rungtynes pralaimėjote. Tai keičia šios dvikovos svarbą?

Niekas nesikeičia. Keturių komandų turnyre kiekvienų rungtynių reikšmė yra didelė. Galime tik padaryti išvadas ir važiuoti į Stambulą nusiteikę kovoti dėl kiekvieno kamuolio nuo pradžių. Mes neturime problemų puolime, turime problemų gynyboje. Turime sumažinti varžovų taškus, čia pagrindinė užduotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokia yra savaitgalį nežaidusio Tu Holloway būklė?

Vakar treniravosi, šiandien yra treniruotė, žiūrėsime. Su pėda buvo problemų, savaitgalį nenorėjome aštrinti problemos.

Visi kiti gali žaisti?

Taip. C. Bairstow pasiruošęs, trūksta žaidybinio ritmo, bet tikimės, kad atsigaus.

Bendrai, jūsų akimis, ar ši komanda auga?

Kaip kuriuose dalykuose taip. Kaip kuriuose dalykuose tikrai taip. Bet mes išsisprendžiame vieną problemą, netrukus pasiveja kita. Visi, ir treneriai, ir žaidėjai.

O tuos pralaimėjimus dažniau lemia psichologija ir meistriškumas?

Faktas, kad atsiranda kartais psichologinis spaudimas. Važiuoji, tarkime, į Uteną. Visi galvoja vieną – mes privalome laimėti. Tai duoda spaudimo, bet tai yra sportas, mes turime su tuo susitvarkyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų