REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokesčių inspekcija pradėjo tikrinti Rusijos bendrovės "Jevroset" padalinio Lietuvoje - įmonės "Euroset lit" veiklą.
Įtariama, kad vos prieš kelis mėnesius mobiliaisiais telefonais ir jų priedais Lietuvoje pradėjusi prekiauti įmonė gali sukčiauti siekdama susigrąžinti pridėtinės vertės mokestį, pranešė LTV Naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

LTV žiniomis, "Euroset lit" kiekvieną mėnesį deklaruodama finansinius srautus prašo iš valstybės biudžeto grąžinti po maždaug 100 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio. Patikrinimą įmonėje pradėję mokesčių inspektoriai, detalių neatskleidžia, tačiau pripažįsta "Euroset lit" veikloje įžvelgiantys ne vieną abejonių keliančią aplinkybę.

REKLAMA

"Prekyba mobiliaisiais telefonais yra viena iš rizikingiausių veiklos sričių ES. Todėl, kad daugiausiai PVM sukčiavimų yra nustatoma būtent šios veiklos srityje. Vykdomi sandoriai tarp kelių ES valstybių, mobilūs telefonai keliauja iš vienos įmonės į kitą įmonę tarp valstybių, tuo būdu kažkurioje valstybėje yra bandoma susigrąžinti PVM, taip apgaunamas biudžetas," - sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorė Edita Janušienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, įmonių, priklausančių PVM grobstytojų tinklui, jau yra užfiksuota ir Lietuvoje.

"Toks tinklas gali būti apraizgęs keliolika valstybių ir ne tik ES, ir trečiųjų šalių. Apie kokias sumas gali eiti kalba? Pavyzdžiui, viena Lietuvos įmonė per mėnesį buvo išrašiusi kelių milijardų litų sąskaitų. Lietuvoje mes esame kol kas užfiksavę tik prekiautojus mobiliaisiais telefonais tarpininkus, kurie įsigyja iš kitos valstybės ir parduoda, tiesioginės žalos Lietuvos biudžetui dar nėra nustatyta, jie neprašo grąžinti PVM Lietuvoje," - sakė teisininkė.

Paskelbus informaciją apie galimus darbo įstatymo pažeidimus bendrovėje "Euroset lit", Valstybinė darbo inspekcija nurodė visiems šalies teritoriniams padaliniams pradėti patikrinimų reidus bendrovės prekybos salonuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų