REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas yra talentas? Į šį klausimą greičiausiai sunkiai atsakytų net ir „Lietuvos talentų“ teisėjai Marijonas Mikutavičius, Rūta Ščiogolevaitė ir Adolfas Večerskis. Kiekvieną kartą jiems paklausus priešais stovinčio potencialaus projekto dalyvio „Ar jūs turite talentą?“, atsakymas būna vienareikšmiškas – „taip“. Ir visai nesvarbu, kad po pasirodymo dalyvis būna nušvilpiamas publikos, o teisėjai jam trikart pasako „ne“.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės Rusų dramos teatro scenoje jau dvi dienas vyksta „Lietuvos talentų“ paieškos. Čia netrūksta dainų, šokių, vaidybos, dalyviai išlydimi ir ovacijomis, ir švilpimais, o teisėjų sprendimai kartais suglumina ir publiką, ir dalyvius.

REKLAMA

Dvi natos iš keturiasdešimties

Štai 22 metų Mindaugas, į sostinę atvažiavęs iš Merkinės, pabandė teisėjus ir komisiją sužavėti lyriška daina. Galingu balsu užtraukęs dainą vaikinas privertė spiegti merginas salėje ir sulaukė gausių ovacijų, tačiau komisijos jo balsas nesužavėjo.

„Štai pavyzdys, kaip apgauna publika, nors ji nėra kvaila. Jūs, Mindaugai, savo dviem natomis iš 40-ies pavergėte publiką, ir nors galėtumėte labai gražiai dainuoti, mano giliu įsitikinimu, to nepakanka. Šiai dienai jūs nesugebate suvaldyti savo balso“, – griežtai vaikiną vertino R. Ščiogolevaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Jai pritarė ir M. Mikutavičius, sakydamas, kad jei Mindaugas būtų bent scenoje atrodęs „skaniai“ ar įspūdingai, tai paslėptų vokalinius minusus. „Dabar jūs atrodote silpnokai“, – konstatavo teisėjas.

Siūlymas išmėginti karaokė konkursus

Sužavėti savo vokaliniais sugebėjimais komisiją nustebinti pamėgino ir 30-metis Pavelas iš Alytaus. Prieš penkerius metus dainuoti pradėjęs vyras neatskleidė, kodėl muzika jį patraukė visai neseniai, tačiau publikai ir komisijos nariams parodė įspūdingus šokių judesius. Deja, vokalo tvirtumu Pavelas komisijos sužavėti nesugebėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš matau, kad jūs jaučiate aistrą dainavimui. Gal šioje scenoje jums nereikėtų to daryti, bet siūlau jums pamėginti karaokė konkursus“, – sakė R. Ščiogolevaitė. Išgirdęs šią kolegės pastabą, skirtą talentų dalyviui, M. Mikutavičius prisipažino, kad ir pats yra bandęs dalyvauti tokiuose konkursuose. „Ir man sekėsi taip pat prastai, Pavelai“, – kvatojo komisijos narys.

Alytiškio pamatyti naujajame „Lietuvos talentų“ sezone taip pat nepavyks.

„Taip“, kad galėtų ramiai valgyti šakotį

„Lietuvos talentai“ jėgas išmėginti traukia ir vyresnio amžiaus žmones. Tą įrodė Stanislava iš Kauno, panorusi komisijai ir publikai paskaityti du eilėraščius. Paklausta, kas ją įkvėpė ryžtis tokiam žingsniui, moteris papasakojo, kad visą gyvenimą dirbo „su popieriukais“, o poezija suteikė jėgų.

REKLAMA

Vis dėlto išgirsti iki pabaigos jos eilėraščių nepanoro niekas: vos pradėjusi skaityti eilėraštį Stanislava buvo užčiaupta publikos švilpimo, trypimo, baubimo. M. Mikutavičius paprašė skaityti antrąjį eilėraštį, tačiau ir šis nesulaukė publikos susidomėjimo. Įsižeidusi talentų dalyvė nė nesulaukusi pokalbio su komisija patraukė lauk nuo scenos, bet geriau pagalvojusi sugrįžo atgal.

„Kaip matote, publikos neįveikėte. Skaitymas yra partneriavimas su žmonėmis, o jums tas nepavyko. Gerbdamas savo profesiją sakau jums ne“ – rūsčiai kalbėjo A. Večerskis. „Ne“ garbaus amžiaus talentų dalyvei pasakė ir R. Ščiogolevaitė, tik M. Mikutavičius Stanislavai suteikė dar vieną šansą.

„Nežinau, ar tai talentas, nes daugybė žmonių tai daro. Pavyzdžiui, mano giminėje yra daug poeziją skaitančių žmonių. Negaliu nuvertinti jūsų, nes nuvertindamas jus nuvertinčiau ir tuos skaitančius savo giminėje, o tai reiškia, kad niekada giminės baliuje nebegalėčiau ramiai kartu valgyti šakočio“, – tikino publiką ir kolegas teisėjus M. Mikutavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų