REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Gimdymas prasidėjo vandenyje, o baigėsi ant žemės (irthwithoutfearblog.com nuotr.)

Pirmojo vaikelio January Harsh susilaukė būdama 18-kos. Jos istorija tinklalaraštyje birthwithoutfearblog.com paįvairinama detaliomis nuotraukomis, kuriose atsiskleidžia visas gimdymo grožis.

25

Pirmojo vaikelio January Harsh susilaukė būdama 18-kos. Jos istorija tinklalaraštyje birthwithoutfearblog.com paįvairinama detaliomis nuotraukomis, kuriose atsiskleidžia visas gimdymo grožis.

REKLAMA

„Tai mano gimdymo namuose nuotraukų albumas. Sąrėmius ištvėriau vandenyje, tačiau vaikelį pagimdžiau ant žemės. Man tada buvo 18 metų ir galiu pripažinti, kad tai – didžiausias mano pasiekimas gyvenime“, - pasakojimą pradėjo ji.

Jau 11 valandų būsima mama kenčia, kaip ji pati teigė, „neskausmingus“ sąrėmius. Dabar yra 9 val. ryto. Dėka nugaros skausmų ir nepatogumo jausmo, January miegojo vos 5 valandas.

„Gimda prasiplėtusi tik 3 cm, vis dar bandau ištverti retai pasikartojančius sąrėmius. Paprašiau, kad man būtų duota gimdymą pagreitinančių vaistų. Nusprendžiau apsirengti ir ėmiau tvarkyti virtuvę, plauti indus bei šokdama iškęsti tuos retai pasirodančius sąrėmius. Mano mama ir pribuvėjos juokėsi iš manęs, kadangi šokti aš tikrai nemokėjau“, - tęsė mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Ji negalėjo nustoti juoktis ir šypsotis. Dėl to January kaltino mamą ir jausmą, jog pagaliau jai prasidėjo gimdymas. Po 43 savaičių trukmės nėštumo rankose ji pagaliau laikys savo mažylį.

REKLAMA

„Gimdymas šiek tiek įsibėgėjo – 4 cm. Per sąrėmius nusprendžiau aimanuoti ir persirengti rožiniais drabužiais. Nors mane labai pykino, laimei, vemti neteko“, - pasakojo mergina.

„Pagaliau galėjome pripūsti baseiną. Anksčiau to daryti negalėjome, nes per daug atsipalaidavus, mano gimda galėjo užsiverti. Tik atsidūrusi baseine supratau, kad jis nesumažina jokio skausmo, tačiau šiltas vanduo suteikia šiek tiek patogumo.“

January paprašė dar šiek tiek gimdymą pagreitinančių vaistų, kadangi jog sąrėmiai dar labiau sulėtėjo, o vaikščioti mergina nenorėjo. Ji tik troško gulėti ir šalia savęs turėti partnerį Shane‘ą.

REKLAMA
REKLAMA

Laikas, rodos, sustojo

„Fone grojo Tibeto vienuolių muzika, galėjau užmegzti ryšį su visata, Dievu ir savo angelais. Mano mama ir Shane‘as labai padėjo. Esu be galo atsipalaidavusi, o gimda prasiplėtusi jau 6 cm. Praėjo dar šiek tiek laiko – jau 7 cm. Atsirado skausmas ir supratimas, jog tuojau prasidės tikrasis gimdymas. Imu bendrauti su savo pribuvėjos asistentė, o Shane‘as linksminasi mano baseine“, - tęsė mergina.

Po viena iš nuotraukų January rašė, jog jos gimdai prasiplėtus 7 cm, tokioje padėtyje ji užsiliko visą amžinybę, nors iš tikrųjų buvo praėjusios tik kokios 2 valandos.

„8 cm. Kambaryje susirinkusiems žmonėms pranešu, jog norėčiau pasiduoti, tačiau to tikrai nedarysiu. Pasiekiau tašką, kurio metu visos gimdyvės nori kuo greičiau pagimdyti arba palikti viską taip, kaip yra. Savo pribuvėjos paklausiau ar ji neturi kokių nors vaistų, galinčių pakeisti mano nusistatymą. Ji tik nusijuokė, tačiau aš ant jos nesupykau“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

January stengiasi susikaupti, tačiau jos sąrėmiai tapo tokie intensyvūs ir dažni, jog jai ima trūkti oro. Moters organizmas ima stumti kūdikį, tačiau pati January tam dar nėra pasiruošusi.

Jos pribuvėja merginai pataria ranka uždengti savo burną ir greitai kvėpuoti. Taip ji galės sutelkti dėmesį į vieną dalyką ir neleis kūnui stumti vaikelio.

„9 cm. Shane‘as man sako, jog labai didžiuojasi manimi ir tuo, ką turėjau ištverti“, - tęsė mergina. „10 cm. O, Viešpatie, Jėzau, Marija, Juozapai ir Scottai! Sąrėmiai tapo nebe tokie stiprūs, esu pasiruošusi stumti. Nuotraukose atrodau lyg apsvaigusi, tačiau iš tiesų esu labai pavargusi.“

REKLAMA

Senelio akys

January pradeda stumti. Tą ji darė pastarąsias 3 valandas, todėl atėjus tinkamam metui, dingo visa motyvacija. Jokio progreso.

„Bandžiau nusnausti, kadangi esu labai pavargusi. Nuo pat pirmųjų sąrėmių praėjo 21 valanda. Po pokalbio apie cezario pjūvius ir ligonines, pribuvėja pasiteiravo manęs ar ji galėtų priversti nubėgti vandenis. Anksčiau to padaryti ji negalėjo, kadangi nenorėjo, jog atsirastų įtrūkimų, kuriuos vėliau tektų susiūti chirurginiu būdu. Shane‘as visą tą laiką masažavo man nugarą“, - prisiminimais apie svarbiausią dieną gyvenimą dalinosi January.

Nubėgus vandenims mergina staiga pasijuto taip, lyg turėtų išsituštinti. Ji jautė vis žemyn slenkančią jo galvytę. Pamažu nuėjusi iki tualeto ir atsisėdusi ant jo January bandė ištverti sąrėmius. Kompaniją jai palaikė pribuvėjos asistentė.

REKLAMA

„Siūbuodama ant unitazo pažvelgiau jai į akis ir pasakiau, kad jos labai primena mano senelio. Panašios lyg du vandens lašai. Mano senelis mirė vos tik sužinojęs apie mano nėštumą, todėl jaučiau, jog tuo metu jis buvo šalia manęs“, - tęsė ji.

Vienas, du, trys

Supratusi, kad jos sūnelis jau pasiruošęs pasirodyti tėvams, January staigiai atsistojo ir kuo greičiau bandė nueiti iki miegamojo, kuriame jos kantriai laukė mama, Shane‘as ir pribuvėja.

Shane‘ui buvo įsakyta atsisėsti į kėdę, o January įsitaisė tarp jo kojų.

„Iš tiesų pradėjau stumti. To jausmo apibūdinti neįmanoma. Nors skamba kiek šlykščiai, tai prilygo beveik orgazmui. Nesakau, kad jį patyriau, tačiau tik tada pajunti kažką labai gero. Tos pačios emocijos mane užklupo ir stumiant vaikelį“, - pasakojo January. „Atsirado baimė ir noras sustoti, kadangi viskas po truputį virsta realybe. Pribuvėja neleidžia sustoti ir liepia paliesti savo sūnelio galvą. Užčiuopiu nemažai plaukų. Staiga mano kūną užvaldė kažkokia dvasia ir aš ėmiau šaukti. Pirmą kartą viso gimdymo metu sušukau, jog galiu tai padaryti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmas stumtelėjimas – išlindo sūnelio galvytė, antras stumtelėjimas – pasirodė jo pečiai. Prieš stumiant trečią kartą, merginos pribuvėja liepia jai atsistoti ant keturių. Paklausiusi pribuvėjos patarimo, January nė nepastebėjo, kaip mažylis jau buvo išorėje.

„Atrodė, jog iš manęs išplaukė didžiulė žuvis. Kartu su tuo dingo visas skausmas, sąrėmiai ir nėštumo metu buvęs sunkumo jausmas. Kūną užpildė džiaugsmas ir ekstazė“, - teigė ji.

Pažvelgusi į grindis, ant jų January išvydo savo mažylį.

„Jis mielas. Tikrai, jis labai mielas“, - sušuko ji.

Sūnelio kūno nedengė joks apsauginis vaškinis dangalas, jis buvo visiškai švarus. Po 25 sunkių valandų, jis pagaliau buvo čia.

REKLAMA

„Jis – tobulas. Šildome jo mažas rankytes, kad į jas patektų daugiau kraujo ir deguonies. Virkštelė vis dar nenukirpta. Ją pašalinsime tik tada, kai visos naudingos medžiagos pateks į mano sūnų“, - pasakojo January.

Vienoje iš nuotraukų merginos partneris sūneliui į veidą pučia orą. Nors mažyliui nieko nenutiko, tiek mamai, tiek jam šviežias oras tik į naudą.

Pagaliau Shane‘as nukerpa virkštelę, poros sūnelis pasveriamas žuviai sverti skirtomis svarstyklėmis, jam uždedamos sauskelnės ir užvelkami drabužėliai

Shane‘as Robertas Tai Cooneys antrasis svėrė 3,6 kg. Jo ūgis – 54 cm.

„Nuostabiausia yra tai, jog sūnus gimė liepos 30 dieną. Mano gimtadienis yra birželio 30, Shane‘o – spalio 30, o mano senelio, to, kurio akis pamačiau savo pribuvėjos asistentės akyse – balandžio 30 dienomis. Aš tikrai tikiu stebuklais“, - teigė January.

REKLAMA

„Žinau, jog skamba kiek lėkštai, tačiau jis yra be galo gražus. Turėjome problemų su žindymu, jis niekaip nenorėjo mano spenelio. Kaip mama, jaučiausi neadekvati ir kaltinau save, jog buvau fiziškai ir protiškai išsekusi. Nieko negalėjau padaryti. Mano pribuvėja, kuri tikrai yra nuostabi, kitą dieną atėjo ir pritrumpino po liežuviu esantį pasaitėlį. Sūnelis iškart ėmė žysti. Visa tai buvo taip malonu.“

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų