REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, lankydamasis Šiauliuose, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas domėjosi Aukštrakiuose įsikūrusios UAB „Toksika“ pavojingų atliekų deginimo gamyklos veikla.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės generalinis direktorius Žilvinas Čenkus informavo, kad kovo mėnesį planuojama atnaujinti deginimo įrenginio bandymus, o jei jie bus sėkmingi, balandį gamykla jau galės pradėti veikti pilnu pajėgumu.

REKLAMA

Aplinkos ministras pažymėjo, jog gamykla visų pirma privalo dirbti saugiai. „Tarša negali viršyti nustatytų normų, be to, būtina kasdien skelbti, kokie junginiai išmetami į orą. Visuomenei turi būti suteikiama kuo daugiau informacijos. Geriausia, kad žmonės galėtų ją gauti nuolatos, pačius šviežiausius duomenis, kad ir vadinamuoju „online“ režimu“, - teigė G. Kazlauskas. Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento vadovams jis priminė, jog gamyklai turi būti skiriamas padidintas dėmesys, juolab, kad tai – vienintelė tokia įstaiga Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras atkreipė dėmesį, jog pagal pajėgumus „Toksika“ galėtų deginti visas mūsų šalyje besikaupiančias pavojingas atliekas. Ar taip nutiks, priklauso nuo pačios įmonės pasirinktos strategijos, nes reikės dirbti konkurencingoje aplinkoje.

Vizito Šiauliuose metu ministras apžiūrėjo UAB „Šiaulių vandenys“ statomus dumblo apdorojimo įrenginius, susitiko su Šiaulių apskrities savivaldybių merais. Pastarieji užvertė G. Kazlauską klausimais apie Europos Sąjungos lėšomis finansuojamus projektus, prašė pagalbos sprendžiant įvairias jų įgyvendinimo metu iškilusias problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Kazlauskas pažadėjo, jog pagal galimybes bus stengiamasi padėti visiems, tačiau akcentavo, kad visų pirma pačios savivaldybės turi būti aktyvios, privalo dirbti kaip galima sparčiau, galvoti ne tik apie finansavimą iš valstybės institucijų, tačiau ir savo pačių indėlį. Ministras pabrėžė, jog delsiant bei nesprendžiant iškylančių sunkumų didėja grėsmė, jog projektų finansavimas gali būti mažinamas, o blogiausiu atveju lėšos gali būti išvis nubraukiamos ir paskiriamos kitoms savivaldybėms.

Šiaulių miesto savivaldybėje vykusiame susitikime su miesto architektais, statybos organizacijų atstovais bei gyventojais G. Kazlauskas kalbėjosi apie statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinės sistemos „Infostatyba“ diegimo ir tobulinimo metu iškylančius sunkumus, galimus statybos techninių reglamentų (STR) pakeitimus. Architektai bei statybos bendrovių atstovai pateikė pasiūlymus dėl „Infostatybos“ ir STR tobulinimo bei gavo ministro pažadą, jog į pasiūlymus bus atsižvelgta.

Susitikimo metu ministras sulaukė ir nemažai klausimų dėl daugiabučių namų modernizavimo. Klausiantieji išreiškė nuomonę, jog dabar galiojanti programa yra gera, tačiau sklandžiam jos vykdymui labiausiai trūksta viešinimo. G. Kazlauskas pritarė šiai nuomonei, tačiau priminė, jog Aplinkos ministerijai pavaldi Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra negali naudoti šių lėšų, kadangi viešinimo procesas dėl potencialių tiekėjų tarpusavio ginčų jau dvejus metus yra įstrigęs teismuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų