REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kristina Ivanova, diplomuota visuomenės sveikatos specialistė, sako, kad stebuklingų sveikos gyvensenos principų nėra, tačiau paprasti dalykai kartais daro stebuklus. Per pusmetį atsikračiusi dešimties kilogramų grupės „Yva“ narė teigia, kad svarbiausia – saikas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu visi tik ir kalba, kad labai pasikeitei...

Manau, kad tai natūralu. Į grupę papuoliau būdama paauglė. Kai tau šešiolika, į pasaulį žvelgi pro rožinius akinius. Pripažįstu, kad tuomet buvau gerokai tylesnė, uždaresnė. Bet viskas keičiasi, galiausiai ir pats žmogus auga, keičiasi jo požiūris, mąstymas. Dabar išgyvenu labai įdomų laikotarpį: pasiūlykit man avantiūrą ir galbūt aš jai „pasirašysiu“. Man kasdien norisi išbandyti vis ką nors naujo. Šimtą kartų manęs klausė, kodėl ryžausi atvirai fotosesijai žurnale „Playboy“. O kodėl gi ne? Kada daugiau, jei ne tada, kai trykšti jaunyste?

REKLAMA

O Kristina scenoje ir realybėje labai skiriasi?

Daugeliui atrodo nesuderinami dalykai – blondinė trumpu sijonėliu ir dešimtukais besimokanti visuomenės sveikatos specialistė. Mano nuomone, skirtumų tarp Kristinos scenoje ir Kristinos realybėje yra, tačiau jie – ne tokie žymūs, kaip gali pasirodyti. Bet aš nesiruošiu įrodinėti, kad ta mergina, kuri sukasi šou pasaulyje, nėra tuščiagalvė.

Scenos žmonės dažnai spraudžiami į tam tikrus standartus, kaip turi atrodyti jų kūnas...

Jei atvirai, niekada netilpau į scenos formatą – 90-60-90. Visuomet buvau tokia apvalesnė. O dėl sveikatos sutrikimų teko vartoti vaistų, kurie prisidėjo prie papildomų kilogramų augimo. Žinoma, kai žvelgi į greta stovinčias lieknutes koleges, norisi ir tau atrodyti lengviau, bet griežtomis dietomis savęs nekankinau. Žinau, kad su organizmu nepajuokausi.

Savęs visiškai nekankindama, per pusmetį palengvėjau dešimčia kilogramų: tiesiog išsprendžiau sveikatos problemas ir sureguliavau mitybą.

REKLAMA
REKLAMA

Ar sunku keisti mitybos įpročius?

Kiekvienas jaučia, kaip į vienus ar kitus produktus reaguoja organizmas. Reikia įsiklausyti ir nieko nedaryti staiga. Tarkim, mėsa mane slopina. Jos pavalgiusi jaučiuosi pavargusi, nedarbinga. Todėl mano racione atsirado daugiau salotų, daržovių, vaisių ir žuvies. Be to, ruošdama salotas įsidedu įvairiausių sėklų - moliūgų, saulėgrąžų, nes jos puikiai veikia visą virškinimo sistemą. Tiesa, jas reikia šiek tiek pakepinti, tada atsiskleidžia nuostabūs aromatai. Visoms merginoms, norinčios atsikratyti papildomų kilogramų, patarčiau maistą kiek įmanoma dažniau gaminti namuose, nenaudojant jokių majonezų, prieskonių, kuriuose gausu įvairiausių E.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esi prieš tokius produktus?

Nesuprantu tokių dalykų kaip majonezas ar prieskonių mišiniai. Jei reikia padažo, pasigaminu jį pati iš medaus, garstyčių, žolelių ar aliejaus. Antra vertus, jei gali pasigaminti pats, kam pirkti parduotuvėje jau paruoštą chemiją? Tas pats ir su įvairiausiais prieskonių mišiniais mėsai, kuriuose pilna E. Norint pamarinuoti mėsą, puikiausiai galima apseiti ir be jų, naudojant tik natūralius prieskonius.

Kodėl pasirinkai visuomenės sveikatos studijas?

Apie mediciną svajojau dar mokykloje. Rinkausi tarp odontologijos ir bendrosios medicinos studijų. Bet apie dabartinę specialybę nieko nebuvau girdėjusi, net neįsivaizdavau, ką tie visuomenės sveikatos specialistai veikia. Tačiau turėjau nuostabią lietuvių kalbos mokytoją, kuri tiesiai šviesiai pasakė, kad nemato manęs medicinoje. Jos žodžiais, man reikia specialybės, kur galėčiau bendrauti su žmonėmis ir kurti ką nors nauja. Jei atvirai, ji man ir pasiūlė pasidomėti visuomenės sveikatos studijomis. Tai ta pati medicina, tik iš kitos pusės.

REKLAMA

Jautiesi save atradusi?

Tikrai taip. Nors žinoma, gal dar šiek tiek trūksta praktinio darbo, kad galėčiau tiksliai atsakyti. Bet kol kas esu tikrai patenkinta. Dar būdama studentė ir atlikinėdama praktiką supratau, kad tai darbas mielas mano širdžiai, o įgytas žinias pritaikau savo gyvenime.

Įgytos žinios prisidėjo ir prie pagražėjusių kūno linijų?

Vienareikšmiškai taip. Supratau, kas yra sveikas gyvenimo būdas, ir šiomis idėjomis ne tik pati užsikrėčiau, bet dar ir visus namiškius įtraukiau. Norint atsikratyti papildomų kilogramų, reikia valgyti dažnai ir po nedaug, o svarbiausia nesijausti alkanam. Labai blogai, kai žmonės negalvoja, ką valgo. Organizmas – ne šiukšlių dėžė, kurioje turėtume viską kaupti.

REKLAMA

Nekilo minčių nutraukti muzikinę karjerą ir dirbti pagal išsilavinimą?

Buvo tokių svarstymų. Vos baigusi studijas, gavau pasiūlymą dirbti Klaipėdos visuomenės sveikatos biure. Tačiau suderinti grupės veiklą ir darbą būtų gana sunku. O kur dar magistratūros studijos. Antra vertus, kol esu jauna noriu dalyvauti grupės „Yva“ veikloje. Man tai – hobis, laisvalaikis, veikla, kuri padeda atsipūsti po darbų, mokslų. Juokaudama ją vadinu užklasine veikla. Čia aš galiu save išreikšti kitaip, o mokslai – ateities garantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų