REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išskirtinė spaudos konferencija Anglijoje. Jose Mourinho FA taurės futbolo turnyro rungtynių išvakarėse žurnalistams dėstė pastarųjų sezonų „Manchester United“ istoriją.

Išskirtinė spaudos konferencija Anglijoje. Jose Mourinho FA taurės futbolo turnyro rungtynių išvakarėse žurnalistams dėstė pastarųjų sezonų „Manchester United“ istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sveiki. Sveiki. Aš – gyvas. Aš – čia“, – atėjęs į spaudos konferencijų salę sveikinosi J. Mourinho.

REKLAMA

55-erių portugalas sulaukė daug kritikos ir spaudimo po paskutinių „Manchester United“ rungtynių. J. Mourinho auklėtiniai 1:2 namie pralaimėjo „Sevilla“ ir baigė pasirodymą UEFA Čempionų lygoje.

„Esu patenkintas tuo, ką pamačiau po rungtynių. Esu laimingas, kad mano žaidėjai buvo nusiminę. Tačiau daug laiko liūdėti neturime. Visada treniruojamės puikiai. Treniruotės, profesionalumas ir entuziazmas mus lydi nuo to laiko, kai čia atvykau“, – kalbėjo J. Mourinho.

REKLAMA
REKLAMA

Po pralaimėjimo „Sevilla“ J. Mourinho pasakė, kad „Manchester United“ neįvyko nieko naujo. Portugalas penktadienį šiai minčiai skyrė bene 12 minučių. Tam treneris buvo specialiai pasiruošęs ir nuolat kartojo savo sugalvoją terminą „futbolo palikimas“.

„Manchester United“ paskutinį kartą Čempionų lygą laimėjo prieš daug metų, o finale žaidė 2011. Nuo to laiko… 2012 – iškrito grupių etape. Grupė buvo beveik tokia, kokią turėjome šiame sezone – „Benfica“, „Basel“ ir „Galati“ iš Rumunijos. 2013 – „Manchester United“ iškrito aštuntfinalyje, pralaimėję „Old Trafford“ stadione. Aš buvau ant kito suolo. 2014 – „United“ iškrito ketvirtfinalyje. 2015 – metai be europinio futbolo. 2016 – sugrįžimas, iškritimas iš Čempionų lygos grupės ir pralaimėjimas antrajame Europos lygos atkrintamųjų varžybų etape. 2017 – žaidė Europos lygoje. Laimėjo. Su manimi. Sugrįžo į Čempionų lygą. 2018 – laimėjo grupę su 15 taškų ir galimybe turėti 18. Iškrito aštuntfinalyje. Taigi per septynerius metus su keturiais skirtingais treneriais „Manchester United“ kartą nepateko į Europos turnyrus, du sykius iškrito po grupių etapo, o geriausias pasiekimas – ketvirfinalis. Tai – futbolo palikimas. Ir „Premier“ lygoje paskutinė pergalė pasiekta 2012–2013 metais. Po to „United“ keturis sezonus finišavo ketvirtas, penktas, šeštas bei septintas. Taigi geriausia vieta buvo ketvirta. Tai – futbolo palikimas“, – „United“ istoriją perpasakojo J. Mourinho.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portugalas skaičiavo ir kitų klubų pasiekimus.

„Žinote, kiek futbolininkų, man atvykus į Madrido „Real“, žaidė UEFA Čempionų lygos ketvirfinalyje? Xabi Alonso su „Liverpool“, Ikeras Casillasas su „Real“ ir Cristiano Ronaldo su „United“. Dabar „Real“, kaip ir „Barcelona“, Miuncheno „Bayern“ bei Turino „Juventus“, nuolat žaidžia ketvirfinalyje, – kalbėjo J. Mourinho. – Per paskutinius septynerius metus prasčiausia „Manchester City“ vieta „Premier“ lygoje buvo ketvirta. „City“ dukart tapo čempione ir dusyk buvo antra. Nicolas Otamendi, Kevinas De Bruyne, Fernandinho, Davidas Silva, Raheemas Sterlingas, Sergio Aguero – praeities investicija, o ne paskutinių dvejų metų.“

REKLAMA

Pabaigoje J. Mourinho kalbėjo ir apie save.

„Kiekvienoje sienoje yra durys. Tačiau aš bėgti ar verkti nesiruošiu, nes nebijau atsakomybės. Kai man buvo 20, buvau kažkieno sūnus. Dabar man 55-eri ir esu tas, kas esu. Viskas dėl mano darbo, talento ir mentaliteto. Esu laimingas, būdamas tuo, kuo esu“, – baigė „United“ strategas.

J. Mourinho spaudos konferenciją galite rasti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų