REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Eglė Jurgaitytė  (nuotr. asm. archyvo)

Antradienio vakarą žinomi šalies žmonės rinkosi į naują intriguojančią patirtį – gurmanišką sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje „Wine in the Dark“.

19

Antradienio vakarą žinomi šalies žmonės rinkosi į naują intriguojančią patirtį – gurmanišką sūrių ir vyno degustaciją aklinoje tamsoje „Wine in the Dark“.

REKLAMA

Renginyje dalyvavo gurmaniškai nusiteikę svečiai: Vaida Skaisgirė, Simona Albavičiūtė-Bandita, Dmitrijus Jaruševičius, Liucina Rimgailė, Eglė Jurgaitytė, Ieva Swan.

Išbandyti savo skonio receptorius ragaujant keturių rūšių sūrius bei prie jų priderintus vynus sūrio namuose „Masters of Cheese“ svečius pakvietė tarptautinio formato „Dine in the Dark“ vakarienių visiškoje tamsoje organizatoriai „Laisvalaikio Dovanos“.

Prieš renginį pakalbinti svečiai nekantravo greičiau išbandyti naująją pramogą: „Esu porą kartų dalyvavusi aklose vakarienėse ir man labai patiko! Kadangi sūriai ir vynai turi ypatingai daug kvapų ir tų kvapų atspalvių, tikiuosi tamsoje pajausti jų daugiau negu matant šiuos produktus”, – lūkesčiais dalinosi kepyklėlės savininkė Liucina Rimgailė.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, kad tamsoje, nieko nematant, atsiskleidžia visai kiti pojūčiai, tad tikiuosi skanesnio sūrio ir skanesnio vyno”, – prieš degustaciją kalbėjo mados tinklaraštininkė Ieva Swan.

REKLAMA

Kaip ir „Dine in the Dark“ vakarienės, taip ir šios degustacijos vyksta aklinai tamsioje patalpoje. O tai – techniškai sunkiausia pasiruošimo dalis: reikia taip užtamsinti patalpą, kad neprasiskverbtų net menkiausia šviesa.

Prieš renginį visų vakaro dalyvių buvo prašoma paslėpti net ir mažiausią šviesą galinčius skleisti daiktus. Prie degustacinio stalo svečius palydėjo degustacijų vedėja su naktinio matymo akiniais, jie buvo kviečiami rasti priešais save išdėliotus sūrius, taures, stiklines.

Vis tik didžiausias išbandymas prasidėjo paragavus pirmųjų sūrių bei vynų: kietasis ar puskietis, baltas ar raudonas, sausas ar pusiau saldus – į šiuos klausimus buvo provokuojami atsakyti vakaro svečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Degustacijos meniu laikomas paslaptyje, kad jų dalyviai turėtų galimybę patys patikrinti savo skonio receptorius bei bandyti įspėti sūrių bei vyno rūšis.

„Stengėmės parinki išskirtinius skonius, kurie galėtų nustebinti tiek mažai žinančius apie vyną ir sūrį, tiek gurmanus. Visi keturi vynai yra labai skirtingi, degustaciją pradedame nuo lengviausio ir po truputį didiname skonių intensyvumą. Sūriai parinkti kiekvienam vyno skoniui atskleisti“, – pasakoja degustacijų vedėja, vyno ir sūrių ekspertė Ieva Martinkutė.

Vakarienės visiškoje tamsoje istorija skaičiuoja jau 20 metų, kai Ciuriche, Šveicarijoje, gyvenęs aklas dvasininkas savo draugams pasiūlė vakarieniauti užrištomis akimis ir taip labiau įsigilinti į maisto skonius. Netrukus toks vakarienės formatas paplito ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje, o 2013 m. pramogų organizatoriai „Laisvalaikio Dovanos“ pristatė tarptautinį vakarienės formatą „Dine in the Dark“: tokios vakarienės organizuojamos ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje bei Suomijoje.

Pasak „Laisvalaikio Dovanų“ atstovės Vaidos Sindaravičiūtės-Kuosės, „Dine in the Dark“ populiarumas neblėsta jau metų metus: kasmet vis daugiau žmonių priima šį gurmanišką iššūkį bei mielai leidžiasi į intriguojančią pojūčių kelionę tamsoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų