REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, grynųjų pinigų išsiėmimo iš debeto ar kredito kortelės paslauga parduotuvių kasose besinaudojantys klientai išsiima vis didesnes grynųjų pinigų sumas. Lyginant praėjusių metų pirmojo ketvirčio ir 2015 metų to paties laikotarpio duomenis, išgrynintų pinigų suma „Maxima“ prekybos centruose išaugo daugiau kaip penktadaliu. To priežastis gali būti tai, kad pinigų išgryninimo paslauga kasose Maxima klientams nieko nekainuoja.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš ketverius metus pradėję diegti šią paslaugą savo parduotuvėse visų pirma galvojome apie patogumą pirkėjams: kad pritrūkus grynųjų jiems nereikėtų ieškoti artimiausio bankomato, tai jie galėtų padaryti tiesiog kasose, atsiskaitydami už pirkinius. Šiandien galime teigti, kad ši paslauga pasiteisino ir nuolat populiarėja. Tikėtina, tam įtakos gali turėti ir didėjantys bankų pinigų išgryninimo įkainiai. Kita vertus, pinigų išgryninimo galimybė vis labiau aktualėja ir nuo didmiesčių nutolusiose vietovėse, kur bankomatų būna kur kas mažiau“, – sako bendrovės „Maxima LT“ Prekybos vadovas Norbertas Žioba.

REKLAMA

Išsigryninti pinigus Maxima parduotuvių kasose gali SEB ir DNB bankų klientai. Pasak N. Žiobos, grynųjų pinigų išėmimas „Maxima“ parduotuvių kasose nieko kainuoja. Vienintelė sąlyga ir mažiausia atsiskaitymo už prekes ar paslaugas mokėjimo kortele suma turi būti 5 eurai. Pirkėjai tinklo parduotuvių kasose gali nemokamai išsigryninti nuo 5 iki 100 eurų.

Pastaruoju metu išimamos grynųjų pinigų sumos išaugo daugiau kaip penktadaliu. 2015 metų duomenimis, vidutinė vienos SEB banko klientų pinigų gryninimo operacijos metu išgryninta suma siekia beveik 46 eurus arba kiek daugiau nei 158 litus. DNB – 49 eurus arba 170 litus.

REKLAMA
REKLAMA

Pinigų išsigryninti galima vietose „Maxima“ kasose, pažymėtose specialiu ženklu „Čia galite pasiimti grynųjų pinigų“. Prieš atsiskaitant už prekes, tereikia informuoti kasos darbuotoją apie pageidaujamą išgryninti pinigų sumą.

„Maximos“ prekybos tinklo parduotuvių kasose SEB banko klientai atsiskaitydami banko kortele ir apsipirkdami grynųjų išsiimti gali jau nuo 2011 metų pavasario. 2014 metų pabaigoje tokia galimybė buvo pasiūlyta ir DNB banko paslaugomis besinaudojantiems Maxima klientams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų