REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedijos baldų gamybos milžinė IKEA pasamdė audito bendrovę ištirti pranešimus apie priverstinį darbą IKEA įmonėse Vokietijoje, rašo „Die Welt“. Anksčiau kompanijos vadovybė kategoriškai atsisakydavo imtis tyrimo, tačiau dabar šią užduotį patikėjo bendrovei „Ernst & Young“. Be to, grupė ekspertų atlieka atskirą vidaus patikrinimą šiuo klausimu.

REKLAMA
REKLAMA

Ataskaita apie patikrinimo rezultatus turi būti parengta iki 2012 m. pradžios. Pasak IKEA Vokietijos padalinio atstovo, tyrimas turėtų paaiškinti, kokiu mastu buvo naudojamas priverstinis darbas IKEA baldų gamyboje Vokietijoje.

REKLAMA

Anksčiau Komunistinio režimo aukų sąjunga kreipėsi į IKEA su pasiūlymu atlikti bendrą tyrimą dėl priverstinio darbo kompanijos įmonėse, esančiose Vokietijoje. Tačiau kompanijos vadovybė atsisakė pradėti tyrimą, dėl to sulaukė kritikos iš žmogaus teisių gynėjų. Vėliau IKEA pareiškė apgailestaujanti dėl savo atsisakymo. IKEA atstovai paaiškino tuometį savo sprendimą tuo, kad laiškas iš Komunistinio režimo aukų sąjungos buvo gautas atostogų laikotarpiu ir jo svarba nebuvo deramai įvertinta. Kompanijos atstovai pabrėžė, kad atsisakymas toli gražu neatspindi kompanijos vadovybės požiūrio į priverstinį darbą.

IKEA gamina baldus Vokietijoje nuo praėjusio šimtmečio septintojo dešimtmečio, rašo „Die Zeit“. Žmogaus teisių gynėjų duomenimis, Švedijos baldų gamybos milžinė priverstiniam darbui aštuntajame ir devintajame 20-ojo amžiaus dešimtmetyje išnaudojo Rytų Vokietijos politinius kalinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų