REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią vasarą Lietuvos šou pasaulio atstovai įsisuko į skyrybų ir vedybų maratoną. Dešimtys porų kas savaitę paskelbdavo apie bendro gyvenimo pradžią arba... pabaigą. Vieni patikėjo sutapimais, kiti – artėjančios pasaulio pabaigos simboliais. Kas kaltas dėl šios skyrybų karštinės?

REKLAMA
REKLAMA

Į skyrybų vajų įsisuko įžymybės

Skyrybų maratoną pradėjusiais Natalija ir Deivydu Zvonkais pasekė Rūta Ščiogoliovaitė ir Deividas Meškauskas, Rolandas ir Valdonė Skaisgiriai, Agnė ir Deividas Šemberai, Andrius ir Reda Kandeliai, dainininkė „Iš stiklo“ su jau buvusiu sutuoktiniu Mariumi Šliauderiumi... Skyrėsi tiek ilgus metus kartu išbuvusios poros, tiek šviežiomis aistromis nespėję pasidžiaugti įsimylėjėliai.

REKLAMA

Ar santykių krizes išgyvena ir „už kadro“ likusi Lietuva? Lietuvos statistikos departamento duomenys priverčia suabejoti: prieš trejus metus padidėjęs skyrybų skaičius mažėja, o santuokų skaičiumi Lietuva pirmauja tarp visų Europos sąjungos šalių.

Vilniaus civilinės metrikacijos biuro duomenimis šiemet, palyginus su praėjusiais metais, porų, apsilankiusių su prašymais nutraukti santuokas, taip pat buvo mažiau – kol kas išsiskyrė 1217 porų. Tai šimtu mažiau nei praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Skyrybas nuspėjo žvaigždės

Astrologė Palmira Kelertienė patikino, jog net ir šios vasaros žvaigždžių išsidėstymas, pasitaikantis kartą per šimtmetį, pranašavo gausybę sąjungų ir išsiskyrimų, ypatingai paliesiančių žymius, charizmatiškus žmones.

Tad skyrybomis galima kaltinti priešiškas Urano ir Jupiterio bei Saturno su Marsu padėtis? Kaip pasakojo P. Kelertienė, visos šios planetos siejamos su itin ryškiomis savybėmis: Marsas – iškilias asmenybės globojanti planeta, Uranas siejamas su charizma, tačiau šioms žvaigždyne atsistojus priešais Saturną ir Jupiterį, prasideda nematyti konfliktai arba... itin karšti jausmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tokio planetų išsidėstyo atveju galima tikėtis ryškaus nuomonių išsiskyrimų, konfliktų, o blogiausiu atveju – ir skyrybų. Tačiau geriausiu atveju tai gali reikšti dviejų visiškai skirtingų pradų susiliejimą, priešingų įsitikinimų susijungimą, partnerystę“, – šių metų žvaigždyno ypatumus atskleidė astrologė.

P. Kelertienė pridūrė, jog itin retą planetų kombinaciją sustiprino ir vasarą įvykę Saulės bei Mėnulio užtemimai. „Jie veikia kaip spalvos stiprintojai. Jei kas gera – bus dar geriau, jei bloga – taps dar blogiau“, – vasaros kataklizmus aiškino moteris.

REKLAMA

Palmira Kelertienė (Fotodiena.lt)Palmira Kelertienė (Fotodiena.lt)

Šou pasaulis princesei bruka „pigų“ princą

P. Kelertienė pažymėjo, jog tokiai retai planetų padėčiai atsparūs brandūs žmonės: „Kuo asmenybės „žalesnės“, tuo labiau pasiduoda neigiamai astrologinei įtakai, - sakė ji“. Pagal planetų padėtį šiųmetį skyrybų fenomeną aiškinusios astrologės mintį pagrindžia ir apie moters ir vyro santykius rašantis žurnalistas Arkadijus Vinokuras.

Vyras visų pirmiausia siūlo atkreipti dėmesį į tai, kuo kiekviena vadinama „garsenybė“ yra pasižymėjusi. Pasak jo, nuveikti darbai atskleidžia, ar gali nuspėti santykių ypatumus ir ateitį. „Jei žmogus save įžymiu laiko dėl to, jog kelis kartus buvo parodytas per televiziją, reiškia jis nesugeba atsiduoti rimtam darbui, o jo pasaulėžiūra – apgailėtinai paviršutiniška. Ilgalaikę kūrybą paliekantis menininkas, kultūros veikėjas žino, ką reiškia darbas, itin reikalingas ir santykiuose“, – tikina žurnalistas.

REKLAMA

Moterys visad svajojo apie princą ant balto žirgo, tačiau, pasak A. Vinokuro, šou pasaulis pakeitė to princo įvaizdį ir moters santykius su juo. „Populiarioji muzika, pigios bulvarinės laidos bruka trumpalaikes vizijas. Moterims reikia saugumo, stabilumo, tačiau šou pasaulis bruka trumpalaikes vertybes, nereikalaujančias daug pastangų“, – tikino santykių specialistas.

Arkadijus Vinokuras (Fotodiena.lt)Arkadijus Vinokuras (Fotodiena.lt)

Santykiams reikia rutinos

Kelios šiemet išsiskyrusios poros dažnai traukdavo žiniasklaidos dėmesį dėl neįprastų aplinkybių. Viena jų – beveik dešimtmetį gyvenusi skirtingose šalyse ir šią vasarą galiausiai išsiskyrusi. Ar gali tokie santykiai trukti ilgai ir laimingai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Vinokuro, „šeimai reikia kasdienio artumo. Nepakanka kelių džiaugsmingų susitikimų per savaitę, santykius kuria kasdienė rutina. Žmonės negyvena atskirai, jei nėra pasiruošę vienas kitam atiduoti savęs visu šimtu procentų“.

Gebėjimas įsiklausyti į partnerį ir pasiryžti dviese kantriai spręsti problemas trukdo ir partneriams, kuriuos skiria nemenkas amžiaus skirtumas. Šią vasarą apie skyrybas pranešusi žymi pora susilaukė piktų kritikų pastabų, kad kitaip baigtis ir negalėjo – vos dvidešimties sulaukęs vaikinas per jaunas būti vyru ir tėvu.

REKLAMA

Santykių ekspertas sutinka, jog vos mokyklą pabaigusiems jaunuoliams trūksta brandos – reikia santykių, kupinų seksualumo, sekso, dėmesio ir rūpesčio. Tik vienas kitam. „Atėjęs į šeimą jaunas vaikinas pasijunta nereikalingu. Atsiradus vaikui jam pradeda trūkti dėmesio, nes kažkada tik juo besirūpinusi moteris dažniau glaudžia vaiką.“

Kaip teigia A. Vinokuras, moterys anksčiau subręsta rimtiems santykiams, vyrams noras kurti šeimą ateina vėliau. Tačiau šou pasaulio propoguojamos vertybės keičia požiūrį į meilę, kuri „nėra vien kasdienė aistra. Visų pirma reikia išmokti kovoti su egocentrizmu, infantilizmu, klaidingu laisvės suvokimu. Santykiams reikia brandos, kuri šiuo metu nėra itin populiari.“

REKLAMA

Kaip skaudžiais dalykais pelnomas populiarumas

Kartais įvaizdžio vadybininke save vadinanti dainininkė Natalija Zvonkė stebina gabumais užsitarnauti žiniasklaidos dėmes. Su tuo sutinka ir viešųjų ryšių specialistė Toma Jonuškaitė. Apie savo skyrybas su Deivydu išsamiais interviu visuomenei pranešusi moteris sugeba pasinaudoti net ir nemaloniais potyriais.

„Jei išsiskiri su žmogumi, tai dar kurį laiką nenori vienas apie kitą nieko žinoti. Tačiau tokie pavyzdžiai, kaip Zvonkės ar neseniai savanoriškai apie skyrybas pranešusių Mios ir Radvilo Bubelio rodo, kad siekiama tik dėmesio, o ne ramybės“, – teigė T. Jonuškaitė.

Jos nuomone, Lietuvos žvaigždės dar nėra įgudusios pelnyti populiarumo kiekvienu savo žingsniu – o gal joms paprasčiausiai to nereikia. „Asmeniškai man patinka Andrius Mamontovas ar Ericos Jennings šeima, kurie tiesiog nekalba apie asmeninius reikalus. Na, o jei žurnalistams plepi apie nulūžusius nagus ar apie savo rujojančią kalytę –  niekas neskambins prašyti komentuoti rimtų dalykų“, – svarstė T. Jonuškaitė, pabrėžusi, jog daugiausia dėmesio sulaukia tie žymūs asmenys, kurie jo atkakliai siekia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų