REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba  „Vichy“ vandens parkui dėl  pavojingos paslaugos pateikimo į rinką skyrė  bendrovei 7500 litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialistai 2011 metų vasario - rugpjūčio mėnesiais atlikę kontrolinius patikrinimus nustatė, kad UAB „Vandens parkas“ vandens parko „Vichy“ karšto ir šalto vandens sistemose buvo tiekiamas vandentiekio vanduo, neatitinkantis produktų saugą reglamentuojančių teisės aktų nustatytų produktų saugos reikalavimų. Paimtuose tyrimui vandens mėginiuose Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija aptiko legioneliozės sukėlėjus.

REKLAMA

2011 m rugsėjo 1 d. Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos nustatė, kad UAB „Vandens parkas“ paslauga (baseino, pirčių) neatitinka Lietuvos Respublikos produktų saugos įstatymo 10 straipsnio 1 punkto reikalavimo teikti vartotojui tik saugią paslaugą ir priėmė sprendimą dėl rinkos ribojimo priemonių taikymo. Sprendime nurodyta, kad UAB „Vandens parkas“ taikomos legioneliozės kontrolės priemonės nėra pakankamos, neužtikrina vandens parko paslaugų vartotojų saugos ir gali kelti riziką paslaugų vartotojų sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo sprendimu laikinai, kol bus atlikti įvairūs saugos įvertinimai, patikrinimai ir kontrolė bei nustatytos Legionella bakterijų buvimo vandens tiekimo sistemoje priežastys ir efektyvios priemonės šių bakterijų kiekio mažinimui ar sunaikinimui, UAB „Vandens parkas“ buvo uždrausta teikti vandens parko (baseinų, pirčių) paslaugas.

Sprendime taip pat buvo nurodyta, kad jį privaloma vykdyti nuo jo gavimo momento, tačiau Vilniaus visuomenės sveikatos centras atlikęs patikrinimą konstatavo, kad ir gavusi sprendimą bendrovė toliau teikė paslaugas vartotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2011 m. rugsėjo 7 d. UAB „Vandens parkas“ kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos sprendimą dėl rinkos ribojimo priemonių taikymo bei sustabdyti sprendimo vykdymą iki teismo sprendimo byloje įsiteisėjimo.

Vadovaudamasi gauta informacija ir Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos darbo reglamentu Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba buvo sustabdžiusi bylos dėl UAB „Vandens parkas“ pavojingos paslaugos pateikimo į rinką po įpareigojimo nutraukti jos teikimą nagrinėjimą iki įsiteisės teismo sprendimas ir bylos nagrinėjimą atnaujino tik po to, kai Vilniaus apygardos administracinio teismo 2011 m. gruodžio 29 d. sprendimu pareiškėjos UAB „Vandens parkas“ skundas buvo atmestas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų