REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ne“, – dviem žodžiais į klausimą, ar šią UEFA Čempionų lygos savaitę galime laukti stebuklų, juokdamasis atsakė TV6 ir „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Rytis Vyšniauskas. Vis dėlto futbolo intrigų artimiausiais vakarais nestigs.

„Ne“, – dviem žodžiais į klausimą, ar šią UEFA Čempionų lygos savaitę galime laukti stebuklų, juokdamasis atsakė TV6 ir „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Rytis Vyšniauskas. Vis dėlto futbolo intrigų artimiausiais vakarais nestigs.

REKLAMA

Didžiausia intriga – „Man City“ rankose

Praėjusią savaitę pirmąsias rungtynes Madrido „Real“ svečiuose prieš Turino „Juventus“ laimėjo 3:0, o „Liverpool“ namie – tokiu pat rezultatu prieš „Manchester City“.

„Barcelona“ savo aikštėje 4:1 sutriuškino „Roma“, o Miuncheno „Bayern“ išvykoje 2:1 įveikė „Sevilla“.

„Matematiškai iš pralaimėjusių komandų didžiausius šansus turi „Sevilla“, realistiškai – „Man City“. Vargu, ar aukštesnio kalibro „Bayern“ namuose paliks šansų Ispanijos komandai. Savo ruožtu Anglijos čempionato lyderiai dar tikrai nesudeda ginklų. Jeigu jie pasiektų greitą įvartį, „Liverpool“ lauktų tikrai nelengvas vakaras. Toje poroje liko didžiausia intriga, bet kozirius savo rankose laiko Jurgenas Kloppas“, – neabejoja R. Vyšniauskas.

Jis pralaimėjusioms komandoms pataria rungtynes pradėti drąsiai, pasitikint savimi ir negalvoti apie košmarišką pirmųjų rungtynių rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA

R. Vyšniauskas priminė neseną istoriją. Kai „Real“ praėjusiame sezone pirmosiose rungtynėse 3:0 sutriuškino Madrido „Atletico“, intrigos niekas nebesitikėjo. Tačiau emocijas grąžinto du „Atletico“ įvarčiai per pirmąjį pusvalandį.

REKLAMA

„Galbūt įkvėpimo reikia paieškoti istorinėje „Barcelona“ pergalėje prieš PSG, – siūlė R. Vyšniauskas. – Iš komandų, kurios nebeturi kur trauktis, galima tikėtis drąsaus žaidimo nuo pirmųjų minučių. Didžiausia problema – nebegalima praleisti. Jei, tarkime, tai „Man City“ padarys, jau reikės mušti penkis.“

Ramūs Ispanijos grandai

„Liverpool“ toliau versis be traumuoto Emre Cano. Dėl kortelių komandai nepadės ir kapitonas Jordanas Hendersonas. R. Vyšniauskas tai įvardija kaip rimtus praradimus aikštės viduryje.

Problemų turėjo ir Mohamedas Salah, bet pašnekovas neabejoja – egiptietis pasirodys aikštėje.

Rimtų nuostolių gynybos grandyje turi „Real“. Sergio Ramosas diskvalifikuotas, Nacho – traumuotas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto R. Vyšniauskas didelių Madrido komandos bėdų atsakomosiose rungtynėse nemato: „Nelabai patikėčiau, kad „Juventus“ gali triuškinti čempionus „Santiago Bernabeu“ stadione.“

Komentatorius tiki ir kitos Ispanijos grandės „Barcelona“ sėkme. Esą šiame sezone Katalonijos komanda tokia solidi, kad R. Vyšniauskui sunku manyti, jog kas nors į jos vartus muš tris įvarčius.

„Jei kažkas ir gali tai padaryti, tai ne „Roma“, – įsitikinęs R. Vyšniauskas. – Manau, šią savaitę rungtyniaus pagrindiniai „Real“ ir „Barcelona“ žaidėjai. Niekas nesiruošia rizikuoti ar rodyti nepagarbos varžovui. Treneriai supranta, kad profesionaliai atlikti darbą reikia iki galo. Jei pavyks išvengti komplikacijų, galbūt antrojo kėlinio viduryje bus keičiami lyderiai, bet nuo pirmųjų minučių tikiuosi matyti stipriausias sudėtis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę iš visų aštuonių komandų labiausiai spindėjo Cristiano Ronaldo, įmušęs dublį ir pelnęs fantastišką įvartį per save. R. Vyšniauskas mano, kad iš vienos ryškiausių pasaulio žvaigždžių Čempionų lygoje šou galima laukti bet kurį vakarą.

Pašnekovas išskyrė ir M. Salah.

„Man City“ tikisi įvarčių fejerverko iš pasveikusio Kuno Aguero. Tačiau kiti klubai tokių asmenybių kaip C. Ronaldo ir Lionelis Messi neturi“, – pabrėžė R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų