REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Iglė Bernotaitytė naujas verslas

Populiariausio muzikinio projekto „X Faktorius“ nugalėtoja Iglė Bernotaitytė save realizuoja ne tik dainose, bet ir naujame versle. Jaunoji atlikėja savo hobį pavertė pinigais. Ji negali atsidžiaugti, kad viskas taip gerai klostosi.

6

Populiariausio muzikinio projekto „X Faktorius“ nugalėtoja Iglė Bernotaitytė save realizuoja ne tik dainose, bet ir naujame versle. Jaunoji atlikėja savo hobį pavertė pinigais. Ji negali atsidžiaugti, kad viskas taip gerai klostosi.

REKLAMA

Šiuo metu Iglės gyvenimas tiesiog verda. Mergina ne tik įrašinėja dainas, dalyvauja fotosesijose, bet ir kuria marškinėlius, kurie yra 100% medvilniniai su unikaliu dizainu. Įkvėpta šuns, savo verslą pavadino „Bella art“ vardu.

Norėjo pasiūti sijoną

Iglės galvoje visą laiką sukosi mintys, kad norėtų turėti savo nuosavą drabužių liniją. Tad nieko nelaukus rudenį savo jėgas išmėgino siūdama sijoną. Viskas nebuvo taip lengva, kaip galėjo pasirodyti. Siūti drabužį yra sunkus ir ilgas darbas. Mergina atvirauja: „Supratau, kad man pačiai neišeis greitai išmokti siūti ir greitai pateikti prekę klientui. Todėl tai atidėjau ir ėmiausi šiek tiek lengvesnio darbelio. Kadangi mėgstu piešti, ėmiausi šio verslo. Tai reikalauja daugiau talento, tai atrodė – faina idėja“.

Mergina pirmuosius žingsnius drabužių kūrime žengė bandydama pasiūti sijoną. „Viskas man neblogai sekėsi, bet supratau, kad aš du tris mėnesius siūnu sijoną. Aišku, kad ne kiekvieną dieną, o su pertraukom. Bet vis tiek, tai yra daug laiko, klientas tikrai nelauks taip ilgai“.

REKLAMA
REKLAMA

Užmirštus įgūdžius atnaujino programėlės pagalba

Muzikiniame projekte išgarsėjusi Iglė užsiėma daugybe veiklų, viena iš jų – piešimas. „Piešiu jau nuo mažens... Pas mano močiutę pilna piešinių. Būdama maža labai daug pripiešdavau jai. Pats pagrindinis užsiėmimas būdavo – piešti. Flomasteriai, pieštukai, popieriaus lapas – mano mėgstamiausi dalykai. Sugalvojau nuo penktos klasės eiti į dailės mokyklą. Marijampolėje lankiau privačią dailės mokyklą pas Jolitą ir Egidijų Bičkus. Dabar aš jiems esu labai dėkinga, nes jie mane ir išmokė piešti, suprasti kaip atrodo visas pasaulis ant lapo“.

REKLAMA

Hobį prikėlė – programėlė

Prasidėjus muzikiniam projektui „X Faktorius“ šį savo hobį atidėjo į šalį. Dalyvavimas projekte atėmė daug laisvo laiko iš merginos. „Per tą laiką dingo mano įgūdžiai. Kai prisėdau prie molberto piešti gimtadieninio piešinio, supratau, kad aš pamiršus, kaip ten ką daryti, kaip spalvas maišyti ir panašiai. Galiausiai, atsisiunčiau tokią programėlę, kur visas piešimas prasideda nuo nulio ir vėl mokiaus piešti. Nereikia pamiršti to, ką darai. Reikia kelis kartus per savaitę tai kartoti, tobulinti savo įgūdžius. Jeigu po to pamirši, reikės vėl iš naujo mokytis“.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikėja džiaugiasi, kad įsigyjusi planšetinį kompiuterį ir atsisiuntus programėlę, atnaujino savo piešimo įgūdžius. Dabar tai tapo jos hobiu ir užsiėmimu. Išmanios technologijos jai padeda kurti marškinėlių dizainą, internete susiranda įvairiausių idėjų. „Vieni piešiniai ateina iš galvos, kiti iš visokių programėlių. Pasižiūriu kokios vyrauja tendencijos ir piešiu. Internete yra visokių piešinių su briliantais, blizgučiais. Tai aš, tarkim, įdedu į piešinį blizgučių ir panašiai“.

Iglės kolekcijoje šiuo metu yra 5 marškinėliai su skirtingais piešiniais, tačiau atlikėja mano, kad juos keis kas mėnesį. „Aš nenoriu, kad žmonės vaikščiotų su tom pačiom maikutėm, kad būtų pilnas miestas jų. Todėl marškinėlių kiekis yra ribotas. Jei aš išsiparduosiu, tokių pačių nebegaminsiu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didelė sėkmė

Vos tik pranešus visuomenei apie savo verslą – susilaukė didelės sėkmės. „Labai esu patenkinta, nes nesitikėjau, kad taip žmonės susidomės. Tai tikrai labai smagu. Labai greitai viską išpirko, dabar laukiu dar papildymo, nes tikrai daug kas rašo ir nesmagu atrašyti, kad atsiprašau dabar neturiu. Dabar labai laukiu papildymo“ , – džiaugiasi jaunoji verslinininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų