REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konkursą laimėjusi viena didžiausių šalies maitinimo paslaugų tiekėjų įmonė „Pontem“ nuo šių metų lapkričio mėnesio maitina privalomosios karo tarnybos karius.

Konkursą laimėjusi viena didžiausių šalies maitinimo paslaugų tiekėjų įmonė „Pontem“ nuo šių metų lapkričio mėnesio maitina privalomosios karo tarnybos karius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ruošdamiesi tiekti maistą šauktiniams, įrengėme modernią maisto gamybos ir pateikimo įrangą, gamybos technologai didelį dėmesį skiria maisto gaminimo technologijoms, parenkamų produktų įvairovei, kokybei ir kilmei. Maisto gamybai naudojametik griežtai atrinktas aukščiausios kokybės maisto žaliavas, kurias įsigyjame tik iš patikimų sertifikuotų Lietuvos ūkininkų, gamintojų ir tiekėjų. Įmonės vidaus auditoriai griežtai kontroliuoja gaminamo maisto kokybę ir pateikimo procesą. Į šį projektą investavome apie 200 000 Eur“, – kalbėjo „Pontem“ generalinis direktorius Irmantas Norkus.

REKLAMA

Pasak jo, į karo tarnybą pašaukti jaunuoliai maitinami įvairiu kokybišku maistu, sočiai ir sveikai.Maistas ruošiamas laikantis Lietuvoje taikomų standartų, norminių aktų. Tačiau šauktinių maitinimui keliami ir papildomi reikalavimai. Juos reglamentuoja LR Vyriausybės aktai. Krašto apsaugos ministras patvirtino šauktinių valgiaraštį.

Kaip sakė Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos viešųjų ryšių karininkas, kapitonas Daugirdas Antulis, šauktinių valgiaraščius, atsižvelgiant į metų laiką, parengė Sveikatos apsaugos ministerijos Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro mitybos specialistai, todėl produktų kokybė, raciono maistinė ir energetinė vertė visuomet išlaikoma.

REKLAMA
REKLAMA

„Kariai, nuolatinės dislokacijos vietoje ne lauko pratybų metu, maitinami kasdien tris kartus per dieną.Tiesa, valgiaraščiai šaltuoju ir šiltuoju metų laikotarpiu šiek tiek skiriasi. Šiltuoju metų laikotarpiu racione daugiau šviežių vaisių ir daržovių bei jų patiekalų, o šaltuoju – daugiau konservuotų daržovių ir jų patiekalų“, – karių raciono sudarymo principus aiškino kapitonas.

Pasak jo, mityba priklauso ir nuo karių užimtumo: „Tarkime kariams, kurie vykdo budėjimus,vakarienė nėra paskutinis dienos valgymas. Jiems priklauso ir naktipiečiai. Bet kuriuo atveju karių porcijos didesnės už standartines, mums įprastas, nes per parą karys suvartoja 3800-4400 kcal.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Irmanto Norkaus teigimu, „Pontem“ yra pasirengusi ruošti ir tiekti maistą net devyniuose šalies miestuose tarnaujantiems šauktiniams.

„Pagal mums iškeltus reikalavimus, pagamintą maistą pristatome į kariuomenės valgyklą, kur jį išporcijuojame ir pateikiame. Esame pasirengę maistą gamintivietoje, reikia tik kariuomenės vadovų sprendimo. Svarbiausia tai, jog galime užtikrinti, kad šauktiniams ruošiamas kokybiškas ir įvairaus raciono maistas, gaminamas iš natūralių ir sveikų produktų“, – reziumavo įmonės direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų