REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Rūta Ščiogolevaitė (nuotr. Fotodiena.lt/Ievos Budzeikaitės)

Šeštadienio vakarą Raudondvario dvarą užpildys klasikinės muzikos garsai – pirmą kartą Lietuvoje koncertuos Brėmeno jaunimo simfoninis orkestras, kuriame groja net 80 muzikantų.

22

Šeštadienio vakarą Raudondvario dvarą užpildys klasikinės muzikos garsai – pirmą kartą Lietuvoje koncertuos Brėmeno jaunimo simfoninis orkestras, kuriame groja net 80 muzikantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koncerto „Klasikos garsų alchemija“ programoje – ne tik klasikos kūriniai, bet ir pasirodymas su dainininke Rūta Ščiogolevaite, kuri atliks operų arijas. Svarbi detalė – tiek orkestras, tiek jo solistė koncertuos be papildomo įgarsinimo – t.y. mikrofonų.

REKLAMA

„Paskutine mūsų turo po Europą stotele tapo Kaunas, kur pasirodysime su Rūta Ščiogolevaite. Mes dar nė karto nebuvome susitikę, bet internete radau puikių jos pasirodymų, tad šio susitikimo labai laukiu. Kiekvieną kartą, kai trumpam projektui sujungiame jėgas su solistais, gimsta muzikinis siurprizas, kuris maloniai nustebina tiek klausytojus, tiek pačius muzikantus,“ – pasakojo Brėmeno jaunimo simfoninio orkestro vadovas ir dirigentas Martinas Lentzas.

REKLAMA
REKLAMA

M. Lentzas Brėmeno jaunimo simfoniniam orkestrui diriguoja nuo 2012-ųjų metų. Anksčiau jis dirbo su Hamburgo kameriniu orkestru bei įkūrė Vokietijos Nacionalinį muzikos edukacijos orkestrą. Šiuo metu Brėmeno jaunimo simfoniniame orkestre groja 80 muzikantų, kurių amžius – 14–22 m. Jaunieji talentai, išėję iš šio orkestro, vėliau muzikinę karjerą tęsia Londono, Berlyno, Hamburgo, Bonos, Leipcigo ir kituose žymiuose Europos orkestruose.

Orkestro atvykimas į Lietuvą – užsimezgusios lietuvių ir vokiečių menininkų draugystės rezultatas. Suorganizuoti didelio jaunimo kolektyvo viešnagę Lietuvoje pasiryžo akordeonistas Martynas Levickis, prieš ketverius metus įkūręs meno ir edukacijos centrą „accoAkademija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brėmeno jaunimo simfoninis orkestro koncerto „Klasikos garsų alchemija“ programoje – Antono Brucknerio „Simfonija d-moll Nr. 0“ ir Felikso Mendelsono koncertas smuikui ir orkestrui. Rūta Ščiogolevaitė koncerte atliks tris arijas – Leonoros ariją „Pace, Pace Mio Dio“ iš Giuseppės Verdi „La Forza Del Destino“ ir Dezdemonos ariją „Ave Maria“ iš to paties kompozitoriaus operos „Otello“ bei Mimi ariją „Donde lieta usci...“ iš Giacomo Puccini operos „La Boheme“.

„Rūta yra profesionali dainininkė ir gali sau leisti prabangą dainuoti viską. Vis dėlto ji studijavo klasikinį vokalą – tai girdisi, kad ir kokius kūrinius ji beatliktų. Gali būti, kad ši užsimezgusi draugystė tęsis ir toliau, kad dar daugiau Lietuvos klausytojų galėtų išgirsti Rūtą klasikiniame amplua,“ – sakė M. Levickis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų