REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Donatas Montvydas (nuotr. Fotodiena.lt)

Tai lemtingas vakaras, kurio laukė visa Lietuva – paaiškėjo, kas atstovaus įspūdingame „Eurovizijos“ dainų konkurse. Finale atsidūrė vos šeši, tačiau labai nusipelnę dainininkai: Donatas Montvydas, Ruslanas Kirilkinas, Erica Jennings, Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė ir Ieva Zasimauskaitė. Tiek žiūrovai, tiek komisijos nariai pirmą vietą skyrė Donatui Montvydui, kuris šiais metais atstovaus Lietuvai.

21

Tai lemtingas vakaras, kurio laukė visa Lietuva – paaiškėjo, kas atstovaus įspūdingame „Eurovizijos“ dainų konkurse. Finale atsidūrė vos šeši, tačiau labai nusipelnę dainininkai: Donatas Montvydas, Ruslanas Kirilkinas, Erica Jennings, Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė ir Ieva Zasimauskaitė. Tiek žiūrovai, tiek komisijos nariai pirmą vietą skyrė Donatui Montvydui, kuris šiais metais atstovaus Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis laimėjo nacionaliniame konkurse ir pasirodys Stokholme. Antrą vietą laimėjo Erica Jennings, trečioje vietoje liko Rūta Ščiogolevaitė, kuri nutraukė antrosios vietos prakeiksmą.

REKLAMA

„Noriu padėkoti visiems dalyviams, nes jie visi stengėsi ir labai sunkiai dirbo. Kad ir kaip viskas pasikeitė, aš atstovausiu šalį ir labai stengsiuosi“, - po pergalės dėkojo laimėtojas, kuris „Eurovizijos“ konkurse dalyvaus antrą kartą.

Šį vakarą savo nuomonę ir kritiką išreikš gausi komisija, tarp kurių operos solistė Nomeda Kazlaus. režisierė Dalia Ibelhauptaitė, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, Vaidas Baumila ir daug garsių, kompetetingų narių iš užsienio. 

REKLAMA
REKLAMA

Viso vakaro įvykius rasite žemiau:

Ruslanas Kirilkinas

Po ilgos pertraukos į sceną grįžusiam ir puikiai nacionaliniame dainų konkurse pasirodžiusiam Ruslanui Kirilkinui teko garbė pasirodyti pirmam. Jis pristatė dainą lietuvių kalba, o žodžius jam sukūrė Arūnas Valinskas.

„Mes su Monika pirmieji „Euroviziją“ atidarėme, tai suprantu, ką tai reiškia. Noriu pasveikinti su drąsa dainuoti lietuviškai, nes retas išdrįstų. Bet pasigedau pasitikėjimo, nes girdėjau gandų, kad netiki pergale. Gal tai tau ir pakišo koją. Beje, linkiu kuo greičiau grįžti į sceną, nes žinau, kad esi nutolęs“, - komentavo V. Baumila. Komisijos nariai pritarė, kad pasirodęs dainininkas labai jaudinosi, atrodė neužtikrintas, tad visi sutartinai linkėjo jam dirbti su savimi ir tobulėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinau receptą, kaip padaryti, kad jaudulys dingo – siūlau siųsti Ruslano ir Rūtos Ščiogolevaitės duetą“, - juokavo Tomas Sinickis.  

Ieva Zasimauskaitė

„Ieva, jūs man labai patinkate. Visgi mane neramina, kaip jūs save pateikiate ir kaip atrodo visas paketas, nes atrodo neišskirtinai. Jūs turite talentą, tad išnaudokite tai, kad būtumėte kitokia, nes atsimerkus viskas atrodo nelabai. Pasikeiskite ir būsite numeris vienas”, - daug gerų, bet ir kritiškų žodžių negailėjo režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

REKLAMA

Ramūnas Zilnys manė, kad tai buvo geriausias dainininkės Ievos pasirodymas, tačiau jis pritarė, kad išsiskirti buvo sunku.

„Deja, bet turiu paprieštarauti: pasirodyme trūko ryškumo, daug klaidų. Turiu pritarti Daliai, kad laukia gera ateitis, bet reikia dirbti“, - sakė Nomeda Kazlaus.

Aistė Pilvelytė

Apie dainininkės ir režisierės Dalios Ibelhauptaitės žodžių karą skaitykite čia:

Erica Jennings

Viena iš favoričių laikoma dainininkė Erica Jennings šeštadienio vakarą sulaukė kontraversiškų nuomonių.

„Jau dainuoja ketvirtasis žmogus ir visi jaudinasi. Suprantu, kad tai finalas, bet tai jaučiasi balse. Galvojame, ar nereikėtų jums į užkulisius pasiųsti psichologų?“, - kalbėjo primadona Nomeda Kazlaus. Pasak jos, Ericos daina buvo „ant jaudulio ribos“.

REKLAMA

„Eurovizijoje“ turėsite tik tris minutes, tad per jas viską reikės parodyti. Aranžuotė šios dienos buvo per stipri jūsų vokalui, tad jis neišryškėjo. Galvokite ne apie save, o apie tai, ką norėjo pasakyti kompozitorius. Galvokite apie muziką“, - toliau tęsė profesionalė.

Kritikos negailėjo ir dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, kuri pabrėžė, kad labai myli Ericos dainą, tačiau visą savaitę vykdomi Ericos ir jos vyro, Jurgio Didžiulio dainos populiarinimo renginiai labai trukdė.

„Erikos veiksmai šią savaitę trukdė mėgautis diena. Atrodo, atsidarai šaldytuvą, o ten Erica išlys. Tėvynę mylime ne žodžiais, o veiksmais. Pozityvi gaidelė, kad ją įsivaizduoju dvejopai. Gali ten gerai žiūrėtis, bet gali ir nuskęsti. Bet aš linkusi rizikuoti. Daina artima, graži ir dainuoju ją kiekvieną dieną“, - manė žymi moteris.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

 Rūta Ščiogolevaitė

Viso konkurso metu komisijos nariai manė, kad Rūtos daina labai primena praėjusių metų Rusijos atstovės Polinos Gagarinos pasirodymą, o šį vakarą nuomonė nepasikeitė.

„Tai nieko asmeniško, bet šiurpuliukai dėl jūsų dainos nebėgioja. Nežinau, kaip ją gali priimti pasaulis, tačiau dėl to nesate nekalta. Lyginant jus su Erica, tai, manau, kad ją geriau reikia priimti. Esate profesionalė, turite daug ištvermės“, - trumpai, bet tiksliai komentavo D. Ibelhauptaitė. Žurnalistas Ramūnas Zilnys palaikė Rūtą ir teigė, kad tai jos geriausias pasirodymas.

REKLAMA

„Aš labai retai, kada nuomonės neturiu, o dar rečiau ją keičiu. Labai norėčiau pagirti Rūtą, bet vakaras parodys, kaip viskas pasibaigs“, - komentavo Justė Arlauskaitė-Jazzu.

 

 

 Donatas Montvydas

Favoritu laikomas Donatas Montvydas rizikavo ir finale pristatė visiems amą atėmusį šuolį. Tai atėmė žadą ir dainininkei Justei Arlauskaitei, kuri manė, kad tai būtų pats geriausias visų laikų Lietuvos „Eurovizijos“ pasirodymas“.

„Buvo labai „seksi“. Aš su šita daina gyvenu labai ilgai ir ją įsimylėjau“, - komentavo žymi moteris. Jai pritarė ir dainininkas Tomas Sinickis, ir žurnalistas Ramūnas Zilnys. „Vienintelis žodis – pasitikėjimas. Tu laukei šio vakaro, savimi pasitikėjai ir nieko nesugadinai“, - sakė Tomas.

„Nesupykčiau, kad Lietuvą atstovautų vakarietiška daina. Jūsų daina parodo, kad mes lygiuojamės į užsienį“, - manė Ramūnas.

 

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų