REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Agnė Bilotaitė (Rūtos Katulienės nuotr.)

Vos prieš kelias savaites viešai paskelbusi, kad jau netrukus antrą kartą taps mama, Seimo narė Agnė Bilotaitė sulaukė daugybės sveikinimų. Visi linkėjo moteriai ramių dienų bei stiprybės, kurios, žinia, tikrai prireiks jau dviejų vaikų mamai. 

5

Vos prieš kelias savaites viešai paskelbusi, kad jau netrukus antrą kartą taps mama, Seimo narė Agnė Bilotaitė sulaukė daugybės sveikinimų. Visi linkėjo moteriai ramių dienų bei stiprybės, kurios, žinia, tikrai prireiks jau dviejų vaikų mamai. 

REKLAMA

Apie nerimą, kuris lydi nėščiąsias, vyro palaikymą bei vardų rinkimus, Seimo narė sutiko duoti interviu naujienų portalui tv3.lt.

Palygino du nėštumus

Sulaukusi sveikinimų dėl antrojo nėštumo, Agnė šyptelėjo – ji neslepia gerų emocijų, o jos balse girdėti susijaudinimo gaidelė: moteris žino, kad dabar turės derinti ir laiką, skirtą pirmagimiui sūneliui Jonui, ir darbą Seime, ir laiką sau, kuris tiesiog būsimas kiekvienai besilaukiančiai.

Nėštumas – pats gražiausias periodas gyvenime. Tai tampa pakankamai pastebima, tos paslapties nelabai įmanoma paslėpti. Juolab, kad tai yra džiaugsmas, o ne kokia paslaptis“, - pasakoja moteris ir priduria nenorinti atskleisti, kuriuo tiksliai metu susilauks vaikelio.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik ji atvira – pirmasis ir antrasis nėštumas skiriasi iš esmės. „Nors pats savaime nėštumas nekeičia mano gyvenimo, tačiau viskas keičiasi tada, kai namuose jau yra vienas vaikelis.

REKLAMA

Kai laukiausi pirmą kartą, ne viską žinojau, viskas buvo pirmą kartą. Antrą kartą viską žinai, supranti, kas darosi su kūnu, nuotaika, suvoki, kas bus ir gali prognozuoti“, - sako Seimo narė.

Pasikliauja intuicija

Agnė prisipažįsta skaitanti nemažai mokslinių straipsnių ir psichologinių knygų apie tai, kaip skiriasi vaikai priklausomai nuo to, kelinti šeimoje jie gimė.

„Teorinės informacijos tikrai turiu, tačiau žiūrėsime, kaip viskas bus praktiškai. Vis tik dažniausiai aš remiuosi vidine intuicija.

Tik pati mama gali geriausiai suprasti, kada yra teisi. Kartais nereikia nieko skaityti – patys geriausiai juntame, kaip ir ką daryti yra teisingiausia“, - sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Ryšys su tėčiu - ypatingas

Ji neslepia – auginant vaikus ypač svarbu pareigomis ir atsakomybėmis dalintis su vyru. „Tikiu, kad visi iššūkiai yra įveikiami, tai tėtis yra šalia.

Žinoma, vienintelis dalykas, ko negali padaryti tėtis, yra žindymas, tačiau dėmesys ir tėčio buvimas su vaiku nuo mažų dienų – normalus.

Nesvarbu, ar pirmosiomis dienomis kūdikis liks su tėčiu, ar su mama – svarbiausia, kad būtų su artimiausiu žmogumi.

Esu tikra, kad ryšys tarp vaiko ir tėčio turi megztis ne tada, kai vaikas pasidaro įdomus ir su juo galima žaisti, bet nuo pirmųjų dienų“, - įsitikinusi A. Bilotaitė.

Iki šiol stebina kai kurie dalykai

Bėgant laikui vaikų auginimas sparčiai keičiasi. Tam pritaria ir pati Agnė, kurią iki stebina kai kurios taisyklės, kurių kadaise laikėsi jos pačios mama, susilaukusi savo vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reikia pastebėti, kad vaikų auklėjimas ir auginimas, bėgant laikui, labai pasikeitė. Viskas kito nuo buities, maitinimo iki režimo. Kai paklausau kai kurių dalykų, atrodo mistika. Vis tik, augino ir užaugino mus.

Pavyzdžiui, mane, kaip mamą, iki šiol stebina, kad kūdikiai buvo maitinami kas tris valandas, nepaisant to, nori vaikas valgyti, yra alkanas, ar ne.

Taip buvo daroma, buvo skaitoma viena pagrindinė knyga ir viskas. Dabar yra viskas kitaip ir tai mane tikrai džiugina“, - sako moteris.

Pirmasis nėštumas buvo intensyvus

Derinti darbą ir nėštumą kol kas Agnei pavyksta puikiai. Panašia patirtimi ji gali pasidžiaugti pasakodama ir apie pirmąjį nėštumą.

REKLAMA

„Darbas Seime yra įtemptas, galimybė į dekretą išeiti yra likus dviem mėnesiams iki gimdymo ir dviem – po. Parlamentarai kitokios galimybės neturi. Pirmojo nėštumo metu aš dirbau iki pat pabaigos, todėl du mėnesius perkėliau po gimdymo.

Žinoma, kad viskas priklauso tik nuo sveikatos. Aš jaučiausi gerai, turėjau daug energijos, todėl ir dirbau.

Tiesa, nėštumo metu papildomai vadovavau darbo grupei, paruošėme Pranešėjo apsaugos įstatymo projekto pataisas, kurios saugo pranešėjus, pranešus apie korupciją ir pan.

Dirbome intensyviai, kolegos, matydami mano darbą, neabejojo mano našumu ir galimybėmis“, - prisiminė Agnė ir pridūrė ne kartą sulaukusi itin malonių komentarų iš kitų Seimo narių apie mažus vaikus, kūdikius, šeimos pagausėjimą.

REKLAMA

Sudarinėja vardų sąrašus

Šiuo metu moteris yra susitelkusi į darbus ir savo šeimą. Sako, kad geriausiai pailsi nuo visko būdama su vyru ir pirmagimiu Jonuku.

„Geriausias poilsis – namai ir buvimas su šeima. Gera gaminti vakarienę, susėsti visiems prie bendro stalo, eiti pasivaikščioti, lankytis spektakliuose. Tai – laimė ir poilsis. Kai turiu galimybę, tapau. Tai – savotiška meditacija. Taip pat leidžiu laiką ir su gera knyga“, - vardija A. Bilotaitė.

Smalsu, ar Agnė jau turi minčių, kokiu vardu pavadins antrąjį vaikelį ir kaip vyksta vardo rinkimai?

„Kai rinkome Jonui vardą, buvo labai lengva. Jis labai pritiko. Mano šeimoje – močiutė Janina, prosenelis Jonas. Pats vardas mums pasirodė labai gražus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Net negalvojome, kad jis galėtų būti netinkamas, diskusijų nebuvo. Dabar viskas kiek kitaip – štai, jau darome sąrašus“, - paslaptingai šypteli Agnė.

Paviešino socialiniame tinkle

Primename, kad A. Bilotaitė apie nėštumą paskelbė socialiniame tinkle. Ten ji rašė: „Pavasaris – nuostabus metų laikas. Į Lietuvą sugrįžta gandrai... Ties mūsų namais šiemet jie stabtelėjo ilgėliau.

Taip, tiems, kurie jau manęs teiravosi, galiu patvirtinti, kad mūsų šeima gyvena laukimu. Ir tai yra didžiausia palaima, begalinis džiaugsmas ir gražiausia, kas mums galėjo nutikti“, – skelbė politikė savo paskyroje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų