REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tapo žinoma apie japonų kompanijos „Sony“ patentinę paraišką, kurioje aprašoma technologija, leidžianti elektroniniams įrenginiams atpažinti savo savininkus. Tam įrenginius norima aprūpinti įvairiais biometriniais jutikliais, galinčiais identifikuoti žmogų pagal tam tikrus jo bruožus.

REKLAMA
REKLAMA

Biometrinės identifikacijos sistemos galės būti diegiamos į pačius įvairiausius įrenginius, įskaitant išmaniuosius telefonus, žaidimų konsoles bei periferinius įrenginius, skirtus žaidimų priedėliams. Remiantis patentu, elektronika pažins vartotoją iš delnų bei pirštų atspaudų, veido bruožų, akies rainelės, specifinių balso bruožų. Teigiama, kad gali būti panaudotas netgi DNR analizatorius, tad galima teigti, jog „Sony“ su savo patentu žvelgia labai toli į ateitį.

Daugiapakopė identifikacija pagelbės ir „online“ žaidimų atveju. Vienu ir tuo pačiu asmeniniu, planšetiniu kompiuteriu ar žaidimų konsole galės naudotis skirtingi šeimos nariai. Identifikacinės funkcijos leis atskirti aktyvų vartotoją, kai tik jis įjungs įrenginį, o tai reiškia, kad nereikės vesti slaptažodžių bei autorizuotis tam skirtose paskyrose – šios pasikraus automatiškai. Tai reiškia, jog teoriškai vieni vartotojai negalės pasinaudoti duomenimis, kurie priklauso kitiems. Be to, identifikacija leis kovoti su piratavimu, nes kiekviena skaitmeninė kopija bus susieta su konkrečiu žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų