REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir Lenkijos santykiai nėra tokie blogi, kaip juos pateikia užsienio analitikai, teigia Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Januszas Skolimowskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios dienos susitikimas su Premjeru parodė, kad mūsų dvišaliai Lietuvos ir Lenkijos santykiai nėra tokie blogi, kaip juos bando pavaizduoti ir nupiešti kai kurie analitikai“, – po susitikimo su Andriumi Kubiliumi sakė diplomatas.

REKLAMA

Jis teigė, kad abi šalys jau ne vienus metus bando spręsti švietimo, „PKN Orlen Lietuva“, kitas problemas.

„Kas liečia „PKN Orlen Lietuva“ ir derybas su partneriais, asmeniškas Premjero indėlis yra labai svarbus, ir matome, kad tas jo angažavimasis duoda rezultatų“, – teigė J. Skolimowskis.

Komentuodamas švietimo problemas, diplomatas pažymėjo, kad vyksta derybos su lenkų tautinės mažumos atstovais.

„Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius neseniai lankėsi mokyklose Šalčininkų rajone, ir mes matome, kad tas dialogas ir derybos visą laiką vyksta. Mums rūpi, kad derybos vyktų specialistų lygiu, kad klausimai būtų išspręsti specialistams derantis. Šiandien matome, kad jau yra postūmis šiuo klausimu ir esame gerame kelyje“, – tęsė ambasadorius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, per susitikimą sutarta, kad Lietuvos mokyklų moksleiviams pravartus yra lietuvių, lenkų, anglų, rusų ir kitų kalbų mokėjimas.

„Turime sudaryti tokias sąlygas, kad jaunas žmogus galėtų vystytis“, – teigė J. Skolimowskis.

Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis išsakė A. Kubiliaus poziciją, jog reikia įsiklausyti į lenkų tautinės mažumos lūkesčius, konsultuotis, jokių drastiškų sprendimų neturi būti imamasi. Dėl to artimiausiu metu gali įvykti švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus susitikimas su kolege iš Lenkijos, be to, pabrėžtina, kad reikia daugiau kontaktų švietimo klausimais parlamentiniu lygiu.

„Negali būti net kalbos apie kokias nors blogesnes švietimo sąlygas lenkų tautinei mažumai lyginant su lietuvių tautine mažuma Lenkijoje“, – kalbėjo D. Matulionis.

 

Lenkija boikotuoja Sausio 13-osios minėjimą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų