REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Šiandien Klaipėdos miestas švenčia gimtadienį. Šia proga iš Klaipėdos kilusi atlikėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė pasidalijo savo mintimis apie gimtąjį miestą.

27

Šiandien Klaipėdos miestas švenčia gimtadienį. Šia proga iš Klaipėdos kilusi atlikėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė pasidalijo savo mintimis apie gimtąjį miestą.

REKLAMA

Grupės „69 Danguje“ narė Nijolė kelis kartus keitė savo gyvenamąją vietą, tačiau tikisi, kad dar čia sugrįš.

Nijolė labai žavisi nepaprasto grožio uostamiesčiu. „Manau, kad Klaipėda yra tas miestas, kuris nepalieka abejingų. Kaunas gali kelti abejonių ar patinka, ar ne, bet Klaipėda, manau, kad visiems patinka. Tai yra be galo gražus miestas, kuris turi savo tradicijas ir įdomią istoriją.“

Šiuo metu garsi atlikėja gyvena Kaune, tačiau savo krašto nepamiršta ir į jį sugrįžta kiekvieną savaitę. „Klaipėda visada bus mano širdy, niekada jos nepamiršiu. Čia gatvės man primena mano vaikystę, paauglystę. Ir žinoma, kad, čia, įvyko patys gražiausi įvykiai. Aš Klaipėdoje laukiausi ir gimdžiau savo vaikelį.“

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pasakoja, jog visuomet pravažiuojant pro mokyklą, ją apima nostalgija. Ji prisimena visus klasės draugus, mokytojus. „Man labai patiko mokytis“ , – priduria ji.

REKLAMA

Nors Nijolei ir labai patinka šis miestas, tačiau šiuo metu ji gyvena Kaune. Ir čia jau 3 kartas, kaip bando tvirtai įsikurti Kaune, bet vis tiek nori sugrįžti į gimtąjį miestą. „Aš gyvenu tokį čigonės gyvenimą. 10 metų gyvenau Vilniuje, po to Kaune. Vėliau su džiaugsmu grįžau į gimtąjį miestą. O tada teko vėl į Kauną. Vėliau vėl grįžau į Klaipėdą, o dabar – Kaune“ , – juokaudama vardija atlikėja.

Atlikėjai labai patinka ir Kaunas, bet pasenti ji norėtų Klaipėdoje. „Nežinia, gal vieną dieną ir grįšiu į gimtąjį miestą. Senatvės norėčiau sulaukti gyvendama Klaipėdoje. Gyvenau daug kur, bet niekur nėra tokio gražaus pušyno ir jūros. Gyventi ir auginti vaikus labai smagu prie jūros.“

REKLAMA
REKLAMA

Nijolė pastebi, kad uostamiesčio gyventojai yra kitokie, nei kitur gyvenantys žmonės. Jie čia yra linksmesnis ir laimingesni. „Klaipėdiečiai yra labiau atsipalaidavę, jie yra kitokie. Niekur neskuba, visada šypsosi. Manau, kad miestą supanti jūra ir pušynai daro įtakos tam. Jie yra tokie geranoriški, šilti ir geros nuotaikos.“

Dainininkei labai patinka šis miestas, tačiau ji teigia, kad čia labai trūksta žmonių. „Laikui bėgant keičiasi ir pats miestas, bet ne taip stipriai kaip Kaunas. Dabar Klaipėdoje jaučiamas toks gyvybės stygius, jis pakankamai pasenęs miestas. Nėra daug jaunimo“ , – pastebi Nijolė.

Nijolė mano, kad gyvybės stygius yra opi problema Klaipėdos miestui. „Norėčiau miestui palinkėti daugiau gyvybės, daugiau gyventojų, daugiau gerų universitetų, kad pritrauktų daugiau jaunimo. Manau, kad jaunimas yra pagrindinė gyvybė mieste. Norėčiau, kad visi grįžtų į šį miestą, kurie yra išvažiavę, o kartu ir aš“ , – sveikindama miestą gimtadienio proga linki Nijolė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų