REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Net vyrų pasaulyje man patinka būti moterimi. Juk vyrams negalima rengtis suknelių, o mes galime mūvėti kelnes“, – sakė amerikiečių dainininkė Whitney Houston.

„Net vyrų pasaulyje man patinka būti moterimi. Juk vyrams negalima rengtis suknelių, o mes galime mūvėti kelnes“, – sakė amerikiečių dainininkė Whitney Houston.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką apie moteriškumą ir buvimą dailiosios lyties atstove mano žinomos lietuvės? Kovo 8-osios, Tarptautinės moters dienos, proga portalas balsas.lt kalbino žinomas Lietuvos moteris ir kiekvienai jų uždavė tris klausimus:

REKLAMA

1. Kodėl gera būti moterimi?

2. Ką gali daryti moterys, bet negali vyrai?

3. Ko palinkėtumėte visoms moterims kovo 8-osios proga?

Dainininkė, renginių ir televizijos laidų vedėja Natalija Bunkė:

● Niekada nesusimąsčiau, kas būtų, jeigu būčiau vyras – būtų gera ar negera. Jaučiuosi laiminga, kad esu moteris. Tarkime, moteris turi daugiau galimybių pasipuošti. Vyrams mažesnis pasirinkimas – tiktai kelnės, šortai, o moterims drabužių gama didesnė. Dar moteris gali kardinaliai pasikeisti: persidažyti plaukus, prisisegti ilgas kasas ir iš trumpaplaukės virsti ilgaplauke, pasidaryti makiažą ir šimtu procentų save pakeisti. Vyras to negali, o jei taip elgtųsi, labai keistai atrodytų.

REKLAMA
REKLAMA

● Vyrams geriau nedaryti to, ką daro moterys (juokiasi). Gal nevisiškai visko, bet kokių 50 procentų tai tikrai.

● Būti gražioms.

„Mis Lietuva 2002“, modelis Vaida Grikšaitė-Česnauskienė:

● Man patinka, kad esu moteris! Mes skleidžiame moteriškumą, žavesį ir galime būti mamomis. Būti mama – svarbiausia moters misija. Žaviuosi, kad moterys gali pratęsti kartas. Turbūt man pasisekė, kad gimiau moterimi.

● Mes galime daryti viską, tik, aišku, yra tam tikros ribos. Tarkime, santuokoje. Džiaugiuosi savo vyru, kad galiu daryti viską, ko noriu, kad realizuočiau save. Tiesiog yra tokios ribos kaip ištikimybė ir pagarba vienas kitam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterys gali daryti viską, nes jos stiprios ir užgrūdintos gyvenimo. Ypač mes, lietuvės. Gyvendami Salonikuose draugavome su amerikiečių šeima – ta moteris labai trapi, labai save sauganti: neskalbia drabužių, netvarko namų, žodžiu, ledi. Palyginti su mūsų kultūra, lietuvės moterys yra labai stiprios, labai gražios ir dar labai daug komplimentų galėčiau pasakyti mūsų lietuviškai moteriškajai pusei.

● Būti moteriškoms, mylėti save, neieškoti savyje trūkumų. Džiaugtis tokiomis šventėmis kaip kovo 8-oji. Ne paslaptis, kad mes, moterys, visos mėgstame dėmesį, o tai puiki proga vyriškajai lyčiai pasireikšti ir apdalyti dėmesiu, sveikinimais, gėlėmis. Kad tokių dienų metuose būtų kuo daugiau, kad moterys būtų kuo mylimesnės, kad joms netrūktų pagarbos ir pasitikėjimo. O svarbiausia, kad nepritrūktų moteriškos vidinės šilumos.

REKLAMA

Burleskos šokėja Eglija Vaitkevičė:

● Privalumai? Pagrindinis privalumas – motinystė. Antras – grožis. Gali puoselėti grožį, gali be sąžinės graužaties save puošti papuošalais, gražiais drabužiais, kvepintis, dažytis – žodžiu, visi tie moteriškumo atributai, kuriuos galima panaudoti.

● Moterims „legaliai“ galima būti silpnoms. Nors moterys iš tiesų yra stiprios,  mums leidžiama būti silpnoms. Aš manau, kad galimybė būti silpnai yra didžiulis privalumas ir didžiulė jėga, nes tada pasaulis sukasi apie mus.

REKLAMA

● Pagrindinis dalykas, kaip išlikti jaunoms ir vidumi, ir išore, – džiaugtis šia diena. Nesižvalgyti į praeitį, nes nieko nebepakeisi, o ateitis neaiški, ji priklauso nuo šios dienos pasirinkimo. Taigi linkiu tiesiog atsikelti iš ryto ir džiaugtis, šypsotis. Įvertinti kiekvieną buvimo moterimi minutę. Kad pačios būtų sveikos ir vaikai sveiki. Kad galėtų šypsotis. Nieko daugiau nereikia, materialių dalykų ši laimė neapima.

Dainininkė Rūta Ščiogolevaitė:

● Yra daug privalumų. Pagrindinis – būti mama.

● Man atrodo, kad šiais laikais tai labai priklauso nuo aplinkos. Vienoje situacijoje (aplinkoje, šeimoje, draugų rate) priimtini vieni dalykai, kitoje – galbūt visiškai priešingi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

● Jackie Kennedy kadaise yra pasakiusi: „Be visų kitų dalykų, pirmiausia aš esu moteris.“ Man atrodo, kad tai labai graži moteriška frazė, kurioje telpa daug išminties. Taigi palinkėčiau visoms dailiosios lyties atstovėms nepamiršti, kad jos visų pirma yra moterys. Tai labai galingas raktas į moterišką laimę. Jeigu ji nepamiršta, kad yra moteris, ir meilės sulaukia, ir tinkamo dėmesio, ir pati save myli, ir visi kiti ja gėrisi – tiek vyras, tiek bendradarbiai, tiek draugai.

Verslininkė Inga Stumbrienė:

● Mes galime būti moteriškos (juokiasi)! Niekad nebuvau vyru, todėl neįsivaizduoju, ką reiškia juo būti, bet moterimi būti man labai patinka.

REKLAMA

● Gimdyti vaikus.

● Būkit mielos, būkit meilios, būkit moteriškos, būkit tikros moterys – ramios ir laimingos.

Grupės „Naujos pupytės“ narė Neringa Šiaudikytė:

● Moterimi būti gera, nes mes turime teisę reikalauti dėmesio, atlaidumo, pakantumo iš stipriosios lyties atstovų. Mūsų nuotaikų kaitos dažnai yra atleidžiamas dalykas, moterims net darbą lengviau rasti. Juk galime pasitelkti visą žavesį ir kartais išvengti policijos nemalonės (šypsosi).

● Vyrai nesugebėtų vairuoti ir tuo pat metu kalbėti telefonu, o kita ranka ieškoti, tarkime, mineralinio vandens buteliuko rankinėje (juokiasi).

REKLAMA

● Kovo 8-osios proga linkiu visoms moterims gauti subtilaus dėmesio iš mylimo ar geidžiamo žmogaus.

Atlikėja Urtė Šilagalytė

● Buvimas moterimi mūsų gyvenimą nuspalvina gražiomis spalvomis. Mes galime jaustis reikalingos, retkarčiais galime nesirūpinti smulkmenomis ir žinoti, kad mylimas vyras mumis pasirūpins. Galime daryti mažas romantiškas staigmenas, būti nerūpestingai rūpestingos ir drąsiai skleisti meilę.

● Moterys visuomet, net to nenorėdamos, sugeba sukelti problemą visiškai nereikšmingoje situacijoje (šypsosi).

● Palinkėčiau nenustoti žydėti ir skleisti visas gražias moteriškos dvasios spalvas aplink.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų