REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Marijus ir Irūna (nuotr. Organizatorių)

2020-aisiais sueina 10 metų, kai televizijoje atsiradęs aktoriaus Mariaus Jampolskio bei dainininkės Irūnos Puzaraitės-Čepononienės duetas pirmą kartą užlipo ant scenos ir pavergė žiūrovų širdis.

16

2020-aisiais sueina 10 metų, kai televizijoje atsiradęs aktoriaus Mariaus Jampolskio bei dainininkės Irūnos Puzaraitės-Čepononienės duetas pirmą kartą užlipo ant scenos ir pavergė žiūrovų širdis.

REKLAMA

Dabar atlikėjai, kurie šiuo metu išėję trumpų kūrybinių atostogų ir koncertuoja tik užsakomuose koncertuose, žada sugrįžti į sceną su trenksmu. Jie ruošia žiūrovų laukiamą, nors gana netikėtą programą. Kol ruošis ateities pasirodymams, atlikėjai pristatys naujas, originalias dainas. Šiandien vieną jų atiduoda gerbėjų teismui, kuriai jau nufilmavo ir vaizdo klipą. Po metų rengs turą per Lietuvą, rašoma pranešime spaudai.

„Per tuos 10 metų buvo visko. Jei matuosime tai gyvenimo metais, tai dešimtmetis nėra daug, o kūrybiniais – iš tiesų nemažai. Ypač pagalvojus, kiek per tą laiką nuveikėme“, – sako Irūna.

REKLAMA
REKLAMA

Jai pritaria ir M.Jampolskis. Pasak dueto nario, jiems drauge su Irūna pavyko sukurti gražių pasirodymų. Iš naujosios kartos atlikėjų – jie kone vieninteliai, kurie per visą laiką ne tik neatsibodo publikai, tačiau ir nuolat ją džiugina netradiciniais ir meniškais mini spektakliais.

REKLAMA

I.Puzaraitė-Čepononienė juokiasi, kad jų su Irūna negalima vadinti duetu. „Nes mes esame trio. Tik vienas iš narių visada lieka už kadro. Tai mūsų prodiuserė, dalies dainų autorė – Laima Lapkauskaitė. Ji ir parašė naujausią mūsų kūrinį“, – atskleidė dainininkė.

Naujoji daina „Žinau tik tiek“ – apie nelaimingą meilę, apie du žmones, kurie vienas kitą myli, geidžia, tačiau niekaip negali susitikti.

„Laima nerašo dainų dažnai. Jai reikia pribręsti, surišti visus muzikinius siūlus į vieną gražų audinį. Bet kai jau parašo kūrinį, jis visuomet skamba puikiai. Ne išimtis ir naujoji daina. Mums ji labai patiko“, – pasakoja Irūna.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, pirminė versija nuo galutinio rezultato labai skiriasi. Pasak M.Jampolskio, kūrinyje susipina modernus ritmas ir lyrinė melodija. Juos sujungus gaunasi netradicinis rezultatas. „Be to, kiek pažįstu Laimą, ji niekada nerašo apie tai, ko pati nėra patyrusi. Manau, ne išimtis ir šis kūrinys“, – pabrėžia Marius.

Anot I.Puzaraitės-Čepononienės, jų muzikinis projektas neturi šeimos galvos. Tiek abu nariai, tiek jų prodiuserė gali laisvai reikšti savo nuomonę, siūlyti ir diskutuoti. „Taip mes pasiekiame geriausio rezultato. Esame susitarę, kad net ir keisčiausiai skambančias idėjas turime išsakyti garsiai. Vėliau įdomiausias mintis dar kartą aptariame ir randame tinkamą rezultatą“, – muzikinę virtuvę atskleidžia pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, ar nors kartą per dešimtmetį jiedu buvo susipykę, Irūna neslepia. „Tikrai buvome. Vienas iš rimtesnių barnių buvo, kai dar dalyvavome „Žvaigždžių duetuose“. Tuomet prieš pat filmavimą turėjome dainą, bet niekaip neparuošėme pasirodymo. Tiesiog kažkas nesirišo, kažkokios vidinės ambicijos trukdė. Ir, nors buvome kaip reikiant susipykę, sugebėjome paskutinę sekundę rasti sprendimą. Stebėtina, tačiau tąkart sužavėjome komisiją ir buvome pirmi turnyrinėje lentelėje“, – kelių metų senumo įvykius prisimena populiarioji dainininkė.

Mariaus ir Irūnos gerbėjai taip pat nudžiugs sužinoję, kad 10 metų sukaktį švenčiantis duetas jau ruošia programą jubiliejiniam šou, kurio reiks dar truputį palaukti.

„Nesinori skubėti, reikia daug ką apgalvoti, pradedant idėja, kūriniais ir baigiant kūrybiniais jų įgyvendinimo sprendimais. O kur dar mažiausiai 10 naujų dainų repertuaro paruošimas... Yra ką veikti visiems metams į priekį”, – sako Laima Lapkauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų