REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gydytojai pastebėjo, kad Jenniferė Ashwood turi dvi gimdas ir abiejose jų nešioja po kūdikį. Tokių atvejų visame pasaulyje ligi šiol užfiksuota mažiau nei 100.

Gydytojai pastebėjo, kad Jenniferė Ashwood turi dvi gimdas ir abiejose jų nešioja po kūdikį. Tokių atvejų visame pasaulyje ligi šiol užfiksuota mažiau nei 100.

REKLAMA

Daugelis dviragę gimdą turinčių moterų nešioja vieną vaisių tik vienoje pusėje, o J. Ashwood išnešiojo du – po vieną kiekvienoje pusėje – ir pagimdė sūnelį Piraną ir dukrelę Popę, rašoma portale dailymail.co.uk.

Sužinoję, kad laukiasi dvynių, nustemba visi tėvai be išimties. Tačiau Jenniferei Ashwood teko dviguba šoko dozė – gydytojai pastebėjo, kad moteris turi dvi gimdas ir kad kiekvienoje jų nešioja po vaisių.

Tokio atvejo tikimybė – viena iš 500 milijonų, jų visame pasaulyje tėra užfiksuota mažiau nei šimtas, o Didžiojoje Britanijoje – vos keli.

Dauguma besilaukiančių ir J. Ashwood sutrikimą, vadinamą dvirage gimda, turinčių moterų vaikelį nešioja vienoje pusėje. 31-erių metų J. Ashwood jau buvo susilaukusi dukros Milės, kuriai dabar aštuoneri metai, nieko apie jokį sutrikimą nežinodama.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau esu susilaukusi kūdikio ir viskas praėjo sklandžiai – pasakojo ji. – Tačiau šįkart mano kūnas mane nustebino. Tirdamiesi 20-ąją nėštumo savaitę sužinojome šią naujieną ir nuo tada žmonės nesiliauja kartoti, kokia reta mūsų situacija.“

REKLAMA

Slaugė J. Ashwood ir jos vyras gaisrininkas Andrew gruodžio mėnesį sužinojo, kad laukiasi dvynių.Tuomet medikai aptiko anomaliją – vasario mėnesį paaiškėjo, kad moteris turi dvi gimdas ir po vieną kūdikį kiekvienoje jų.

Šis sutrikimas, išsivystęs dar tuomet, kai pati moteris buvo motinos įsčiose, nesukelia papildomų su kontracepcija susijusių problemų, tačiau truputį padidina persileidimo ir priešlaikinio gimdymo pavojų.

J.Ashwood iš Kamborno Kornavalyje sąrėmiai prasidėjo 34-ąją nėštumo savaitę ir moteriai po Cezario pjūvio gimė 2,5 kg sveriantis sūnus Piranas ir 2,3 kg sverianti dukra Popė. Dvynukai namo buvo išleisti po dviejų savaičių, kai pasveiko nuo geltos.

REKLAMA
REKLAMA

Trijų vaikų mama sako: „Jau vien turėti dvi gimdas yra reta, bet kiekvienoje jų turėti po kiaušialąstę, kad abi jos būtų apvaisintos ir kad abi būtų reikiamose vietose... tai beveik stebuklas. Manai, kad pažįsti savo kūną, o paaiškėja, kad ne.

Lyginant su pirmuoju nėštumu, jaučiausi labai prastai. Kadangi taip retai pasitaiko nešiojančių po kūdikį kiekvienoje gimdoje, medikai nelabai žinojo, ko tikėtis, kol operacijos metu paaiškėjo tikroji situacija. Dabar namuose visi esame labai, labai užsiėmę. – pridėjo ji. – Miegoti tenka nedaug, bet nemanau, kad daug miegotume ir turėdami vieną kūdikį. Du kūdikiai – tai dvigubai daugiau meilės.

Milė po truputį pripranta prie naujos situacijos. Kai jai pasakėme, kad laukiamės dvynių, ji sakė, kad nori tik vieno, bet dabar jau pakeitė nuomonę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų