REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rimta Arno Butkevičiaus rankos trauma – praeityje. Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas į aikštę sugrįžo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače su Utenos „Juventus“, o sekmadienį gali išbėgti ant parketo rungtynėse su gimtosios Klaipėdos „Neptūnu“.

Rimta Arno Butkevičiaus rankos trauma – praeityje. Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas į aikštę sugrįžo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mače su Utenos „Juventus“, o sekmadienį gali išbėgti ant parketo rungtynėse su gimtosios Klaipėdos „Neptūnu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reabilitacija tęsiasi

A. Butkevičiui sausio pabaigoje vykusiose Europos taurės turnyro rungtynėse su Turino „Fiat“ lūžo delnakaulis. Puolėjas bandė blokuoti metimą ir stipriai daužė ranką į lentą.

REKLAMA

25-erių klaipėdietis dėl traumos buvo priverstas praleisti pusantro mėnesio.

Arnas ant parketo grįžo šeštadienį – 104:92 laimėtose rungtynėse Utenoje su vietos „Juventus“.

Krepšininkas per 18 minučių pelnė tris taškus.

„Gijimo procesas jau praėjo, bet reabilitacija dar tęsiasi – rankai reikia sugrąžinti jėgą. Žinoma, visas jausmas dingęs, nes ranka pusantro mėnesio buvo gipse, niekas nebuvo daroma. Tačiau viskas po truputį grįžta“, – tv3.lt pasakojo A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš „Neptūną“ nežaidė šešerius metus

Puolėjo teigimu, šiuo metu jam jokių apribojimų nėra. A. Butkevičius treniruojasi visa jėga, nevengia kontraktinio krepšinio.

Arno teigimu, ar jis sekmadienį žais su „Neptūnu“, priklausys nuo vyriausiojo „Lietuvos ryto“ trenerio Rimo Kurtinaičio ir jo pasitikėjimo.

Klaipėdietis A. Butkevičius paskutinį kartą prieš „Neptūną“ rungtyniavo prieš šešerius metus. Tuomet puolėjas atstovavo Vilniaus „Sakalams“.

„Dabar su komanda dirbu įprastai, jaučiu emocinę energiją. Tačiau tai įprasta“, – vertino pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo su Simu Galdiku nesureikšmina

A. Butkevičius „Neptūne“ žaidė nuo 2013-ųjų. Puolėjas finansinių problemų kamavusį klubą, kartu su Mindaugu Girdžiūnu, paliko praėjusių metų gruodį, sensacingai persikėlęs į „Lietuvos rytą“.

Tai sukėlė Klaipėdos komandos kapitono S. Galdiko nepasitenkinimą.

„Ar man skaudu? Jeigu jus išduotų žmona, jums būtų linksma? – tuomet klausė S. Galdikas. – Jei jie bėga iš komandos, vadinasi, Klaipėdos bei „Neptūno“ vardų neverti. Ši komanda jiems tiek ir terūpėjo. Kare jiems net šovinių neneščiau. Žinote – apsisuki apsidairyti, o jau savi į nugarą šaudo.“

REKLAMA

„Nuo to laiko, kai išvykau, su Simu neteko bendrauti, – neslėpė A. Butkevičius. – Sekmadienio susitikimo su juo nesureikšminu. Koncentruojuosi į pagalbą komandai, visos mintys apie tai. Apie kažkokią priešpriešą tikrai negalvoju.“

Kliuvo ir „Lietuvos rytui“. „Neptūnas“ oficialioje savo svetainėje apkaltino Vilniaus klubą intrigomis, nesportišku elgesiu ir bandymu susilpninti Klaipėdos komandą.

„Turbūt toks jų požiūris į visą tą situaciją, – svarstė A. Butkevičius. – Nežinau, nereaguoju į jokius jų pasisakymus ir nesikišu į tuos reikalus.“

REKLAMA

Pasak A. Butkevičiaus, Klaipėdoje – ne tik priešai. Ten liko daugybė krepšininko draugų.

Trenerius vertinti atsisakė

„Neptūnas“ į Vilnių atvyks po skaudaus pralaimėjimo. Uostamiesčio komanda šią savaitę baigė pasirodymą FIBA Čempionų lygoje, svečiuose po pratęsimo 78:88 nusileidusi „Strasbourg“. Klaipėdoje šeimininkai nugalėjo 73:68.

„Sunku kalbėti apie emocinę varžovų būseną. Nežinau, kaip jie sureagavo į pralaimėjimą, nors žaidė tikrai neblogai ir buvo arti patekimo į kitą etapą. „Neptūnas“ nusileido stipriai komandai, taip parodydamas, kad puikiai gali žaisti su visais. Mums tikrai reikės atiduoti visas jėgas, jei norime siekti pergalės“, – mano A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, pagrindiniai vilniečių akcentai – agresyvumus, aukštas žaidimo tempas visas 40 minučių.

„Neptūną“ treniruojantis Kazys Maksvytis – ilgametis A. Butkevičiaus treneris. Arnas su specialistu dirbo savo amžiaus rinktinėse ir poroje Lietuvos klubų.

„Treneriui Kaziui – didžiulė pagarba. Šį strategą labai gerbiu, nes jis tiek daug man padėjęs, daug kartu išgyvenęs. Visada seku trenerio karjerą ir noriu, kad jam visą laiką sektųsi. Bus smagu susitikti“, – pasakojo A. Butkevičius.

Kas geresnis – K. Maksvytis ar R. Kurtinaitis?

„Neatsakysiu į šį klausimą“, – šypsojosi Arnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų