REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 18 diena

REKLAMA

Gospel choras Sounds in G. 6-asis gimtadienis

Stilius: gospel

Bilieto kaina: 15lt/ su LSP 10lt

Sounds in G – Šv. Jonų bažnyčios jaunimo choras, atliekantis gospelo muziką. Po pavadinimu „Sounds in G“ iš tiesų susibūrę 2 chorai. Tai vadinamieji senbuviai – nuo choro įsikūrimo kartu dainuojanti maždaug 17 narių grupė. Taip pat – norinčio pamėginti dainuoti gospelą jaunimo grupė, kurioje šiuo metu yra apie 40 narių.

REKLAMA
REKLAMA

Chorą sudaro Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA), Vilniaus konservatorijos bei kitų universitetų studentai, taip pat moksleiviai. Chorui vadovauja Kristina Žaldokaitė.

REKLAMA

Koncertų metu prie choro prisijungia ritmo grupė – bosinė gitara, gitara, būgnai, perkusija. „Sounds in G“ daugiausiai atlieka modernaus gospelo giesmes, spiričiuelų kiek mažiau.

Choras yra dalyvavęs įvairiose festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje (Švedijoje, Vengrijoje, Norvegijoje, Vokietijoje).

„Sounds in G“ susibūrė 2004-ųjų vasarį, tam, kad mišių metu giedotų Šv. Jonų bažnyčioje. Choras taip pat koncertuoja ir kitose erdvėse (klubuose, koncertų salėse, muzikiniuose festivaliuose ar renginiuose). Kiekvieną sekmadienį „Sound in G“ gieda ir Šv. Jonų bažnyčioje.

REKLAMA
REKLAMA



Vasario 19diena

Rūta Ščiogolevaitė ir grupė

Stilius: jazz/ soul/ pop/ rock

Bilieto kaina: 15lt

Rūta Ščiogolevaitė gimė ir augo Šiauliuose. Čia mokėsi vaikų muzikos mokykloje. Vilniuje baigė konservatoriją, fortepijono klasę. Rūtos Ščiogolevaitės vardas paprastai pasirodo muzikinių renginių anonsuose ir albumų kūrėjų sąrašuose tada, kai yra svarbus autentiškas dainavimas, o ne jo imitacija.

Nors žanrų ir situacijų, kuriose jauna dainininkė demonstruoja savo vokalinį meistriškumą, spektras plečiasi nuo pop muzikos iki džiazo ir nuo dainavimo konkursų iki varjetė, visus kūrybinius iššūkius ji priima su vienodu profesionalumu. Žinant tai, jos dažnas pasirodymas kviestinės vokalistės vaidmenyje kitų žinomų Lietuvos dainininkų ir dainų kūrėjų įrašuose nėra netikėtas. Pažymėtina, kad Rūta, būdama atvira įvairiems žanrams savo repertuare, ypatingą potraukį jaučia vokalinei džiazo muzikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 20 diena

Jurga ir grupė

Stilius: pop/rock

Bilieto kaina: 30lt/ renginio dieną bilietai brangs

Viena ryškiausių Lietuvos muzikos scenos atlikėjų Jurga pernai spalio mėnesį išleido savo naują albumą „+37° (Goal of Science)“ ir surengė jo pristatymo koncertus Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune. Ilgai ruošti ir repetuoti Jurgos naujojo albumo pristatymo koncertai Vilniuje ir Kaune buvo sausakimšai perpildyti. Albumas pasirodė praėjus pustrečių metų nuo ankstesnės Jurgos kompaktinės plokštelės „Instrukcija“ išleidimo.

REKLAMA

Sensacingas ir spalvingas dainininkės Jurgos albumas „+37° (Goal of Science)“ vienas populiariausių ir perkamiausių Lietuvoje. Pernai pasirodęs albumas sulaukė didelio publikos susidomėjimo bei aukščiausių kritikų įvertinimų. Naujasis albumas tapo vienu svarbiausių 2009 metų muzikos įvykių Lietuvoje! Pati dainininkė naująjį savo albumą vadina brandžiu ir vientisu. „+37° (Goal of Science)“ yra kūrybiškas ir nesuvaržytas muzikos albumas, kuris eksperimentuoja su klausytoju, leidžia jam pasirinkti, ar jis nori dainų klausytis lietuviškai, angliškai, o gal ta kalba, kuria Jurgos dainos ir gimsta – be žodžių.

REKLAMA

Šiuo metu radijo stotyse skamba albumą „+37° (Goal of Science)“ pristatantys kūriniai „Rykliai ir vilkolakiai“ bei „Miego vagys“. Pasak albumą išleidusios kompanijos M.P.3 atstovų, susidomėjimas naujuoju albumu net ir ekonominiu sunkmečiu pranoksta lūkesčius ir galima realiai tikėtis, kad šis darbas turėtų pasiekti auksinio albumo pardavimus.

2005 metų rugsėjo 16 dieną įvyko solinis dainininkės Jurgos debiutas – buvo išleistas jos pirmasis albumas „Aukso pieva“ ir sostinės muzikos klube „Tamsta“ surengtas šio albumo pristatymo koncertas.

Praėjus daugiau nei ketveriems metams Jurga sulaukė jau trečiojo savo albumo „+37° (Goal of Science)“ ir visai ne už ilgo, jau vasario mėnesį, Jurga su grupe vėl koncertuos Vilniuje „Tamsta“ muzikos klube. Išgirsti dainas iš naujojo albumo bei prisiminti senąsias bus galima vasario 20 dieną. Bilietų teirautis „Tamsta“ klubo kasoje bei „Tamsta“ muzikos prekių salone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų