REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Beyonce (tv3.lt fotomontažas)

Garsioji atlikėja Beyonce savo pavyzdžiu įkvepia tūkstančius moterų. Viena sėkmingiausių pasaulio atlikėjų kartu su vyru Jay-Z sukūrė tikrą imperiją, kurios, panašu, neišskirs niekas.

10

Garsioji atlikėja Beyonce savo pavyzdžiu įkvepia tūkstančius moterų. Viena sėkmingiausių pasaulio atlikėjų kartu su vyru Jay-Z sukūrė tikrą imperiją, kurios, panašu, neišskirs niekas.

REKLAMA

Visai neseniai buvo pristatyta ir dokumentinė juosta apie garsiąją atlikėją, kuri atvirai papasakojo, ką jai teko iškęsti, kai laukėsi dvynių Rumi ir Siro, bei kaip sunku grįžti į sceną po to.

Daug moterų nuo to kenčia

37-erių Beyonce atvirai prakalbo apie savo potyrius nėštumo metu ir nė kiek nesigėdydama pasakojo apie tai, su kuo ji susidūrė.

Paaiškėjo, kad nėštumo metu Beyonce išsivystė preeklampsija – nėštumo metu ji yra itin pavojinga.

Ši liga pasireiškia nėščioms moterims arterinio kraujospūdžio pakilimu ir baltymo atsiradimu šlapime, dėl to išauga rizika prarasti vaisių. Tiesa, ligos priežastys nėra aiškios, profilaktikos galimybės itin ribotos.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėtingą nėštumą kentėjusi Beyonce sakė, kad to nepavydėtų niekam: „Man ir mano kūnui teko iškęsti daugiau, nei aš maniau, kad yra įmanoma“, – sakė atlikėja.

REKLAMA

Jei preeklampsijos nepavyksta suvaldyti, ji gali pasibaigti eklampsija (traukuliais). Preeklampsija gali vystytis tiek po truputį, tiek staiga, o jos simptomų intensyvumas taip pat gali varijuoti nuo vos juntamų iki labai sunkių.

Paprastai preeklampsijos požymiai atsiranda antrojoje nėštumo pusėje, apie 24-35 nėštumo savaitę, bet yra atvejų, kai jie pasireiškia dar antrojo trimestro pradžioje. Kartais preeklampsija gali pasireikšti gimdymo metu ar per pirmas paras po jo. Kuo anksčiau atsiranda preeklamsijos požymių, tuo ji pavojingesnė, didesnė komplikacijų tikimybė.

REKLAMA
REKLAMA

Skaudžiausiai baigiasi tokie atvejai, kai liga progresuoja ir atsiranda kepenų, inkstų funkcijos nepakankamumas, ir tie pakitimai yra negrįžtami. Jeigu laiku nebus taikytas gydymas, esant labai dideliam kraujospūdžiui, gali moteriai atsirasti ir vadinamieji eklampsijos priepuoliai. Jie pavojingi tuo, kad stipriai pakilus arteriniam kraujospūdžiui gali atsirasti kraujosruvos smegenyse.

Tokią diagnozę teko išgirsti tikrai ne vienai moteriai – tarp jų ir Kim Kardashian.

2016-ųjų pabaigoje sužinojusi, kad laukiasi dvynių, Beyonce smarkiai pakoregavo savo planus – ji turėjo atšaukti po visą pasaulį numatytus ir suplanuotus koncertus.

„Netikėtas buvo ne tik faktas, kad laukiuosi. Labiausiai nustebino tai, kad laukiuosi dvynių“, – atvirai sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek vėliau pasaulinė žvaigždė sakė, kad sunkus buvo ne tik nėštumas, bet ir pats gimdymas, tačiau dvyniai gimė sveiki.

„Pačioje nėštumo pabaigoje vieno iš dvynių širdies plakimas buvo kelis kartus sustojęs, todėl teko daryti neatidėliotiną Cezario pjūvio operaciją“, – prisiminimais dalijosi Beyonce.

Grįžimas į sceną

Tiesa, sudėtingas buvo ne tik nėštumas, gimdymas, bet ir grįžimas į sceną. Visuomet charizmatiška, aktyvi ir energinga – tokia scenoje Beyonce, tačiau jai teko pasukti galvą, kaip reikės valdyti savo kūną po nėštumo.

„Reikėjo surinkti savo kūną iš dalelių, o tai tikrai užtruko. Turėjau pasijusti savimi“, – rėžė ji.

Pasak atlikėjos, sunkiausia buvo suvokti, kad turi būti ant scenos, o vaikai – namuose. „Maniau, kad nebūsiu tokia, kokia buvau anksčiau, nesugebėsiu nieko“, – teigė dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų