REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universiteto Santariškių klinikų liftai – kaip spąstai, Jie kasdien įstringa – ir ne po vieną kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę bendruomenės slaugytojai Gelenai Borisovienei sukleręs liftas devintame aukšte privėrė ranką. Tai įvyko „Lietuvos ryto“ žurnalistės akivaizdoje.

REKLAMA

Nespėjus įžengti į lifto kabiną, G. Borisovienės ranką prispaudė kabinos durys. vienoje rankoje moteris laikė rentgeno nuotraukas, o kitoje – padėklą su kraujo mėginiais. Ši ranka įstrigo tarp lifto durų.

„Neškite greičiau atsuktuvą ar kokias nors reples“, – suriko G. Borisovienė tuo metu pro šalį einantiems bendradarbiams.

G.Borisovienę pavyko išlaisvinti tik tuomet, kai į durų plyšį medikai įspraudė kelis tuščius plastikinius butelius.

REKLAMA
REKLAMA

Ausų, nosies ir gerklės ligų skyriaus vadovui Dariui Raubai taip pat yra tekę gelbėti lifte įstrigusius savo bendradarbius. Apie tai jie pranešė mobiliuoju telefonu. Po šio įvykio D. Rauba įsiminė vieną taisyklę – jeigu neturi kišenėje mobiliojo telefono, nesinaudok ligoninės liftu, rašo dienraštis.

Kai kuriomis dienomis Santariškių klinikų devynaukščiame chirurgijos korpuse veikia tik vienas keleivinis liftas. Juo naudojasi pacientai, jų artimieji ir medicinos personalas.

Liftas vienu metu gali kelti keturis žmones, todėl daugeliui prailgsta laukti.

Kroviniams gabenti skirtu liftu naudojosi tik virtuvės darbuotojai. Juo kilo taip pat negalintys vaikščioti sunkūs ligoniai, gulintys lovose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau ne kartą klinikų vadovai su bendrovės „Schindler-Liftas“ atstovais svarstė, kaip pagreitinti liftų remonto darbus. Tačiau šie darbai atlikti tik maitinimo bloke.

„Jeigu dėl užsitęsusio liftų remonto ligoninėje įvyktų nelaimingas atsitikimas, atsakytų „Schindler-Liftas“. Bendrovė apie tai jau įspėta“, – kalbėjo Santariškių klinikų vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene Gitana Letukienė.

Tačiau bendrovė įsipareigojo baigti remontą ligoninėje tik per keletą metų.

Pakeisti seną liftą nauju kainuoja daugiau nei 130 tūkst. litų, o krovininį – per 270 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų