REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Remigijus Šimašius ir Natalija Bunkė (tv3.lt fotomontažas)

Vos pirmadienį savo sūnų Kristupą į 1-ąją klasę išleidusi dainininkė Natalija Bunkė šio ketvirtadienio popietę nebeišlaikė. Savo „Facebook“ asmeninėje paskyroje pasidalijo viešu laišku, skirtu Vilniaus miesto merui Remigijui Šimašiui.

52

Vos pirmadienį savo sūnų Kristupą į 1-ąją klasę išleidusi dainininkė Natalija Bunkė šio ketvirtadienio popietę nebeišlaikė. Savo „Facebook“ asmeninėje paskyroje pasidalijo viešu laišku, skirtu Vilniaus miesto merui Remigijui Šimašiui.

REKLAMA

Jame moteris pažėrė kritikos dėl prailgintos grupės, skirtos pradinukams.

„Laiškas Vilniaus miesto merui Remigijui Šimašiui!

Pasakykite man, mielas miesto mere! Paaiškinkite, prašau, kaip paprastai pirmoko mamai, kodėl jūs taip nemylite savo miesto gyventojų? Drąsiai sakau – esate melagis! Per žinias kalbate, kad prailginta grupė mokyklą lankantiems vaikams yra garantuota, tačiau nutylite, kad tokios grupės – bent kol kas – nėra!

8.30 ryto atvežame vaikus į mokyklą, o 11-ą valandą jau turime pasiimti. Pasakykite, prašau, ar galite leisti mums, tėvams, normaliai dirbti? Kas apmokės mūsų pravaikštas darbe? Kodėl kitų miestų vadovai sugeba išspresti šią problemą, o jūs – ne?

REKLAMA
REKLAMA

Nuo rugsėjo 15-osios žadama, kad bus prailginta grupė, tačiau jūs siūlote mokytojams apmokėti tik tris su puse valandos! Matematika čia paprasta – tai reiškia, kad likusias valandas pedagogas dirbs nemokamai?! Nustokite žeminti valstybės tarnautojus! Visiškai nepageidaujame, kad ateitų kokia nekvalifikuota „baba Jadzė“, ir būtų su mūsų vaikais popietinėje grupėje! Leiskite mūsų mokytojai dirbti darbą, kurį jis išmano geriausiai! 

REKLAMA

Žinote, Lietuvoje auginti vaikus tapo taip brangu, kad mokėdami kosminius mokesčius, kartu esame priversti septynmečiui vaikui samdyti auklę! Leiskite, prašau, atlikti man, kaip mamai, savo pareigas – aš noriu dirbti ir auginti vaiką pati!“, – rašė N. Bunkė.

Netrukus po to į laišką sureagavo ir pats meras, kuris savo atsaku taip pat pasidalijo socialiniuose tinkluose.

„Mieloji Natalija Bunke ir kiti vilniečiai,

Sveikinu šiemet įstojus į pradinukų tėvų klubą. Deja, čia turbūt ir problema – nematėte, kokia sistema būdavo iki šių metų, todėl leisiu jums priminti ir paaiškinsiu, ką Vilnius daro vienintelis Lietuvoje, kad pradinukų tėveliai galėtų dirbti. Piktintis neįsigilinus nesudėtinga, tačiau pakeisti ilgą laiką galiojusią švietimo sistemą, kuri nėra patogi visiems – nėra taip paprasta.

REKLAMA
REKLAMA

Visoje Lietuvoje ir anksčiau Vilniuje pradinukų tėvai turėjo tą pačią problemą – vaikai baigia mokslus dienos viduryje, ir iki darbo pabaigos tik už papildomus finansus ieškodavo sprendimų, kaip užimti vaikus. Samdydavo mokytojus mokyklose, aukles namuose arba palikdavo pradinukus vienus pačius namie. Niekas, pabrėžiu, niekas šios problemos Lietuvoje anksčiau nesprendė – akis buvo užmerkusi ir ŠMM, ir visos iki vienos savivaldybės.

Sutikite, tie, kieno pajamos didesnės – čia problemos nematė. Tačiau aš, kaip miesto meras, turiu galvoti apie visus piliečius – ne tik tuos, kas sau gali leisti atžalų priežiūrą pirkti iš mokytojų ar auklių. Man svarbu ir tie, kurie skaičiuoja kiekvieną eurą, kurie neturi galimybės vežioti vaikus į būrelius darbo metu, kurie nemoka platinti viešų laiškų portalams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Perėmiau miestą ant bankroto ribos, savo ir komandos pastangų dėka pastačiau ant kojų, užauginau finansinius raumenis ir todėl Vilnius nuo šiemet kasmet šiam sprendimui gali skirti po 6 mln. eurų. Galiu užtikrinti – šiam sprendimui pinigų užteks.

Mes apklausėme kelis šimtus pradinukų tėvų, rezultatai buvo vienareikšmiai – net 96 proc. tėvų nori, kad vaikai saugiai būtų užimti mokykloje iki 17-18 val. Todėl Vilnius pirmasis ir kol kas vienintelis Lietuvoje priėmė sprendimą iš miesto biudžeto finansuoti mokytojų darbą po pamokų, tokiu būdu sukuriant visos dienos mokyklą. Mes tą ir padarėme – nuo šiol VISI Vilniaus pradinukai bus užimti, ir jų tėvams tai nekainuos. Suprantu, kad finansinis klausimas gal nėra pats aktualiausias jums, tačiau yra daugybė tėvų, kuriems šis sprendimas išsprendžia didžiulę problemą.

REKLAMA

Laiko pasirengimui tiek savivaldybė, tiek mokyklos turėjo labai mažai, todėl iki rugsėjo 17 d. yra pereinamasis periodas – mokyklos renka informaciją iš pradinukų ir jų tėvų, kokioms veikloms koks poreikis yra, samdomi papildomi mokytojai. Ne visos mokyklos pritaria naujai sistemai, ne visi direktoriai nori keisti tai. Vieni mokyklų vadovai susitvarkė gerai su uždaviniais, kiti nelabai. Vieni komunikavo tiesą, kiti pamelavo. Tai mes dar išsiaiškinsime. Tačiau po mūsų iš anksto suplanuoto 2 savaičių pereinamojo laikotarpio visi galės džiaugtis rezultatu. Dalis jau džiaugiasi šiandien.

Aš privalau galvoti apie visus vilniečius. Šis sprendimas būtent jiems skirtas. Aš padariau ir padarysiu viską, kad ši sistema veiktų. Ir ji veiks. Pažadus aš tęsiu – ši naujovė nėra išimtis. Gerų mokslų jūsų ir visų vilniečių atžaloms!

Jūsų meras


Remigijus Šimašius“ , – viešą laišką baigė meras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų