REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Natalija Bunkė (nuotr. Organizatorių)

Kauno gurmanai gali džiūgauti – nuo šiol norint paragauti šviežių jūros gėrybių nebereiks važiuoti į Vilnių ar Klaipėdą. Trečiadienio vakarą Kauno Senamiestyje atidarytas „Foxes“ restoranas, o išskirtiniais jūros gėrybių patiekalais pirmieji mėgavosi žinomi Lietuvos žmonės.

45

Kauno gurmanai gali džiūgauti – nuo šiol norint paragauti šviežių jūros gėrybių nebereiks važiuoti į Vilnių ar Klaipėdą. Trečiadienio vakarą Kauno Senamiestyje atidarytas „Foxes“ restoranas, o išskirtiniais jūros gėrybių patiekalais pirmieji mėgavosi žinomi Lietuvos žmonės.

REKLAMA

Žinoma atlikėja Natalija Bunkė renginyje pasirodė su mylimuoju Edgaru. Moteris neslėpė, kad mėgsta sukiotis virtuvėje ir naminiu maistu palepinti savo draugą. To pasekmė – papildomi kilogramai, kurie N. Bunkės visiškai nejaudina.

„Jūros gėrybės bus puiki dieta metant kilogramus“, - juokėsi Natalija.

Pirmas Kaune, trečias Lietuvoje

Lietuvoje tai jau trečiasis „Foxes“ tinklo restoranas ir pirmasis Kaune, kuriame iki šiol nebuvo nė vieno didesnio specializuoto jūros gėrybių restorano.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis restoranas „Foxes“ duris Vilniuje atvėrė 2016 metų pabaigoje. Į uostamiestį lapės žengė praėjusių metų pavasarį, o dabar metas atėjo ir Kaunui - trečiadienio vakarą būrys įžymybių rinkosi laikinosios sostinės senamiestyje, kur Vilniaus gatvėje atidarytas restoranas „Foxes grill & Lobster“.

REKLAMA

„Tai buvo sena mūsų svajonė“, - atidarymo ceremoniją pradėjo restorano šeimininkai Aurimas Suika ir Artūras Jurčenko.

Pagrindinis naujojo restorano akcentas - Barenco jūros karališkasis krabas bei omaras. Išskirtiniai patiekalai ruošiami pagal specialius receptus ant griliaus.

„Labai džiaugiuosi, kad kauniečiai pagaliau turės kur nusivesti savo moteris pavalgyti omarų. Be to, juk visi žino, kad omarai yra natūralus afrodiziakas, tad moteris vyrams tikrai atsilygins namuose“, - juokiasi Natalija Bunkė.

Dainininkė neslėpė, kad lobsterio dar nebuvo gaminusi, tačiau tai išbandė naujame restorane.

„Virtuvėje esu ne naujokė. Mėgstu karališkas krevetes. Tiesa, lobsterių nesu gaminusi. Tai nėra pigus patiekalas ir matyt ne kiekviena šeimininkė gali gauti šviežią omarą. Pažadu, jei pavyks nusipirkti šviežią omarą – pabandysiu pagaminti“, - teigė N. Bunkė.

REKLAMA
REKLAMA

Lepina draugą

„Foxes grill & Lobster“ atidaryme N. Bunkė pasirodė su draugu Edgaru, kuris dirba policijos pareigūnu Kaune. Trečiadienį atidarymo ceremonijoje svečiams buvo patiektas ant grilio keptas omaras ir vėžys.

„Manau, kad iš esmės jūros gėrybių negalima sugadinti, nebent būtum visiška nevykėlė. Reikia česnakėlio, sviesto. Šiandien patiekalai buvo patiekti su sūriu ir buvo nerealu. Turbūt visi žino, kad nesu kukli moteris – sutaršyčiau ne dar ne vieną omarą“, - juokėsi Natalija.

Atlikėja trečiadienio vakarą ir pati užsuko į restorano virtuvę. Ši zona dainininkei nėra svetima.

„Aš labai mėgstu gaminti. Tiesa, visiškai nemėgstu saldumynų. Mėgstu steikus, kepsnius. Pažiūrėkite į mano vyrą – jis tikrai nėra mažas. Jam reikia mažiausiai penkis kartus valgyti. Jis sportuojantis žmogus. Matote ir mane – gerokai priaugau svorio. Tiesą pasakius, net 10 kg. Tačiau visiškai dėl to nepergyvenu – maitinu vyrą ir valgau pati“,- teigė Natalija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į šventinį restorano atidarymą taip pat atvyko Mantas Wizzard, Gediminas Juodeika, dizainerė Elvyra Monginienė, atlikėja Elena Puidokaitė, Erika Vitulskienė, Goda Alijeva.

„Labai senai esu valgęs lobsterį JAV, tačiau ten jis buvo visiškai kitaip paruoštas, o šiandien buvo visiškai nauja patirtis. Krabas buvo puikus – visiškai nauja patirtis ir visiškai negaila, kad teko važiuoti 100 km iš Vilniaus. Visiškai nenoriu pataikauti, bet tai buvo skaniausia, ką teko ragauti iš jūros gėrybių. Man patinka pats tas žaidimas, kad valgymas tampa ritualu. Tai nėra tai, kad atsipjauni gabalą batono ar kotleto ir suvalgai. Tai yra žaidimas. Be to, labai nustebau, kad omarai į Kauną atvežami dar gyvi, o ne šaldyti, kaip galima pagalvoti. Tai tikra egzotika, tikras ekskliuzyvas. Šiuo atveju svarbu ne tik, tai ką valgei, bet ir kaip valgei“, - teigė Mantas Wizzard.

REKLAMA

Užšifruotas pavadinimas

Restorano pavadinimas „Foxes“ (liet.k. „lapės“) dažnam gali pasirodyti neturintis nieko bendro su jūros gėrybėmis ar omarais. Tačiau pasak restorano savininkų Aurimo Suikos ir Artūro Jurčenko atsakymas slypi legendoje – pasakoja, kad senovėje žvejys sugavo omarą (lobsterį), tačiau laive jį suėdė lapė, kuri laive atsidūrė mistiniu būdu.

Pasak omarų žinovų, šis jūros gyventojas ypatingas ne tik savo paruošimu, išskirtiniu skoniu, bet ir valgymo technika.

„Lobsteriai yra ragaujami su specialių žnyplių pagalba. Po nelengvai perlaužiamu kiautu slepiasi tikrasis gurmanų džiaugsmas, vertas visų pastangų“, – šypsosi naujojo restorano šeimininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų